❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vyber MIMO sektorky

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyber MIMO sektorky

Příspěvekod net.work » 13 years ago

nemohli a neozvou.. pc ze slovenska zapomeli poslat vsem pigtaily k antenam (mezi station box a antenu) a ty bezne v obchode nekoupim.. :( takze dorazi asi v pondeli, tak na site se to dostane tak utery/streda - doufam ze z RF prodlouzi tu zapujcku, kdyz sem prvni tyden to nemohl ani nasadit.... ;)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Však jde o test antény a ne pigtajlů... :D Jsem myslel, že když to má být test kusů ze sériovky, že prostě půjdou do skladu, šáhnou do regálu a vezmou pár krabic s komplet anténama v distribučním balení. Takhle mě připadne, že to budou nějaký spešl promo kousky. Nebo snad je distribuční balení holá anténa a zipovej pytlík s příslušenstvím?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

taky nvm co si o tom mam myslet... ten pigtailik by mel byt normalne soucasti baleni anteny, proc ho tam nedali to fakt nechapu...
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

Tak pigtail i sroubky jsou uz u me takze zitra jde natena na sajt na testy.
0 x

root

Příspěvekod root » 13 years ago

Jak dopadly testy?
0 x

marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marcincak_RFE » 13 years ago

root píše:Jak dopadly testy?

doposial sme dostali zo sektoriek ktore isli na testy v ramci vyzvy na tomto fore len jedinu odpoved. Vysledky testov budeme v neskratenej forme prezentovat na tomto fore po prijati vysledkov aspon od 1/2 testerov.

Z informacii od testera ktory nam uz zasal informacie o teste vyplyva ze nasu antenu porovnaval so single polarizacnym riesenim vyrobcu ElboxRF. Vysledky su preto nevhodne na porovnavanie nakolko sa jedna o rozdielne technologie s inymi cielovymi RF parametrami anten. Poziadali sme ho o pretestovanie nasej anteny v prostredi na ktore je urcena a teda s Dual Pol zariadeniami a Dual Pol klientami, zaroven o porovnanie s akoukolvek inou DualPol antenou ktoru ma k dispozicii, nakolko napisal ze UBNT antenu nema k dispozicii. Dostali sme od neho vsak niekolko cennych praktickych odporucani za ktore sme vdacny na ich vylepseni budeme intenzivne pracovat.
0 x

marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

Repkins píše:Však jde o test antény a ne pigtajlů... :D Jsem myslel, že když to má být test kusů ze sériovky, že prostě půjdou do skladu, šáhnou do regálu a vezmou pár krabic s komplet anténama v distribučním balení. Takhle mě připadne, že to budou nějaký spešl promo kousky. Nebo snad je distribuční balení holá anténa a zipovej pytlík s příslušenstvím?

antenky ktore isli na testy niesu urcene na predaj, su to kusy ktore nepresli vizualnou kontrolou (vyberali sme vsak tie krajsie kusy takze by to nemalo byt tragicke a na ich funkcnost to nema ziaden vplyv), vacsinou sa jedna o poskrabane, alebo oleptane/ochytane pripadne zaspinene kusy ktore niesu vhodne na predaj. Tato kontrola sa deje este pred definityvnym skompletovanim (pridanim dielov ako skrutky a pigtaily) a tu nastal problem ktoreho dosledky uz pozname. Samozrejme je to nasa chyba, ze sme si to neustrazili, je nam to luto a za pochybenie sa zucastnenym este raz ospravedlnujeme.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Tak som obrdžal 2 ks, dakujem za promptnost :). Sfleku by som povedal, že zadna stena anteny by kludne mohla byt kovova. Počítam, že antena bude o niečo viac vidieť dozadu oproti UBNT ktore maju kovove zadne steny (domienka). V najbližších dňoch nás čaká nejake realne nasadenie, tak som zvedavy.
0 x

marcincak_RFE
Kontaktovat uživatele:

midnight_man píše: Sfleku by som povedal, že zadna stena anteny by kludne mohla byt kovova.

ono tam kovova - hlinikova stena aj je, akurat ze nieje vidiet. Je cela skryta vo vnutri plastoveho krytu. Stena ma hrubku 0,35 mm a je po celej sirke anteny. t.j. je cca 2,5x sirsia ako pri malej UBNT antene s ktoru sa tato moze porovnavat. Na vyssej family line na ktorej pracujeme je telo kompletne hlinikove. takze staci len vydrzat bude aj an vyber rovnako ako u UBNT kde je k dispozicii mala aj velka verzia ktore su inak konstrukcne riesene.
0 x

midnight_man

Jo ták :) tak v tom pripade je to fajn. Uvidime po oziveni co to povie.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 13 years ago

takže prečítal som celých 10 strán a nemám slov samé zvasti a som rád že už sa toho midni chytil a poskytne reálne testy v tej jeho zarusenej oblasti... som zvedavý ako tá nala rf vyjde s výsledkami pretože nie všade si človek môže dovoliť nasadiť tu veľkú ubnt mimo aj ked má naj výsledky...
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

pedro4444 píše:takže prečítal som celých 10 strán a nemám slov samé zvasti a som rád že už sa toho midni chytil a poskytne reálne testy v tej jeho zarusenej oblasti... som zvedavý ako tá nala rf vyjde s výsledkami pretože nie všade si človek môže dovoliť nasadiť tu veľkú ubnt mimo aj ked má naj výsledky...

Toto má být odpověď na malé ubnt sektory, né na velké. Pan Marcincak to tady několikrát zmiňoval, tak nevim co jsi četl :o)
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

pedro - to mi vysvetli : "nie všade si človek môže dovoliť nasadiť tu veľkú ubnt mimo "

nejaky priklad bych uvital, ja si muzu dat na kazdy nas sajt pomalu jakykoliv dělo :lol:

PW
0 x

midnight_man

tak má to 2 aspekty :)

1. finančný
2. záťažový

1. ak si mozes dovolit na kazdy sajt kupit 1-2 velke rocket M5 s rocketom čo je spolu za 1 ks cca 180€ tak si frajer :) ja som zatial športku nevyhral.
2. rocketa ma 2 uchyty zabera hodne miesta na sajte a je pomerne tazka. Nie vsade je vhodná.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 13 years ago

pcwifi píše:pedro - to mi vysvetli : "nie všade si človek môže dovoliť nasadiť tu veľkú ubnt mimo "

nejaky priklad bych uvital, ja si muzu dat na kazdy nas sajt pomalu jakykoliv dělo :lol:

PW

midni to celkom vystihol plus este aj ked mas body na cudzich chalupach nie vzdy mozes dovolit nasadit take rozmery....
0 x