❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
spoj v pasmu 10GHz pres radu stromu
Re: spoj v pasmu 10GHz pres radu stromu
bez problemu to běželo a na signál se tam kouká velmi z řídka takže až po 3 měsících sem si všimnul poklesu. Vlastně když jsem na to koukal tak tu byla krutá průtrž mračen a prvně jsem to připisoval tomu dešti. Ale druhej den po dešti byl signál stejný tak sem si říkal že se možná větrem pootočila jednotka nebo něco. No a pak jsem byl na druhý straně spoje a říkám si že sem buď slepej nebo co a druhou stranu jsem prostě neviděl takže jsem šel k ní a koukám že je za střechou 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Co najeke prubezne automaticke sledovani signalu (a samo dalsich parametru) a v pripady report systemem, ze se nejaka hodnota dostala mimo nastavene mantinely? Nic? Husty...
0 x
Nu nic panove,
dekuji vam za postrehy. Jdu premyslet nad alternativnim resim.
dekuji vam za postrehy. Jdu premyslet nad alternativnim resim.
0 x
LUKESM píše:Co najeke prubezne automaticke sledovani signalu (a samo dalsich parametru) a v pripady report systemem, ze se nejaka hodnota dostala mimo nastavene mantinely? Nic? Husty...
to nikdo z malejch ispíků neřeší. Si nepamatuješ když si měl do 1000 lidí? Mantinely jsou "dokud to běží"
0 x
hapi píše:LUKESM píše:Co najeke prubezne automaticke sledovani signalu (a samo dalsich parametru) a v pripady report systemem, ze se nejaka hodnota dostala mimo nastavene mantinely? Nic? Husty...
to nikdo z malejch ispíků neřeší. Si nepamatuješ když si měl do 1000 lidí? Mantinely jsou "dokud to běží"
Ale řeší...
A když se nějaký parametr neřeší, nenačítá, tak se při prvním průseru řešit začně.
0 x
Nagios jsme zavadeli po jednom dvou kilometrovem pochodu s monitorem, ve snehu k vysilaci. Navic po dojiti na misto se zjistilo, ze problem je uplne jinde 

0 x
Občas mě nějaké vtipné foto na tomto fóru více či méně pobaví, ale když sem viděl tohle, málem sem spadl ze židle :D
0 x
a nagios tam za tebe chodí nebo co si tim chtěl říct?
0 x
LUKESM píše:Nagios jsme zavadeli po jednom dvou kilometrovem pochodu s monitorem, ve snehu k vysilaci. Navic po dojiti na misto se zjistilo, ze problem je uplne
LCD nebylo?

0 x
Tak tohle ze zacatku znam az moc dobre
. Jeden v rukach monitor, druhy zebrik a naradi a vesele se slapalo pri cca -10 °C. Škoda, ze se to nenafotilo.

0 x
honzam píše:LUKESM píše:Nagios jsme zavadeli po jednom dvou kilometrovem pochodu s monitorem, ve snehu k vysilaci. Navic po dojiti na misto se zjistilo, ze problem je uplne
LCD nebylo?
Foto je z roku 2000

0 x
LUKESM píše:Co najeke prubezne automaticke sledovani signalu (a samo dalsich parametru) a v pripady report systemem, ze se nejaka hodnota dostala mimo nastavene mantinely? Nic? Husty...
Tomu by odpovidalo ATPC. U spoju co to umi staci zapnout a nastavit RX level, na ktery se bude regulovat vykon TX. Pripadne jeste napsat script a kontrolovat hodnoty pres SNMP get.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Nedovedu si představit, co se stane, když zaprší do řady stromů.
Mimochodem - jsou události, kdy ani rezerva a ACM nic nezmůžou - 3 minuty spoj nejel. 9km, 65/65 cm paraboly, 50 Mbit (na vyšší rychlost už to chce větší antény).
Dneska - říjnová bouřka

Mimochodem - jsou události, kdy ani rezerva a ACM nic nezmůžou - 3 minuty spoj nejel. 9km, 65/65 cm paraboly, 50 Mbit (na vyšší rychlost už to chce větší antény).
Dneska - říjnová bouřka

- Přílohy
-
- storm.png (51.82 KiB) Zobrazeno 3509 x
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše: Dneska - říjnová bouřka
U nás to samé. Rozpojilo se toho dost
0 x