❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Anketa - Stop TDD na 10 GHz?
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Dade_Marfi píše:2 FDD radia ? ty budes asi fakt profik co ? vis vubec co FDD znamena ? na co by tam pak byly dve radia ??
nerad bych se chlubil, ale z počtů jsem měl každopádně za 1. Takže ať počítám jak počítám, vychází mi, že spoj se s jednou stanicí udělat nedá. Ale nevim, těch 8 let dělám hlavně do rajčat, takže jestli to v 10GHz jde jen s jedním rádiem, rád se nechám poučit a ještě ušetřím polovinu nákladů na každý spoj

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
asi je to jen slovickareni, ale proste na kazdou stranu ti staci JEDNO FDD radio ... a nebo jak pise jarda 2+0 pak tedy na kazdou stranu radia DVE
0 x
tom-tom píše:tak fajn, nechceš mi to eště nakreslit?
1 x Radio(alcoma, ray, summitd, orcave...) = 1x RX(prijmac) + 1x TX(vysilac)
Kazdy z nic ma vlastni oscilator.
0 x
Kdo by to čekal, že když je to FDD, tak to bude mít oddělený TX a RX že? Navíc ještě oba s vlastním oscilátorem, aby to šlo nezávisle naladit v L a H kanálech 
Pánové, nerad vám kazím radost. Sice nevím, kolik součástek do těch bazmeků výrobci strkají, ale že FDD používá kanál tam a druhý zpět, to mi vysvětlovat nemusíte. Navíc ve vlákně, kde se to omílá stále dokola.
A pokud se budem dál chytat za slovo, taky můžu říct, že jednotka má opravdu 2 rádia - jedno je TX a druhé RX a zkuste to někdo popřít

Pánové, nerad vám kazím radost. Sice nevím, kolik součástek do těch bazmeků výrobci strkají, ale že FDD používá kanál tam a druhý zpět, to mi vysvětlovat nemusíte. Navíc ve vlákně, kde se to omílá stále dokola.
A pokud se budem dál chytat za slovo, taky můžu říct, že jednotka má opravdu 2 rádia - jedno je TX a druhé RX a zkuste to někdo popřít

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rádio = receiver(příjmač). Příjmač+vysílač = transceiver. Vysílač NENI radio(příjmač).
0 x
V tom případě,

A já hloupý myslel, že výraz "rádio" se slangově odjakživa používá pro označení čehokoliv, co umí vysílat nebo přijímat
znamená, že Alcoma, Ray, Summitd, Orcave... montují vysílač do receiveru, místo aby ho montovali do transceiverumiract píše:1 x Radio(alcoma, ray, summitd, orcave...) = 1x RX(prijmac) + 1x TX(vysilac)
Kazdy z nic ma vlastni oscilator.

A já hloupý myslel, že výraz "rádio" se slangově odjakživa používá pro označení čehokoliv, co umí vysílat nebo přijímat

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
paneboooze, to jsem vyvolal ja toto ? tak sorry uz to neudelam .. a prosim zucastnene aby uz toho bylo zanechano
diky

0 x
může sem někdo napsat jakej závěr vyplynul v pátek z tý schůzky? Někdo píše že je to pro PB10 dobrý, a někdo že špatný. Nicméně nějaký konkrétní věci a pravdivý bez osobních dojmů tu nezazněly. Pak jsem pochopil že se bude VO měnit takže podle toho jaký budou připomínky tak se upravý. Takže, nebylo by vhodný sepsat nějaký požadavky?
Naposledy upravil(a) hapi dne 15 Apr 2012 23:29, celkem upraveno 1 x.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vsak ano ... ani to neni zakazane .. a ani povolene ... proste kdyz to nekdo rozne v lufte a nikoho nezarusi tak se nic nedeje, pokud nekoho zarusi tak startuje masinerie k zakazu ... a mezi tim se sestavuje nove VO ...
0 x
a jak bude vypadat nový VO? tak že povolí jiná pojítka než FDD nebo zakáže?
0 x
hapi píše:může sem někdo napsat jakej závěr vyplynul v pátek z tý schůzky? Někdo píše že je to pro PB10 dobrý, a někdo že špatný. Nicméně nějaký konkrétní věci a pravdivý bez osobních dojmů tu nezazněly.
No dokud tu někdo nepošle ten neupravený celý zvukový záznam, tak budeme jen špekulovat. Moje dojmy co jsem zjistil jsou následující:
ČTU s PBM10 problém nemá a konat bude až na základě:
A- nahlášení rušení (dle platné VO), ale opakuji papírově je PBM10 pro ně momentálně v cajku, viz papíry co předložila i4wifi.
B- pokud někdo navrhne konkrétní úpravu VO.
Myslím že víc se objektivně a hlavně nezaujatě nedovíš.
0 x
hapi píše:a jak bude vypadat nový VO? tak že povolí jiná pojítka než FDD nebo zakáže?
Myslím že forum pročítáš dost podrobně a psalo se tu že nikdo neví jak by nová VO ve skutečnosti dopadla. Zbožným přáním je povolení pouze FDD spojů ideálně do 2měsíců od návrhu nové VO iniciátory. Dle mě to může dopadnou úplně jinak než můžeš chtít i než bych chtěl já (Pandořinu skříňku bych nerad otvíral a skončil na placeném PtM jako naši okolní sousedé).
Naposledy upravil(a) David2006 dne 15 Apr 2012 23:38, celkem upraveno 1 x.
0 x