Mam priamu viditelnost 9-10 Km na mesto kde urcite nejaka Wifi v 5 GHz bude.
Oplati sa to vobec riesit ? nechcem to ani ako spoj len ako klient.
Uvazujem nad AirGrid M5 AirMAX resp Bullet M5 AirMAX + nejaka externa antena.
Alebo je to uz s principu blbost a neriesit to ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ma zmysel riesit otazku pripajanie klienta na 9-10 Km
to budou na obou stranach nejaky 90cm dela a v limitu to i tak spise nebude
to by takovy klios musel platit litr mesicne a upsat se na 3 roky...osobne takove zhuverilosti jako pripojovani na delsi trasy nedelame, jen se to vymstivá do budoucna. Situace by byla i snazsi kdyby v miste kliosa bylo vice lidu k pripojeni, HW na APcko dneska stoji cca . litr, to uz naklady extreme nezvedne...
PW

PW
0 x
Nuz tak neostava nic ine ako lokalny " dodavatel" ale 2048 / 384 kbit/s ( asymetrická, agregácia 1:8 ) za 16 euro mesacne kde kazdy naokolo nadava , no neviem.
Kazdopadne dik
dyno
Kazdopadne dik
dyno
0 x
tak tam prived konkurenci at udela letakovy pruzkum a pokud bude dost lidi tak se expanze jiste nejakemu rozumnemu IPS vyplati...
PW
PW
0 x
Pokud je ve vzduchu cisto, tak to pojede dobre i na mensi anteny. Chce to vybrat citlivy karty a pohrat si s tim.
0 x
- midnight_man
rozhodne nie...budu s tym len starosti a ten HW ktory by si potreboval ti ISP isto nezaplati. Najdi providerovi vhodné miesto s vyhladom na celu tvoju "oblast", dedinu a skus s nim dohodnut ci by nechcel robit net aj u vas
ak mu odporucis a vybavis miesto na 70% to zobere.

0 x
ten Hw som si planoval kupit sam , vopchat sa do 100 euro +/- ale ako uz zopar ludi nacrtlo je otazne kto by ma na tu vzdialenost pripojil a su to potencionalne problemy 
Kedze tu deninu zastresuje jedina firma tak dava ceny ake dava ale tie rychlosti co som posielal za tu cenu to je proste bieda. Konkurencia sucho povedala ze to je daleko.
Hold slovenky podnikatelsky duch.

Kedze tu deninu zastresuje jedina firma tak dava ceny ake dava ale tie rychlosti co som posielal za tu cenu to je proste bieda. Konkurencia sucho povedala ze to je daleko.
Hold slovenky podnikatelsky duch.
0 x
Tak si tam urob bod....nema vyznam to tahat na tu vzdialenost....urob si tam spoj a bod, predtym zisti ci sa ti oplati do toho ist....ale vzdy je dobre mat bod niekde, ludia pomaly pridu...
0 x