❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mvh
antispam: Ano

Re: Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis

Příspěvekod mvh » 14 years ago

To je OK, na skoleni tvrdil URI ze to ma 182Mb fullduplex, ale me slo spis o skutecnou propustnost ne papirovou. Kolik to dalo tobe?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Zajímalo by mě jak je to tam s výstupním výkonem - co říká u nás norma a co je pak v nastavení jako default případně možné maximum ?
0 x

mvh

Vysilaci vykon je 4dB do anteny ktera ma 42dB, pouze pri zamerovani anteny pomoci multimetru stoupne vysilaci vykon na cca 12dB, ale v tomhle modu se neprenasi zadna data. Vysilaci vykon je pri prenosu dat stale stejny, meni se pouze celkova sirka kanalu a pocet opakovani dat.
Jo kdyz mluvim o multimetru (ktery osobne povazuji za nejlepsi nastroj pro zamerovani, zadny trapny pipani nebo ledky proste presny a okamzity udaj) tak pojitko ma v sobe zdirky kam krasne zapadnou primo hroty multimetru (netreba zadne redukce) a jeste hezci je fakt, ze udaj v milivoltech odpovida rssi, proste krasa.

Kolega cvaknul par fotek pro mistni prudily ;)

Obrázek
Drzak je skoro stejne tak velkej jako samotny pojitko ;)

Obrázek
Vsechny dily jsou kovove odlitky krome plastoveho krytu anteny.

Obrázek
Kryt sel sundat tak jsem se mrknul jak vypada zaric, vim ze 70GHz je hodne mala vlna, ale takhle maly jsem to necekal :)

Tak doufam, ze jsem ukojil fotkychtive ctenare...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ten radom a jeho přidělání mi připadá jako u SXT. Bude taky potřeba vyvrtat dole dirku? :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ladik

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Tak fotky super, diky moc, uz aby taky udelali web rozhrani a aby to melo vetsi antenu potrebuju to na 4.3km.
Kanaly jsou zatim asi jen ty dva co? Takze nasazeni 8ks pojitek na jednom stozaru bude asi problem co?
Jake to ma napajeni?

Ahoj Lada
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

ten zaric vypada jak sroubem primontovana petikačka na hlinikove trubce
0 x

mvh

Diry na odtok uz tam jsou, kvalita je s SXT neporovnatelna.

WEB ma byt do mesice, ale zas tak mi neschazi, kdyby nebyl vubec, zily by mi to neroztrhalo ;)
na vetsi antenu necekej - 4,3km je sebevrazda, to by museli chlapci izraelci pritopit s TX power :) Teda pokud by ti nevadilo, ze to zrusi kazdej destik...
Jsou tady jenom dva kanaly, ale teoreticky by s rusenim nemel byt problem vzhledem k uzkemu paprsku, vysoke frekvenci a malemu TXpower, doufam, ze nas praxe nezklame. Kup si 8 pojitek a dej nam vedet ;) Napajeni bud pres PoE nebo samostatnym konektorem 48V, tolerance je od 20V - 58V takze pohoda, krmim to ADeckem.

Ten zaric je fakt titernej, spis nez petikacka je to padesatnik ;)
0 x

hapi

nooo, co sem tak čet tak dragon wave za půl míče měl problém při osazení dvou na jednom stožáru. Tohle bude ještě horší.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

ten držák vypadá solidně, to jemný štelování má nějakou protiváhu pružinama? jednu tam vidím, druhou ne. zkuste pls někdo kolik to opravdu dá když se tam nastaví přenosovka 25-75%, dík
0 x

mvh

Hapi se zda byt velkym fanouskem tohodle kousku uz od zacatku ;)

Doprava-doleva je tam pruzina, nahoru-dolu pracuje gravitace ktere pomaha gumovej trmen. Ten drzak je fakt peknej, kdo ho delal u toho premejslel aby zjednodusil praci na stozaru. Nejdriv se nanda samotnej drzak, neni treba sundavat zadne matky aby se nasadil trmen, nahrubo se to namiri na cil a pak se teprva do toho zavesi pojitko, fajne.
Zmenu pomeru nemuzu vyzkouset, protoze nevim jak se dela, je na to udajne potreba nejakej specialni postup kterej byl na skoleni jenze ja tam nebyl dokonce. V prubehu unora ma byt na svete nova verze FW kde na to bude jiz standardni prikaz, tak si na to pockam. Kazdopadne zmena pomeru ma byt jenom upravou casovani, takze kdyz pojitko dalo realne 156/156 tak verim ze da i 234/78. Realne uvidim do mesice. Pro me je ted dulezitejsi jak se to bude chovat venku.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

:D FW má bejt v průběhu února, pojítko mělo bejt do Vánoc :D ale stejně to vypadá zajímavě, kolik to cca váží?
0 x

hapi

mvh píše:Hapi se zda byt velkym fanouskem tohodle kousku uz od zacatku ;)

ze začátku se mi líbilo ale postupem času koukám že to zase tak výborný nebude. Já vim cena je nízká ale... uvidíme. Dalo se čekat že 200/200Mbit bude v L1 ale 50Mbit dolu sem nečekal.
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 14 years ago

Ten masivni drzak je z ceho?
Hlinik nebo zelezo s barvou a nebo nejaky plast?

K.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

hapi je obecně velký fanoušek čehokoli nového a všeho co on zrovna nepoužívá ;)

V nadpisu tohoto tématu je i cena, jistě jste si jí všichni všimli, je to velmi nízká cena. Za tuto cenu nekoupíte žádný jiný 100Mbit spoj, nechápu co od výrobku za takovou cenu chcete? Aby to mělo stejné parametry jako spoj za 500k? To ne kluci, to přece nemůžete myslet vážně :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Tak k ceně - doufám že klesne, jinak bych to viděl časem na individuální dovozy :) . Taky doufám že se k tomu postupně přidají 65cm antény (pokud by to o 1-2km zvětšilo dosah měly by smysl). Mno a trošku se nám možná někde nepatrně uvolní 10GHz pásmo a spíš cena těch 150-200Mbit spojů v tomhle pásmu na to postupně zareaguje (směrem dolů,že:) ) kdy nové spoje do 1-2km pokud už tam nejde dát optika postupně toto pojítko (za předpokladu že bude "v pohodě") dané spoje začne zdárně nahrazovat (předpoklady na to zdá se má) . No a v nižšším segmentu zase na 10GHz snad trošku šlápne 9GHz AirBQ od Peterky :) .
0 x