❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?
-
spoj s printscreenem, ktery sem tu daval je realny spoj minuly tyden montovany na 10km 2x 120 a plnych 384mbit při 56MHz - slovensko
0 x
Tímto spojem bych se na veřejnosti opravdu nechlubil. 120cm a 4 db tx v 17Ghz je opravdu prasárna, pokud máte povoleno to samé co u nás. Jedna věc je přepálit za deště, což by se dalo akceptovat, ale druhá je permanentní několikanásobné překročení normy.
0 x
-
můj spoj to naštestí není, já bych si to od alcomy vnutit nenechal.. já sem se dostal už k hotovému koupenému a nainstalovanému spoji..
0 x
Podle toho co jsem si přečetl z minula o cenách licencí na slovensku, chápu že to nemáte lehké, ale tohle bych si prostě netroufl provozovat. Mě by takovýto spoj dokázal s přehledem uživit celou síť o bezmála tisíci uživatelů a Ti prostě licenci zaplatí, tam bych to neřešil. Netvrď mi, že ten spoj je někam do dědiny s 200 klientama....
to že mu to řekli tupci nebo chytráci z Alcomy, by asi přes telekomunikačním úředem neobstálo ;)
to že mu to řekli tupci nebo chytráci z Alcomy, by asi přes telekomunikačním úředem neobstálo ;)
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 18 Jan 2012 14:38, celkem upraveno 3 x.
0 x
-
no vždyt já to neprovozuju..známý na slovensku to koupil od alcomy s ubezpečením, že s těmato parametrama to na 9 km bude spolehlivě fungovat, na 10 to má reálně nasazené, nic míň nic víc
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hele musim se zde zastat lidi z alcomy, nikdy jsem nevidel a o nikom neslisel, ze by primo zakaznikovi doporucil spoj co porusuje normy ... to je proste kravina .. takhle alcoma prodavat fakt nemusi
takze tady bych spis videl chybu na strane zakaznika pripadne montazni firmy co spoj navrhla a vymontovala ... ale pochybuju, ze by mel jaky koli obchodnik v alcome potrebu prodavat prepalene spoje a jeste o nich vypravet, ze takto je to vse ok ...

0 x
Stanislav Hrncir píše:spoj s printscreenem, ktery sem tu daval je realny spoj minuly tyden montovany na 10km 2x 120 a plnych 384mbit při 56MHz - slovensko
tak tymto by som sa fakt nechvalil, mat natvrdo zapnute +4dB TX je uz prasarna. Este vdaka nasim SK poplatkom viem tolerovat to co tu pisem, ze 95% casu som v limite EIRP a len fakt pri burke to zleti..
Inak dakujem za objasnenie RX-TX odstupu, zacinam sa do toho dostavat. Zatial totiz mame okrem hdx Siklu len 1x Ceragon 18Ghz a demontovane 38Ghz SAFy a tam bol odstup vacsi a to RX-TX v opacnych polaritach pri Alcome mi neslo do hlavy. 140Mhz + polarizacia uz zmysel dava.
0 x
Este ze som tak smely - ak je 17Ghz Alcoma v kanale sirky 200Mhz odstup 140Mhz, vychadza mi to pri 28Mhz kanaloch na az 2 mozne frekvencie. Je to tak? Pri 56Mhz sirke kanalu je uz len 1 mozna frekvencia?
Ako ma rieseny duplex SAF Freemile?
Ako ma rieseny duplex SAF Freemile?
0 x
A este 1 otazka mi napadla - pri servise je potrebne drzat 2 nahradne diely, t.j. hornu a dolnu jednotku, alebo staci jednu a riesi sa to otocenim polarity? V tomto napr. 5Ghz wifi je super, rovnako na Siklu staci drzat 1 hotspare kus ale tu neviem. Hoci Alcoma ma sklad nahradnych dielov relativne dostupny, ale stale lepsie mat cosi "doma" ako jazdit 4h autom.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ano .. 56Mhz jeden kanalovy par, pri 28Mhz jsou dva kanlove pary ...
jednotky jsou horni / dolni a nejsou prohoditelne
jednotky jsou horni / dolni a nejsou prohoditelne
0 x
Při 28Mhz jen 2 kanály? Saf freemile nabízí 3
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Viktor Novotný
- Moderátor