❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MIKROTIK • mANT30 • 5GHz dvoupolarizační parabolická anténa
Re: MIKROTIK • mANT30 • 5GHz dvoupolarizační parabolická ant
zde jsem natočil krátké video jak vypadá mant30 http://www.mikrotik.matejov.org/clanek.php?id=35
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Ahoj
Okoune a jak jsou na tom spoje, testy a signály?
Já jsem sice už dovolené doma a antény se mi válí cca měsíc, ale ještě jsem je ani neposkládal, možná budeš rychlejší tak směle do toho.
Pak se uvidí zda mám vyrábět ty radomy.
Okoune a jak jsou na tom spoje, testy a signály?
Já jsem sice už dovolené doma a antény se mi válí cca měsíc, ale ještě jsem je ani neposkládal, možná budeš rychlejší tak směle do toho.
Pak se uvidí zda mám vyrábět ty radomy.
0 x
nezkousel jsi k tomu pripojit MikroTik NetMETAL 5 https://www.discomp.cz/Default.asp?cls= ... tiid=61254 a zkusit jak to chodi v 802.11ac?
0 x
nezoušel, anténu jsem zkoušel na 18km u klienta oproti 19dB sektoru a signál -70 což si myslím že je super.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Za aku cenu dokazes bigg predavat tie radomy?....co sa tyka vyroby myslim ze ma velky zmysel kedze podla skusenosti ludi z okolia su o nejakych 20% lepsie ako rocketdishe, ale hlavne su lahsie....
0 x
- midnight_man
U nas mam 4 ks..zatial spokojnost, nejake vazne vady alebo extra vysledky nepozorujem. Standard.... Hlavne su lacnejsie
. Radom by bodol...

0 x
no radomy budou dělat sám mikrotik ale pokud bude někdo dělat límce s raodmem tak to by bylo super.
0 x
Tak jsem si dal tu práci a anténu jsem nakreslil kompletně v 3D.
Na obrázku je již vidět radom laminátu + gelcoatu.
Zbytek je na FTP.
Anténa je to moc pěkná a jsem velice překvapen nad mechanickým provedením. A to jsem už různých antén měl v ruce požehnaně.
Po kompletní okótovaní to sedí i s mými výpočty , FD atd.
Ale co výrobci uniklo a to bude celkem problém se rozepíšu později, musím to vymyslet jak to mechanicky vyřešit tak, aby anténa byla využita na 100%.
Hraji si i myšlenkou do radomu zalít temperaci proti namrzajícímu sněhu, no uvidíme.
Ještě jsem anténu netestoval a tady je ticho, už máte někdo nějaké výsledky ?
Zbytek je na FTP.
Anténa je to moc pěkná a jsem velice překvapen nad mechanickým provedením. A to jsem už různých antén měl v ruce požehnaně.
Ale co výrobci uniklo a to bude celkem problém se rozepíšu později, musím to vymyslet jak to mechanicky vyřešit tak, aby anténa byla využita na 100%.
Hraji si i myšlenkou do radomu zalít temperaci proti namrzajícímu sněhu, no uvidíme.
0 x
Ahoj všem kdo mají zkušenosti s touto nebo rocketem. Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s zatékáním nebo nezatékáním do konektorů. Nedávno jsem si jeden spoj chtěl ze srandy objednat, jelikož to vyjde jako 24dbi jrc extreme mimo, ale nějak jsem nerozdejchal ty rsma venku a nakonec objednal zase Jirouse. Jaké s tím máte zkušenosti?
Je to vůbec konektor na venek? Uvnitř jr-200 s tím nemám problém, ačkoliv používám verze s nkem, ale takhle venku co to vydrží? Konkurence taky nevulkanizuje, možná to není třeba n-ko venkovní je ale jak zajistit dostatečný moment dotažení, který je v datascheetech, takže raději ještě vulkanizuji a co nasadím neměním (všesměry raději odvrtávám). Anténu kterou nasadím chci vidět až při předělávce na něco lepšího a ne za dva roky že se rozpadla sluncem a mrazem nějaká silikonová gumička a zachcalo do toho zmrzlo to a já to budu hodinu rozmrazovat a sušit a nakonec stejně anténa půjde dolů kvůli nefunkčnosti. Jak tedy toto hodnotíte, máte někde nějaký rocket třeba 4 roky a bez problému a změn signálů?
Ten samý neduh je u produktu aluboxu od rfelements. Konektory nahoru k nebesům a jediné zakrytí je na ubnt sektorky kde k tomu je polokruh, který to jakž takž zakryje, ale používá to někdo volně třeba k tomuto? Ty nové NetMETAL jsou ok pigtaily projdou dolu, i když to ohýbání taky není pro každého, nebo snad všichni používáte klasické velké aluboxi i na rb911? Nebo každej doma odvrtává scameboxi? Díky za zkušenosti.
Jinak z okolí vím, že už se to nasazuje, už jsem nějaké viděl cestou na dovolenku a i u nás. Ale límec by si to zasloužilo, když ho má kde jaká ubnt "..račka". To bude otázkou času. Přece jen je to celkem dobré low-cost řešení do dědiny kde pětka chodí a je tam místo.
Je to vůbec konektor na venek? Uvnitř jr-200 s tím nemám problém, ačkoliv používám verze s nkem, ale takhle venku co to vydrží? Konkurence taky nevulkanizuje, možná to není třeba n-ko venkovní je ale jak zajistit dostatečný moment dotažení, který je v datascheetech, takže raději ještě vulkanizuji a co nasadím neměním (všesměry raději odvrtávám). Anténu kterou nasadím chci vidět až při předělávce na něco lepšího a ne za dva roky že se rozpadla sluncem a mrazem nějaká silikonová gumička a zachcalo do toho zmrzlo to a já to budu hodinu rozmrazovat a sušit a nakonec stejně anténa půjde dolů kvůli nefunkčnosti. Jak tedy toto hodnotíte, máte někde nějaký rocket třeba 4 roky a bez problému a změn signálů?
Ten samý neduh je u produktu aluboxu od rfelements. Konektory nahoru k nebesům a jediné zakrytí je na ubnt sektorky kde k tomu je polokruh, který to jakž takž zakryje, ale používá to někdo volně třeba k tomuto? Ty nové NetMETAL jsou ok pigtaily projdou dolu, i když to ohýbání taky není pro každého, nebo snad všichni používáte klasické velké aluboxi i na rb911? Nebo každej doma odvrtává scameboxi? Díky za zkušenosti.
Jinak z okolí vím, že už se to nasazuje, už jsem nějaké viděl cestou na dovolenku a i u nás. Ale límec by si to zasloužilo, když ho má kde jaká ubnt "..račka". To bude otázkou času. Přece jen je to celkem dobré low-cost řešení do dědiny kde pětka chodí a je tam místo.
0 x
BIGG_CZ píše:Tak jsem si dal tu práci a anténu jsem nakreslil kompletně v 3D.
Zbytek je na FTP.
hlavně to prosím nezabijte cenou, uděljete límec s plachtou a nebo s nějakým plastem co má třeba jirous, aby se to cenově vešlo třeba do 800 Kč
0 x
ano cena je dolezita....a aj sa limcom usetri viac spektrum.... mozu byt dve varianty...lacnejsia - len zaklad a drahsia..aj s odmrzanim...ale vazne by sa to hodilo...keby sa do toho niekto seriozne pustil....
0 x
Tak se mi to potvrdilo, radom na stávají montážní díry nelze vyrobit. Při pouhých 2 stupních (nutných pro vytažení radomu z formy) už dojde k degradaci paraboly, tedy zmenšení přijímací plochy na průměru.
viz.
Musí se na to jít jinak, už vím jak. Nakreslím to, jen se to bude montovat jinak a stávající díry se budou muset zaslepit nějakou zátkou.
viz.
Musí se na to jít jinak, už vím jak. Nakreslím to, jen se to bude montovat jinak a stávající díry se budou muset zaslepit nějakou zátkou.
0 x
Nejlépe mi to vyhází takto, viz příloha.
Radom hmotnost = 1677.44 gramy
AL plech hmotnost = 278.21 gramy
a barva stejná jako originál výrobek, nebo podle stupnice RAl.
větší obrázek na FTP
Radom hmotnost = 1677.44 gramy
AL plech hmotnost = 278.21 gramy
a barva stejná jako originál výrobek, nebo podle stupnice RAl.
větší obrázek na FTP
0 x
Mikrotik by měl v blízké době začít prodávat jejich vlastní radom. Cena 39 doláčů

- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg (60.09 KiB) Zobrazeno 2728 x
0 x