❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Telefónica O2 spustila nedaleko Prahy provoz LTE.
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Telefónica O2 spustila nedaleko Prahy provoz LTE.
80*40 = sektor da 3,2 giga ? to je teda doooost husty sektor
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:80*40 = sektor da 3,2 giga ? to je teda doooost husty sektor
Viktore, je rozdíl mezi tím, když jsou klienti připojení nebo když stahují. Když máš připojenej telefon na BTS, pořád snad vytěžuje sloty na plno? Ne, pouze provádí handshake a to je nula, nula nic..
0 x
šířka kanálu. A pokud se nepletu, je možný používat i duální anteny (mimo) a je taky možný co jsem tak čet, stahovat data ze dvou sektorů na jednou. Ta technologie je úžasná ale asi taky bude papat hodně prostředků. V nizozemsku to tušim maji taky na maximální koule co ta technologie zvládá. Tady je to oříznutý primárně šířkou kanálu. Nemaji to tam náhodou dokonce na 40MHz? to je podstatnej rozdíl.
0 x
Něco takového mě nemůže absolutně rozházet. Vesnice budou mít vždycky prioritu 0 tak jako teď. Ještě na spoustě místech tady v okolí jde i "mobilní" internet rychlostí šneka. V jedné větší vsi na Uherskohradišťsku o přibližně 3000 obyvatelích je to naprosto, nepoužitelné. Poměrně často tam jezdívám, takže vím o čem mluvím. Pokaždé když jsem tam přijel a zkoušel jsem to, načítali se mi stránky i řádově v minutách.
Jediné relativně použitelné místo je v Brně, kde trávím hodně času, ale i tam to není kdoví co. Sedět u okna abych měl plný signál a když je dobrý čas to i relativně normálně šlapalo, není rozhodně žádná výhra. Nouzovka jo, ale že bych s tím denně pracoval, to ani omylem. Jakýkoli 2Mbit s dobrým pingem bude běhat podstatně svižnějš.
Jediné relativně použitelné místo je v Brně, kde trávím hodně času, ale i tam to není kdoví co. Sedět u okna abych měl plný signál a když je dobrý čas to i relativně normálně šlapalo, není rozhodně žádná výhra. Nouzovka jo, ale že bych s tím denně pracoval, to ani omylem. Jakýkoli 2Mbit s dobrým pingem bude běhat podstatně svižnějš.
0 x