Osobně bych dal radši anténu s větším ziskem a malým úhlem, než trychtýř s malým ziskem a velkým úhlem.
A rozdíl velikosti mezi 30cm WA a 90cm ufo je evidentní.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikroparabola?
hapi píše:Nkový karty přece umí krásně hardwarově zatlumit vstup takže nasadim parabolky od jirouse a nastavim noise threshold. Dělám to u klientů který maji signál lepší než -40dBm.
Souhlas , taky tuhel funkci pouzivam ....
0 x
Nastavi citlivost a vse za nastavenim citlivosti karta povazuje za sum .... jakoby ohluchne .... je to dobry kdyz mas i klienta extra dobrej signal a slysis milion ruznejch ssid na stejnym kanale , stahnes treshold a uz jich slysis daleko min ....
0 x
žádná citlivost se nenastavuje tak jak se to obecně traduje. Zařadí se do RX obecnej útlum na vše co do RX přichází. Pokud prostě překročíš minimální signál tím že se zařadí velkej útlum do RX tak se to prostě nespojí. Obecně prostě jako kdyby si dal do cesty útlumovej článek kterej omezí pouze RX. Nic víc, nic míň. Ovšem nechápu to nastavení, tušim že tam dávám -110dB nebo jak to tam dávám a je to spíš nastavování metodou pokus omyl. Pochopil bych kdyby tam bylo možný zadat velikost útlumu.
Naposledy upravil(a) hapi dne 04 Sep 2013 22:48, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
pri precteni prvni pulky tveho prizpevku sem se te prave chtel zeptat, jake numero tam nastavujes 

0 x
Jan Ptáček
laborovali jste někdo s nv2-noise-floor-offset ?
Popis jsem nikde nenašel
Popis jsem nikde nenašel
0 x
Robili ste niekto aj testy či to reálne pomôže , alebo len scan vyzerá lepšie?
0 x
čekal sem lepší selekci kanálů nebo prostě něco co by lépe vykontrastovalo můj signál bohužel s tim jak klesal rušící signál tak klesall i můj hodnotnej signál tak to nemělo vůbec žádnej efekt. Spíš to při většim omezení začalo strácit i na spojovací rychlosti a šlo to celí do kopru.
0 x
dyt rikam ze sem to testoval a ze to nefunguje... Nechapu jaky je problem, aby (jako treba 10let stary ovislink 5460) se tam proste nastavovala citlivost karty na treba -76dB.. Kdyz mam klienty se signalem okolo -60dB tak mam v podstate cisty kanal prosebe...
0 x
Jan Ptáček
co? to je ale blbost co si řek. Ono to funguje úplně stejně akorát když nemáš od svých klientů dostatečně silnej signál tak si ničemu nepomůžeš.
a vlasně? kde to tam ovis má?
a vlasně? kde to tam ovis má?
0 x
mno je to sice v appro/aplite - ale je to normalne v advanced settings - receiver sensitivity... a funguje to fajn 

0 x
Jan Ptáček
Mě se nějak nezdá, že by se na čip velikosti malíčkového nehtu vešlo něco jako útlumový článek, notabene laditelný.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Ja tvrdim jak mi bylo dano na skoleni ze to tu kartu jakoby udela vic hluchou softwarove ..... zadnej utlumovej clanek
0 x