❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SNMP oid v UBNT

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
zvukarmiso

SNMP oid v UBNT

Příspěvekod zvukarmiso » 13 years ago

Ahojte

Už dlho sa trápim ale neviem prinst nato ako vypisat SNMP oid v zariadeniach firmy UBNT. Neviete mi poradit akým prikazom sa to dá ?

Potreboval by som tieto hodnoty:

Tx rate
Rx rate
Signal
CCQ
Tx bytes
Rx bytes

v mikrotiku to je print oid ale v ubnt si neviem nejak pomoct potreboval by som to pre eht a wlan porty

Dakujem
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

nijak, len oskenovat snmp :) dude to vie cez snmp walk :) + vela veci vytiahne samo.
0 x

zvukarmiso

Akým programom to oskenujem ?
Nejak to musi ist predsa :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

snmpwalk :-)

Ale je pravdou, že v UBNT toho moc není. Třeba ccq vytahuju pomocí ssh - a pak příkaz mca-status.
Síly signálu klientů jsou zde .1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3 (je to myslím stejná větev, jako mikrotik).

zvukarmiso píše:Akým programom to oskenujem ?
Nejak to musi ist predsa :)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

na ubnt fore niekde su vypisane OID. :) hladaj. akym programom? si snad robis prdel? :D
0 x

zvukarmiso

S tým dude sa mi to čiastocne podarilo.

Takze by to cca aj bolo len to má jeden malý problme dava my to vzdy hodnotu rx napr 800M pritom na interface je rychlost 6M prenosu aktuálna ako vyriešit toto ?

ludvik píše:
Ale je pravdou, že v UBNT toho moc není. Třeba ccq vytahuju pomocí ssh - a pak příkaz mca-status.

Toto sa mi nejak nepodarilo rozbehať, ale skusim si to nejak este nastudovať. Dalo by sa pomocou ssh robit aj ping a jeho grafovanie ?
0 x