❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

David2006 píše:BTW - na co reaguji je snad moje věc ne šmudlo 😉 .

Přestaň se do mě navážet ty vypatlanče, šmudlo můžeš říkat svojí staré doma. Jednou jsem to přešel ale nenechám si tu nadávat. Jestli se Ti to nelíbí, velmi rád se s Tebou potkám a můžeme si to vyříkat osobně, čas si určite udělám.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Leeonek píše:
David2006 píše:BTW - na co reaguji je snad moje věc ne šmudlo :wink: .

Přestaň se do mě navážet ty vypatlanče, šmudlo můžeš říkat svojí staré doma. Jednou jsem to přešel ale nenechám si tu nadávat. Jestli se Ti to nelíbí, velmi rád se s Tebou potkám a můžeme si to vyříkat osobně, čas si určite udělám.

Na šmudly nemám čas, ale díky za nabídku :lol: .
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

roztrhejte si obcanky :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

David2006

pcwifi píše:roztrhejte si obcanky :lol:

PW

Za to mi to nestojí že je někdo cíťa :lol: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Prestante si tu vyznavat lasku vy dva me zajima proc tam byl ten pokles kolem tej devatej na to grafu :!:
0 x

David2006

ppp76 píše:Prestante si tu vyznavat lasku vy dva me zajima proc tam byl ten pokles kolem tej devatej na to grafu :!:

Je to zdá se 16xQAM alias cca 500Mbs capacity - možná si to zařízl sám.

Mě spíš nikdo neodpověděl jaký soft na výpočet trasy se dá použít jiný než na http://www.alcoma.cz, kde je to limitující omezenými anténami. A kolem toho výkonu co to tam muselo nejspíš cpát aby to jelo na 5km s 250Mbs propustnosti za deště se tu také nikdo nevyjadřuje.
Naposledy upravil(a) David2006 dne 06 Nov 2012 16:42, celkem upraveno 1 x.
0 x

Jap

Příspěvekod Jap » 12 years ago

ppp76 píše:Prestante si tu vyznavat lasku vy dva me zajima proc tam byl ten pokles kolem tej devatej na to grafu :!:

a jaky pokles mas na mysli? kolem devate zadny nevidim.
0 x

David2006

Jap píše:ahoj,

tak tu mame dalsi dest - tentokrat 80,6 mm za hodinu. signal spadl, rychlost spadla, packetloss minimalni.

Dest (data z meteostanice)
Obrázek

Signal
Obrázek

Kapacita
Obrázek

Datovy prenos (kontinualni iperf tcp)
Obrázek

Ping (smokeping)
Obrázek

Jap

Asi myslel tento pokles - neměnils ručně ten RXpower v těch 9? To by asi odpovídalo.
0 x

Jap

David2006 píše:
Asi myslel tento pokles - neměnils ručně ten RXpower v těch 9? To by asi odpovídalo.

a tak - vy myslite vcera v 9 - ano, to byla zmena vysilaciho vykonu.
0 x

David2006

Jap píše:
David2006 píše:

Myslíš si že těch cca -73dBm co tam při 20dBm bylo nastavené skutečně bylo v reálu i při tom dešti?
0 x

Marinak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marinak » 12 years ago

David2006 píše:

Mě spíš nikdo neodpověděl jaký soft na výpočet trasy se dá použít jiný než na http://www.alcoma.cz, kde je to limitující omezenými anténami. A kolem toho výkonu co to tam muselo nejspíš cpát aby to jelo na 5km s 250Mbs propustnosti za deště se tu také nikdo nevyjadřuje.

Staci si to dat dokupy v excelu preci ne? :) Literatura k tomu je treba tady http://www.itu.int/rec/R-REC-P/en ale i jinde...
0 x
"I mistr tesař se někdy utne..."

David2006

Marinak píše:

Staci si to dat dokupy v excelu preci ne? :) Literatura k tomu je treba tady http://www.itu.int/rec/R-REC-P/en ale i jinde...

Buď tedy té lásky a pošli mi už ten excel hotový, jinak mi to moc nepomůže :lol: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Takze si snizil vysilaci vykon a hned stoupli odezdy o stoprocent?
0 x

Jap

David2006 píše:
Jap píše:
David2006 píše:

Myslíš si že těch cca -73dBm co tam při 20dBm bylo nastavené skutečně bylo v reálu i při tom dešti?

behem deste to kleslo az nekam k -80
0 x

David2006

Jap píše:
David2006 píše:

behem deste to kleslo az nekam k -80
[/quote]

To jo o tom se nebavím, ale přeci si nebudeme lhát do kapsy zde na foru že by ta trasa měla vtom slejváku jen -6dB útlum na celejch 5km, ne? Jedinej závěr z toho je že si AFko samo přitopuje. A tam mě zajímá jestli přitopuje jen na 33dBm nebo ke svému maximu cca 40dBm. I tak sem čekal že to na těch 5km slítne úplně, takže dobrý :wink: .
0 x