❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: 17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?

Příspěvekod hapi » 13 years ago

povídej mi o tom
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 13 years ago

spoj s printscreenem, ktery sem tu daval je realny spoj minuly tyden montovany na 10km 2x 120 a plnych 384mbit při 56MHz - slovensko
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Tímto spojem bych se na veřejnosti opravdu nechlubil. 120cm a 4 db tx v 17Ghz je opravdu prasárna, pokud máte povoleno to samé co u nás. Jedna věc je přepálit za deště, což by se dalo akceptovat, ale druhá je permanentní několikanásobné překročení normy.
0 x

Stanislav Hrncir

můj spoj to naštestí není, já bych si to od alcomy vnutit nenechal.. já sem se dostal už k hotovému koupenému a nainstalovanému spoji..
0 x

Leeonek

Podle toho co jsem si přečetl z minula o cenách licencí na slovensku, chápu že to nemáte lehké, ale tohle bych si prostě netroufl provozovat. Mě by takovýto spoj dokázal s přehledem uživit celou síť o bezmála tisíci uživatelů a Ti prostě licenci zaplatí, tam bych to neřešil. Netvrď mi, že ten spoj je někam do dědiny s 200 klientama....

to že mu to řekli tupci nebo chytráci z Alcomy, by asi přes telekomunikačním úředem neobstálo ;)
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 18 Jan 2012 14:38, celkem upraveno 3 x.
0 x

Stanislav Hrncir

no vždyt já to neprovozuju..známý na slovensku to koupil od alcomy s ubezpečením, že s těmato parametrama to na 9 km bude spolehlivě fungovat, na 10 to má reálně nasazené, nic míň nic víc
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

hele musim se zde zastat lidi z alcomy, nikdy jsem nevidel a o nikom neslisel, ze by primo zakaznikovi doporucil spoj co porusuje normy ... to je proste kravina .. takhle alcoma prodavat fakt nemusi :) takze tady bych spis videl chybu na strane zakaznika pripadne montazni firmy co spoj navrhla a vymontovala ... ale pochybuju, ze by mel jaky koli obchodnik v alcome potrebu prodavat prepalene spoje a jeste o nich vypravet, ze takto je to vse ok ...
0 x

lukic

Příspěvekod lukic » 13 years ago

Stanislav Hrncir píše:spoj s printscreenem, ktery sem tu daval je realny spoj minuly tyden montovany na 10km 2x 120 a plnych 384mbit při 56MHz - slovensko

tak tymto by som sa fakt nechvalil, mat natvrdo zapnute +4dB TX je uz prasarna. Este vdaka nasim SK poplatkom viem tolerovat to co tu pisem, ze 95% casu som v limite EIRP a len fakt pri burke to zleti..

Inak dakujem za objasnenie RX-TX odstupu, zacinam sa do toho dostavat. Zatial totiz mame okrem hdx Siklu len 1x Ceragon 18Ghz a demontovane 38Ghz SAFy a tam bol odstup vacsi a to RX-TX v opacnych polaritach pri Alcome mi neslo do hlavy. 140Mhz + polarizacia uz zmysel dava.
0 x

lukic

Este ze som tak smely - ak je 17Ghz Alcoma v kanale sirky 200Mhz odstup 140Mhz, vychadza mi to pri 28Mhz kanaloch na az 2 mozne frekvencie. Je to tak? Pri 56Mhz sirke kanalu je uz len 1 mozna frekvencia?

Ako ma rieseny duplex SAF Freemile?
0 x

lukic

A este 1 otazka mi napadla - pri servise je potrebne drzat 2 nahradne diely, t.j. hornu a dolnu jednotku, alebo staci jednu a riesi sa to otocenim polarity? V tomto napr. 5Ghz wifi je super, rovnako na Siklu staci drzat 1 hotspare kus ale tu neviem. Hoci Alcoma ma sklad nahradnych dielov relativne dostupny, ale stale lepsie mat cosi "doma" ako jazdit 4h autom.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ano .. 56Mhz jeden kanalovy par, pri 28Mhz jsou dva kanlove pary ...
jednotky jsou horni / dolni a nejsou prohoditelne
0 x

Leeonek

Při 28Mhz jen 2 kanály? Saf freemile nabízí 3
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

pak je mimo pasmo .. no co k tomu rict :)
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

SAFraporte, takovejch kanalu...
:D :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele: