❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak by jste řešili přesun zařízení ?
-
Jak by jste řešili přesun zařízení ?
Mám takový dotaz naše stavající zařízení budeme komplet přesunovat na nově vybudovaný stožar T-Mobile kde nám poskytli prostor. Jedná se mi o to jak vyřešit svody do naší servrovny pod stožárem. Teď mám ke každému radiu zvlášť dotažený UTP kabel. Rád bych se tomu vyhnul a nějak to zjednodušil jaké řešení by jste doporučili ? Mám to vůbec měnit nebo nechat jak doteď ? Dik za reakce a rady.
0 x
Natahnout pro kazde zarizeni - plus nekolik zaloznich - stineny kabel.
0 x
bavime se o nejakych 5 nebo 10Ghz zarizenich ? trosku to rozvest. Nicmene nevim proc by bylo spatne reseni vest podle me jedinou spravou variantu, co zarizeni to 1 kabel... a na stozaru TM to musi bejt ranec
po nas kurvy sceli pri umisteni 2 sít 23 a 28db cca. 6m nad zem tusim tricitku za rok, smejdi...
PW

PW
0 x
- midnight_man
akurat to riešim v inej teme....naťahať ethernety von je jednoduche, horšie je ich uchrániť pred bleskom.
0 x
midnight_man píše:akurat to riešim v inej teme....naťahať ethernety von je jednoduche, horšie je ich uchrániť pred bleskom.
Jestli jsem to pochopil, jde o ocelovy stozar. Slusny stineny kabel zemeny na obou koncich s tim nebude mit problem.
Mame to tak na zkusebne velmi vysokeho napeti a tam se obcas pri testech dejou veci... a nikdy tam nic neodeslo

Samozrejme slusna prepetovka nikdy nezaskodi, to uz je na tobe...
0 x
- midnight_man
obavam sa ze priamy zasah bleskom do stoziaru nepreziju tie kable. Ale nezažil som to nikdy chvala bohu 

0 x
midnight_man píše:obavam sa ze priamy zasah bleskom do stoziaru nepreziju tie kable. Ale nezažil som to nikdy chvala bohu
To vis, kdyz ukapne i stozar, kabely nema smysl resit...

0 x
Pokud máš nahoru jen tp, tak si natáhnout FO do horního rozvaděče se switchem a řešit přepětí jen na el.
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
neni mi jasne, proc tady tahle moznost zaznela jako posledni.disk píše:Pokud máš nahoru jen tp, tak si natáhnout FO do horního rozvaděče se switchem a řešit přepětí jen na el.
0 x
Tomáš Břinčil píše:neni mi jasne, proc tady tahle moznost zaznela jako posledni.disk píše:Pokud máš nahoru jen tp, tak si natáhnout FO do horního rozvaděče se switchem a řešit přepětí jen na el.
Protoze je nejblbejsi, rekl bych...

0 x
Jarda: Co je na tom špatného? Na velkých stožárech tohle používám.
0 x
disk píše:Jarda: Co je na tom špatného? Na velkých stožárech tohle používám.
A tak neni na tom nic spatneho, jen mi to prijde dost zbytecne. Dalsi zarizeni navic, ktere v zasade nic neresi - dokud tam bude jakekoliv galvanicky propojene vedeni, vzdycky mas stejny problem. A system zemneni stinenych kabelu, at koaxialnich tak ethernetovych, je natolik spolehlivy, ze nepouzivam nic jineho.
Ano, mam lokalitu, kde je dotazena optika jako paralelni zaloha pro cca 85m dlouhe stinene kabely - tech tam je cca 15 mimochodem - ale neni tam kvuli primarni konektivite.
Jestli ti ma prasknout do ethernetu nebo do napajeni - vzdycky zalezi na tom jak to praskne, v obou pripadech nemusi odejit nic a nebo taky vsechno.
Takze ja radsi dukladne zemnim a zatim musim rict nic zasadniho nikdy neodeslo. Tech par pripadu mrtveho ethernet portu bych spocital na prstech jedne ruky.
Cili - optika je bezva vec. Ale necekej, ze to cele vyresi.
0 x