hapi píše:nejsem si jistej ale myslim že to gigový poe od mkček dopuje do všech pinů ale jistej si nejsem. Jakou specifikaci má airfiber? při 50W musí mí 802.3at ne? tam je dopování po všech párů nutný.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
Re: Ubiquiti 24 GHz
AF je 15W, AT je 30W. Plus mínus.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ppp76 píše:poskytne nekdo po tej chumelenici nejaky grafy jak to slape pokdu u nej poradne zachumeli?
napište sem někdo SNMP OID pro signál, atd...
0 x
honzam píše:Kaja píše:Ta jednotka nema moznost primeho napajeni DC-cka pomoci samostatneho kabelu (dvoulinka)? K.
Bohužel nemá
Tohle jsou drobnosti, ktere mi tam chybi.
Nechapu proc tam takovehle zakladni veci vyrobce neudelal. Konektor na DC napajeni je zalezitost 2USD. To by na cene nikdo ani nepoznal.
Pokud by to melo SFP sachtu a DC napajeni bylo by to pri pripojeni optikou urcite odolnejsi vuci prepeti.
SFP sachta a DC napajeci konektor. Tohle muze byt v nakladech 15USD.
Skoda, ze tyhle uzitecne veci do toho spoje nedali.
K.
0 x
- midnight_man
To akoze nedokazeme napajat AF24 samostatným DC zdrojom so zalohou? Len original ich zdroj + UPS? Tak to aby ste si každý kúpili po 2 nahradne zdroje pretoze ked niektory zdochne tak nie je náhrada a budete musiet cakat na original UBNT zdroj.
0 x
midnight_man píše:To akoze nedokazeme napajat AF24 samostatným DC zdrojom so zalohou? Len original ich zdroj + UPS?
Přesně tak, to je to co tady řešíme na dvou stranách

koukám že nejsme sami kdo to řeší http://www.broadbandreports.com/forum/r ... C-injector
Psal jsem jim na support, uvidíme co z nich vypadne
Naposledy upravil(a) honzam dne 28 Nov 2012 16:53, celkem upraveno 1 x.
0 x
cize ani toughswitch-pro to neutiahne lebo sa stracam teraz v tom napajani 
lebo potom ma napada ze kcomu mimo rocketTI je dobre ToughSwitch ak nedokaze napajat aj AirFiber, niekto to unich musel pekne dodrbat ak nedokazu napajat vlastne zariadenie (AF)

lebo potom ma napada ze kcomu mimo rocketTI je dobre ToughSwitch ak nedokaze napajat aj AirFiber, niekto to unich musel pekne dodrbat ak nedokazu napajat vlastne zariadenie (AF)
Naposledy upravil(a) pmaster dne 28 Nov 2012 16:54, celkem upraveno 2 x.
0 x
honzam píše:ppp76 píše:poskytne nekdo po tej chumelenici nejaky grafy jak to slape pokdu u nej poradne zachumeli?
napište sem někdo SNMP OID pro signál, atd...
signal sleduju, a OID pro to neni. aspon zatim. mozna v nektre z dalsich verzi firmware.
0 x
ludvik píše:AF je 15W, AT je 30W. Plus mínus.hapi píše:nejsem si jistej ale myslim že to gigový poe od mkček dopuje do všech pinů ale jistej si nejsem. Jakou specifikaci má airfiber? při 50W musí mí 802.3at ne? tam je dopování po všech párů nutný.
seš si jistej? AT dodávaji ke kamerám co maji 50W spotřebu takže tak nějak pochybuju.
Kód: Vybrat vše
The updated IEEE 802.3at-2009[7] PoE standard also known as PoE+ or PoE plus, provides up to 25.5 W of power.[8] The 2009 standard prohibits a powered device from using all four pairs for power.[9] Some vendors have announced products that claim to be compatible with the 802.3at standard and offer up to 51 W of power over a single cable by utilizing all four pairs in the Category 5 cable.[10]
jsou to třeba ty zdroje co dávaji k siklu nebo k orcave tušim. Ty by měly dávat až 50W. Axis ke kamerám dává jiný a maji určo 50W.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
daju sa vobec kupit tie UBNT zdroje k AF24 ako nahradne? nikde to nevidim...
0 x
Tím pádem si jistej jsem ... Nějaké "some vendors" totiž neznám. Pokud je AT norma na 25W (a to mám v hlavě zafixovanou vyšší hodnotu), tak pokud to nemá, není to AT. Logické.
A pokud někdo dělá 51W, tak je to teda pro tohle UBNT dost na hraně.
A pokud někdo dělá 51W, tak je to teda pro tohle UBNT dost na hraně.
hapi píše:ludvik píše:AF je 15W, AT je 30W. Plus mínus.hapi píše:nejsem si jistej ale myslim že to gigový poe od mkček dopuje do všech pinů ale jistej si nejsem. Jakou specifikaci má airfiber? při 50W musí mí 802.3at ne? tam je dopování po všech párů nutný.
seš si jistej? AT dodávaji ke kamerám co maji 50W spotřebu takže tak nějak pochybuju.Kód: Vybrat vše
The updated IEEE 802.3at-2009[7] PoE standard also known as PoE+ or PoE plus, provides up to 25.5 W of power.[8] The 2009 standard prohibits a powered device from using all four pairs for power.[9] Some vendors have announced products that claim to be compatible with the 802.3at standard and offer up to 51 W of power over a single cable by utilizing all four pairs in the Category 5 cable.[10]
jsou to třeba ty zdroje co dávaji k siklu nebo k orcave tušim. Ty by měly dávat až 50W. Axis ke kamerám dává jiný a maji určo 50W.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
midnight_man píše:daju sa vobec kupit tie UBNT zdroje k AF24 ako nahradne? nikde to nevidim...
UBNŤáci psali že budou k dodání začátkem prosince. Na leden je má discomp už teď v nabídce. Posílal jsem tu i odkaz, cena lidová. Pořád nevím co tu řešíte - když UBNT oznámilo přechod nových výrobků (Titaniem počínaje) na 48V tak jsem zanadával a překopal to na UPS+baterky (180Ah) a sranec na to. Prostě bruteforce metoda šetří čas a co provařím na el ušetřím v investicích dvojnásob. Až udělají pod tlakem Toughswitch co bude umět i AirFiber tak pak se možná něco málo změní. Zatím je nejlepší bruteforce metoda za pár šupů UPS+180aH Varta trakční baterka. Pořád říkám není čas na hrdinství

Naposledy upravil(a) David2006 dne 28 Nov 2012 17:46, celkem upraveno 1 x.
0 x
midnight_man píše:daju sa vobec kupit tie UBNT zdroje k AF24 ako nahradne? nikde to nevidim...
už tu dával David2006 link https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=44306
Jinak tady je ping. Dnešní přehození z 10Ghz Summit 50Mbit na Airfiber. Včetně reálného (do 30Mbit) provozu
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Tak už někdo ten zdroj kuchněte, zase dvě stránky o ničem.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
David2006 píše:midnight_man píše:daju sa vobec kupit tie UBNT zdroje k AF24 ako nahradne? nikde to nevidim...
UBNŤáci psali že budou k dodání začátkem prosince. Na leden je má discomp už teď v nabídce. Posílal jsem tu i odkaz, cena lidová. Pořád nevím co tu řešíte - když UBNT oznámilo přechod nových výrobků (Titaniem počínaje) na 48V tak jsem zanadával a překopal to na UPS+baterky (180Ah) a sranec na to. Prostě bruteforce metoda šetří čas a co provařím na el ušetřím v investicích dvojnásob. Až udělají pod tlakem Toughswitch co bude umět i AirFiber tak pak se možná něco málo změní. Zatím je nejlepší bruteforce metoda za pár šupů UPS+180aH Varta trakční baterka. Pořád říkám není čas na hrdinství.
iba ze velka bateria k UPS ti nic neriesi, UPS klasicke napr. apc750 ti na 180vartu pojde ale max hodinu, deve viac nie, prehreje sa a vypne, je to o chladeni v UPS
0 x