❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km
Re: Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km
ty zdroje AD 55/155 funguji perfektne, nejake mam a no problem. To same ty poe krabicky v pohode, nektere konektory od adapteru v tom moc nedrzej ale jinak bez problemu.
0 x
jako jo, ja tech poecek mam taky mozne nekde mezi 100 a 200ks a poruchovost je treba 2%, ale rikam kvuli kravine za 70korun mit zbytecne vypadek je docela skoda no, kdyz uz to ma autor tak pekne udelane vsechno... doporucuju toto: http://www.penta.cz/mikrotik-pasivni-napajeni-poe-wrap-routerboard-led-dioda_d25811.html s timhlel nikdy zadny problem nebyl....
0 x
Jan Ptáček
je to zvlastni no... tech co sem postoval mam desitky a z zadnym neni problem... 

0 x
Jan Ptáček
těch co jsi dal odkaz jsem měl 10, u 2 kusů se mi v tom POE portu zapekl ten RJ45, 18V do RB411. Ten zbytek je asi u klientů. Tyhle kostky bez diod jsou OK, těch mi rukama prošly stovky a těch co tam ma Trandak taky kupa a jsou taky OK.
0 x
rouchi píše:Cau ja někde tyhle PoE od I4 taky mam a jedou mi bez problému....
chtěl sem se tě zeptat na ten zdroj co tam máš... to mas z ispshopu, co ma vystup i na baterky... ptam e protože ja stejně vypadající kupoval v Gesu s doměním, že jelikož má velkej proud budu ho moc použít na hromadné PoE a cca po 14 dnech z ničeho nic přestal fakat... když jsem ho dal pryč a vyměnil za adaptér tak doma jsem ho pak zase normálně rozchodil.... ale dal bych na to bacha...
Zdroj je kupovaný mám za to u emko praha a je to ten 24V/55W a ještě mají v nabídce 150W, ale ten zatím nevyužiji. Zdroj zatím jede bez problémů, zkoušel jsem ho odpojit od sítě a měl jsem to vyplé cca 22 hodin a drželo to pořád a pak jsem to zase zapnul protože jsem jel pryč.
Ty konektory jsem sehnal nakonec i s kabelem z GM elektronics a je to dělané jako prodlužovák napájení a stojí cca 30Kč a docela tam i dost drží.
Jinak s těmi POE jsem neměl zatím žádný problém a pár ji je na síti cca rok a půl. To spíš mi odešlo něco jiného: V pátek jsme u toho byly s kamarádem ještě večer to doladit a byla u nás bouřka a najednou zničeho nic černá obrazovka a server se dal do restartu. Ale už nenaběhnul - hlásil chybu PCI slotu - odnesla to jedna síťovka do Wanu tak se to hned vyměnilo a jede dál.
0 x
Mám to uzemněné na vnitřní straně přes ty závitové tyče snad by to mělo stačit, ale ta síťovka s tím nemá souvislost aspon teda myslím, protože sítovka která odešla, je na konektivitu, která jde ke mě po drátech.
0 x
trandak píše:Mám to uzemněné na vnitřní straně přes ty závitové tyče snad by to mělo stačit, ale ta síťovka s tím nemá souvislost aspon teda myslím, protože sítovka která odešla, je na konektivitu, která jde ke mě po drátech.
takze kdyz ti do toho praskne blesk, tak si ho vlastne stahnes k sobe do objektu jo? tomu teda rikam zemeni... normalne to pripoj na hromosvod (pokud tam vubec je...) i kdyz vlastne podle nove normy bys spravne mel mit vedle toho stozaru, zvlast trubku, ktera bude vyssi nez stozar a bude svadet blesky (bude nevodive spojena se stozarem).....
0 x
Jan Ptáček
Je to montovaná hala, která má železné nosníky a hliníkovou střechu a všechny nosníky jsou uzemněny do země. Stožár je s nosníkama spojený. Ještě něco nastuduji a třeba to ještě předělám. Co by jsi ty navrhoval? Díky Trandák
0 x
oddálený hromosvod podél stožáru.firma dehn na to dělá izolační tyče který se šroubujou podél stožáru min 40cm od stožáru.samotný antény a elektroniku zemnit přes přepěťovku k vodiči PE popř. PEN v síti 230V.
0 x
Doladíme musím postupně taky ještě chodím do práce:-)))
Díky za rady. Trandák
Díky za rady. Trandák
0 x
jasne to chapu... ale pokud sem dobre pochopil tve zapojeni, tak to muze byt skoro az zivotu nebezpecne, pac pokud nekdo bude v bliskosti toho kotveni stozaru a bude nejaka bourka (a nemusi byt ani primy uder blesku) tak je to fakt o hubu.....
0 x
Jan Ptáček
to kotveni je uvnitř haly 4 metry nad zemí. Kdyby tam něco vlitlo tak si myslím že by to mělo sjet po té železné konstrukci celé haly do země protože ta konstrukce je celá uzemněňa. Nebo se pletu? Samozřejmě dat jeden vodič vyšší než nejvyšší stožár by bylo asi zase o něco lepší.
0 x