❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km
Re: Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km
jak ti behaji ty anteny v tom krouzku ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Přímo na tomto bodě je mám cca 1,5 roku a úplně bez problémů a klienti jsou maximálně cca kilometr a půl - dál zatím nikoho nemám. Za ty peníze a hlavně ta velikost jsou super.
0 x
tyhle anteny jsou velice vhodne, kdyz mas klienty v ruznejch vyskach, nebo na ne svitis neproklad z vysokeho kominu. Jinak chodi bezvadne a vyhoda je moznost vybrat si polarizaci. Mam jich na siti asi 10 jako sektory.
0 x
Ja je pouzivat prestal, po nejake dobe uvnitr zoxidovaly a prestaly chodit. Kazdopadne jsme ponekud off 

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Je to o5 klasicka konstrukce plechovka ala czfreenet, ktera fungovala dobre, ale ma dost velky uhel, dle me se hodi lepe na ozarovani paraboly nez jako sektor, na to jsou lepsi anteny.
0 x
lepší anténa na pokrejvání z vysokého bodu do nízkých rovin neni pokud se bavíme o kvalitních anténach který nemaji boční laloky jako kráva.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Nazdar kolegové, ještě mám další dotaz: jedno APéčko bude nejspíš na kostele a kvůli památkářům budu muset antény natřít na hnědo aby to bylo stejné jako žaluzie. Když parabolu celou natřu nebude to mít vliv na signál a tak podobně? Myslím si že asi ne ale radši se zeptám. Díky moc za rady. Zdraví Trandák
0 x
Vybirej barvu aby neobsahovala zadne kovy a pak je to v pohode. Vetsinu sektorek a parabol na kostelech mame nastrikane. A to vcetne 10Ghz spoju
0 x
-
- antispam: Ano
Nemáte někdy pocit, že jsou prostě místa, kam by wifi přijít nemělo? Třeba kostel?
0 x
-
- antispam: Ano
Nemáte někdy pocit, že jsou prostě místa, kam by wifi přijít nemělo? Třeba kostel?
0 x
OndrejSkipala píše:Nemáte někdy pocit, že jsou prostě místa, kam by wifi přijít nemělo? Třeba kostel?
To je otazka uhlu pohledu. Vetsina far a kaostelu je na pokrati financiho kolabsu, a pokud to neni videt, alespon jim neco prispejeme na opravy, ne ?
0 x
Josef Smola
OndrejSkipala píše:Nemáte někdy pocit
Nemame
0 x