❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prowax vs jirous

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: prowax vs jirous

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

Maxik píše:Extrem JJ nemam ale mam tu 2pary par24 na p2p a zadna slava (1km mesto cm9 10Db slysi se za -62 ccq 90-100% ) s obyc maxlinkem 40cm mam o 10 db lepsi signal (1km mesto cm9 10Db slysi se za -43 100% ) a celkove je spoj s mnohem vyssi rezervou, Extreme bude mit jen talir s limcem ozarovac bude stejny, takze s JJ teto konstrukce si asi uz hrat nebudu.

Tak to jsi asi chytil nejaky spatny kus. Ja mam extreme na spoji 1,6km a musel jsem dost potlumit karty, pri tx power na 10ti jsem mel signal -57 ccq 100%. Pravdou je ze tam nemam zadnej koax, proste antena s gentleboxem na zadech a tam pigtail z karty rovnou na antenu. Kazdopadne ozarovace maj obe anteny stejny.
0 x
Bývalý ISP...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

u jirousů je spíš problém chytit dobrý kus
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 15 years ago

vendy21 píše:vcera sem dotahl dva maxiky s limcem, zatim je mam pouze pripravene k nasazeni , pote podam zpravu

Ahoj Vendy, jak jsi dopad, jestli muzu?

Diky
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 15 years ago

Tak nevim, od te doby co pouzivame DCom, tak zkusenosti velmi dobre. Jen nekdy je treba pouzit Jirouse. Prowaxe sme jeste nezkouseli.
Maxlink mi nesmi do ruky, tak nejak to rovnou vyhazuju, podobne jako "OEM" z Polska.

Jeste premyslim nad antenami od Tyhana, co Vy na ne ? :?:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

zdravim
nechcem zakladat novy topic, takze pisem sem...

mate niekto skusenosti s dcom antenami, ale tymi 24db s limcom? konkretne tieto:

http://www.wifi-obchod.cz/index.php?pag ... &Itemid=70

zaujima ma hlavne porovnanie voci prowaxu
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 15 years ago

myslim ze za tu cenu je hodne malo muziky. to uz raci neco takovyho: http://tyhan.cz/soubory/katalog_list_pu445_lem_sm.pdf za polovicni cenu
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

basty píše:myslim ze za tu cenu je hodne malo muziky. to uz raci neco takovyho: http://tyhan.cz/soubory/katalog_list_pu445_lem_sm.pdf za polovicni cenu

Presne tak, mame nasazene 90cm tyhle mrchy a skvela antena :) Provedeni vyborne, obrovsky limec ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

mato1

soooc píše:
basty píše:myslim ze za tu cenu je hodne malo muziky. to uz raci neco takovyho: http://tyhan.cz/soubory/katalog_list_pu445_lem_sm.pdf za polovicni cenu

Presne tak, mame nasazene 90cm tyhle mrchy a skvela antena :) Provedeni vyborne, obrovsky limec ;)

viem... mam ich 605-ky. ale je to obrovske hovado, takze jak krava a vzdy je problem s umiesnenim. na hociaky stoziar to ani dat nemozes... inak celkom fajn antena
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 15 years ago

tak pak asi prowax
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

ja teda mam zkusenosti takove - mam prowax spoj s merenyma kabelama, v limitu na 5km a uzasne - s nStream to udela realnych 25 HD s latenci do 8ms... oproti tomu mam spoj na 2,5km s dcomama ktery udela taky 25M HD ale latence sou daleko daleko horsi... kabely i karty sou na obou spojich totozne, vykonu je vsude dostatek (x86) a 25Mb realnych ne BWtest....
0 x
Jan Ptáček

mato1

net.work píše:ja teda mam zkusenosti takove - mam prowax spoj s merenyma kabelama, v limitu na 5km a uzasne - s nStream to udela realnych 25 HD s latenci do 8ms... oproti tomu mam spoj na 2,5km s dcomama ktery udela taky 25M HD ale latence sou daleko daleko horsi... kabely i karty sou na obou spojich totozne, vykonu je vsude dostatek (x86) a 25Mb realnych ne BWtest....

to som chcel pocut... takze ostava prowax :-)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Prowax po dvou letech venku na střeše paneláku. Asi hodně foukalo :) a druhej byl pro změnu zateklej
Přílohy
Obraz141.jpg
Obraz141.jpg (11.76 KiB) Zobrazeno 2882 x
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Tak ted se mi to po tech pruvanech taky stalo ... nastesti sem dekl nasel ... byl to jeden z prvnich prowaxu co jsem mel ... jeste to tenkrat lepily starou technologii ... ale priblizne ze stovky 24dB to byl jeden jedinej zbytek drzi ....
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

ppp76 píše:Tak ted se mi to po tech pruvanech taky stalo ... nastesti sem dekl nasel ... byl to jeden z prvnich prowaxu co jsem mel ... jeste to tenkrat lepily starou technologii ... ale priblizne ze stovky 24dB to byl jeden jedinej zbytek drzi ....

možné je že to byl nějaký ze staré série, ale konkrétně na tomto místě byl necelé dva roky. Dekl jsme nenašli :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Ja mel steste ze to bylo u men na baraku , takze pristal u sousedu :mrgreen:
0 x