❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RBcko na pude v kovove krabicce a nebo AluBox u anteny ?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: RBcko na pude v kovove krabicce a nebo AluBox u anteny ?

Příspěvekod hapi » 13 years ago

presne tak, da se to servisovat lepe a pouhym sroubovakem. navic groove je drazsi a vic topi. Opravdu nevim k cemu je groove dobrej.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

si kludne tie RB 750UP na sajty dajte....ja to nechcem ani vidieť a viem o čom hovorím. Tak ja tie distančnépodložky používam, nakolko ma ten board potom od krabičky nejaký ten 1cm. Hej uzasne sa to servisuje ked musis niekde 20m vo vyške srobovakom vysrobovavat 4 srobky len preto aby si zapojil posraty ethernet :). Ako prešla ma trpezlivosť na tieto nedokončené hračky, ten 1cm by vyrobcu JR200 nezabil. Tie 711L..ehm, na ne mam tiez svoj názor...ešte počkate rok, tak namiesto plošákov bude kartonovy papier..o kvalite tych dosiek sme sa tu už bavili. Ak to má byť poriadny MIMO spoj, musi tam proste byť bud 411AH/433AH a podobne. Preto sme sa rozhodli pre tie rockety bohuzial. Co sa groovov tyka..pravda..je to lacná alternatíva :) Hold..

//groove ma podla teplomera 72°C dnu keď je von 35 :) ale koli teplote ešte nemal problemy ani jeden spoj.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 13 years ago

hapi píše:hmm to mi vysvetli. jako mam od lidi echo ze to nechodi ok ale proc neni zminka na zahranicnim foru? neni to rukama? mas tam posledni firmware a bios?

rukami to asi nebude... skusal som vsetko. stravil som s tym v terene dobre 3-4 hodiny, kym som mu dosiel na muchy. samozrejmost je posledny fw a bios, ale aj tak. skusali sme vsetko... ine zdroje, ine kable, ine koncovky, ine zariadenie napajane cez poe, ine dlzky kablov... proste tomu sibe podla nalady a velmi nepravidelne.
a ako som uz pisal, tak narocnejsie zariadenie na napatie, resp. vykon to neunesie.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 13 years ago

Vypada to na nejake vadne serie nebo vadu jednotlivych kusu RB750UP. 4ks jedou jsou na nich povesene Unifi, bullety, wispstationy a neni problem. Ted cerstve instalovany 5ks a na nem Wisp, Alix a stary Bulllet2. Wisp jede, Alix semtam nenabehne a na Bulletu jen smutne sviti power. Po prepojeni Bulletu na PoE adapter vesele jede a Alix taky nabiha. Napajeci zdroj zkousen original a Sunny 18V 1,3A - na tom sunny to predtim vsechno jelo pres rozbocku.
Zitra to pujde na laboratorni zdroj a bude se merit.
RB750UP byly kupovany po jednotlivych kusek s odstupem asi mesice, bohuzel jsem neopsal sarze.

hapi píše:- RB750UP má dost proudu na portech, při 24V a 500mA to je 12W. Jednokartový RBčka maji maximální odběr 5W

tak vacsie hovno ako rb750up som este v ruke nemal... mam ich v sieti asi 5ks a vsetky sa spravaju rovnako.
dokaze to napajat tak 1x nanobridge a 1-2 ubnt loco alebo bullet. nic viac. aj to len s problemami a ked tam zacne tiect troska viac dat, tak to skape. skusal som pripojit aj rocket (dlzka kabla cca 2m) a ten dookola mrzol. skusal som viac rb750up a viac rocketov. proste rocket nezvladne. ma problem aj s niektorymi bulletmi...
sranda je, ze zakazdym, ked sme to nahadzovali, tak bolo potrebne cca 5-8 restartov zariadenia, lebo to pri uvodnej konfiguracii a pripajani zariadeni neustale mrzlo. ale od vtedy chvalabohu idu a neviem o nic. ale jedno je iste, ze to uz viac nekupim. musel som ich dat na body, kde pojde max par mbitov, lebo silno pochybujem, ze to zvladne napajat vytazenejsi sektor.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

zaveste na to 4 rockety a uvidite jak sa z toho zadymá :mrgreen:
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

A proc bych na to vesel konkurencni UBNT, navic jedno co zere max?
S MikroTikama OK.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 13 years ago

Tak jsem si to tu 750tku objednal a v praci testoval. Zkoušel jsem to s přiloženým zdrojem na 2,5A s 24V. Všechno dobrý, pověsil jsem na to 4xrb411ah dal jsem BT test na sama sebe abych vytížil cpu a pak z noutu ještě tlačil skrz tento router a zdálo se to být okey, všechno jelo. Tiky se zahřívali úplně minimálně, ale bylo cítit zvýšení teploty na chladiči cpu. Jediný co mě zarazilo bylo to, že když jsem odpojil a pomaličku připojil rbčko tak mi zhasli všechny a zas naběhli. Nevím zda je to vlastnost nebo vada kusu, ale dělá to pouze př pomalém zasouvání RJ-čka. Když vidím tyto "vady" a zkušenosti na fóru raději posílám z5 a v dané lokalitě si natáhnu 230v a udělám si tam venkovní krabici s poe panelem a switchem.
0 x