❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

David2006 píše:Tak datumy jsou fakt tristní, můžeme na to plivat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak vše co se proti tomu dá dělat.

není pravda, taky se ještě můžeme vybodnout na celé ubnt :)
neboj, oni budou dráždit ještě půl roku. Tohle je jen takové udržování koupěchtivývh lidí aby si nekupovali nic jiného a vyčkali, třeba tady insider v tom má bohaté zkušenosti, zeptej se ho :D

David2006 píše: Na druhou stranu je fajn že to tu ještě není a je aspoň o něco víc času přejít na nové produkty které se taky teprve chystají (17GHz, 24GHz, 60GHz atd.).

podle mě rozdíl uvedení 10 a vyšší frekvence, bude pořád stejný.

Schválně jak to vydíte s nějakým reálným prodejem? Já říkám že možná v létě, ale spíš podzim :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 20:53, celkem upraveno 1 x.
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

hapi píše:a jakej že s těch produktů (17GHz, 24GHz, 60GHz atd.) dosahne na 10km?

Vsechny... kdyz jich das dost za sebou...
:D :D
Naposledy upravil(a) Jardax dne 16 Jan 2012 14:56, celkem upraveno 1 x.
0 x

Jardax

David2006 píše:Reálný prodej si netroufnu odhadnout, těch zdrojů mám více a číňani sami nevědí kdy to od nich má jít - tedy nějaký termín mám, ale v dané chvíli je to vše jen spekulace.

Ty asi neveris, ze by to tu bylo vazne zakazany provozovat, ze jo? :)
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

dyk je to jedno kdo cemu veri, dobry kaprici zprovozni v CR verim temer vse :mrgreen:

doted nema "spolehlive" info nikdo mozna krom i4 apod., takze vyckejme a nespekulujme.

PW
0 x

Jardax

Ja nespekuluju... :D :D :D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Pokud to nepredelaj tak aby to vyhovovalo normam a vyhlaskam tak se teho nebojim a zustavam u alcomy a i kdby to sem propasovali stejne k nim nepujdu , radeji za zaplatim za alcomu nez abych trnul hruzou kdy mi to napadne nejakej vir ... nebo snad slysel nekdo o nejakem zarizeni ktere by napadal vir krom ubnt???? ja zatim ne :mrgreen: , samozrejme kazde ma sovje vyvojove mouchy ale tenhle brundibar co tam meli bylo poradny slapnuti do hovna ... a bat se aby se mi tohle stalo nekde na pateri .... :evil:
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

ppp76 píše:Pokud to nepredelaj tak aby to vyhovovalo normam a vyhlaskam tak se teho nebojim a zustavam u alcomy a i kdby to sem propasovali stejne k nim nepujdu , radeji za zaplatim za alcomu nez abych trnul hruzou kdy mi to napadne nejakej vir ... nebo snad slysel nekdo o nejakem zarizeni ktere by napadal vir krom ubnt???? ja zatim ne :mrgreen: , samozrejme kazde ma sovje vyvojove mouchy ale tenhle brundibar co tam meli bylo poradny slapnuti do hovna ... a bat se aby se mi tohle stalo nekde na pateri .... :evil:

Jsem mimo tema(ale tomuto tematu uz hned tak nic neuskodi :) ). Tady ubnt zapomelo bezpecnostni diru. Oprava byla otazkou 24 hodin. Mikrotik proti tomu posledni dobou zapomel ze vf konektory musi sedet, eth konektory nesmi upadavat a ze klientske zarizeni musi umet fungovat. Oprava je otazkou mozna mesicu? U tech low-end hracicek si proste musi kazdy vybrat mensi zlo. Bohuzel ne kazdy klient si koupi Alcomu.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak me se do ruky taky dostala nejaka deska u ktere nemel konektor sedet a sedeli mi vsecky ...asi tim jaky pouzivas klientsky anteny ... i jirouse nesedi poradne nic :))) eth konektor mi jeste neupad zadnej ... asi se s nima musi zachazet mozkem a ne kladivem :) ..ale spatna varka muze bejt ... to se stane kazdymu ... ale tady slo o to ze aby mi to u klientu sudnal vir to uz je pruser ... a to je to oc tu bezi ze pokud to maj deravy jak wokna tak an pater bojim bojim .... nemluvim tu o vyvojovejch chybach ty maj sici vyrobci verze od verze ... ale jak dlouho ubehlo a kolik verzi se vydalo nez s na to prislo?
a ze musi klinetske zarizeni fungovat? jasne ze musi , ukaz mi ktery nefunguje a ukazu ti ze chyba je mezi klavesnici a zidli a to myslim vseobecne ne konkretniho vyrobce, at vezmu rbcko a nebo wisp station a dam k tomu kvalitni antenu tak to lita jako blesk .
Pravda je to len low end hracka tak nekde pro sdileni netu mezi par znamejch ... pokud to delam vazne tak si stejne vezmu neco ze segmentu ve kterym je alcoma a podobni vyrobci kteri to maji kvalitativne uplne jinde jak co se tyce sw tak hw a podpory vseobecne.
A pokud nekdo place ze to stoji penize ..ano stoji ale taky se musim rozhodnout na jaky urovni to hodlam delat , mrakodrap taky dneska nepujdu stavet s pazourkama v ruce a privazanej lijanou ....
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

ppp76 píše:Tak me se do ruky taky dostala nejaka deska u ktere nemel konektor sedet a sedeli mi vsecky ...asi tim jaky pouzivas klientsky anteny ... i jirouse nesedi poradne nic :))) eth konektor mi jeste neupad zadnej ... asi se s nima musi zachazet mozkem a ne kladivem :) ..ale spatna varka muze bejt ... to se stane kazdymu ... ale tady slo o to ze aby mi to u klientu sudnal vir to uz je pruser ... a to je to oc tu bezi ze pokud to maj deravy jak wokna tak an pater bojim bojim .... nemluvim tu o vyvojovejch chybach ty maj sici vyrobci verze od verze ... ale jak dlouho ubehlo a kolik verzi se vydalo nez s na to prislo?
a ze musi klinetske zarizeni fungovat? jasne ze musi , ukaz mi ktery nefunguje a ukazu ti ze chyba je mezi klavesnici a zidli a to myslim vseobecne ne konkretniho vyrobce, at vezmu rbcko a nebo wisp station a dam k tomu kvalitni antenu tak to lita jako blesk .
Pravda je to len low end hracka tak nekde pro sdileni netu mezi par znamejch ... pokud to delam vazne tak si stejne vezmu neco ze segmentu ve kterym je alcoma a podobni vyrobci kteri to maji kvalitativne uplne jinde jak co se tyce sw tak hw a podpory vseobecne.
A pokud nekdo place ze to stoji penize ..ano stoji ale taky se musim rozhodnout na jaky urovni to hodlam delat , mrakodrap taky dneska nepujdu stavet s pazourkama v ruce a privazanej lijanou ....

Prosim prosim. Nauc se pouzivat čárky ve větách, tečky na konci vět místo 3 teček. Takhle se to nedá číst.

A vadná série je problém, zvláště když mikrotik to nepřiznal skoro 2 měsíce. Tam ti je top antena úplně k prdu.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ppp76 píše:Tak me se do ruky taky dostala nejaka deska u ktere nemel konektor sedet a sedeli mi vsecky ...asi tim jaky pouzivas klientsky anteny ... i jirouse nesedi poradne nic :))) eth konektor mi jeste neupad zadnej ... asi se s nima musi zachazet mozkem a ne kladivem :) ..ale spatna varka muze bejt ... to se stane kazdymu ... ale tady slo o to ze aby mi to u klientu sudnal vir to uz je pruser ... a to je to oc tu bezi ze pokud to maj deravy jak wokna tak an pater bojim bojim .... nemluvim tu o vyvojovejch chybach ty maj sici vyrobci verze od verze ... ale jak dlouho ubehlo a kolik verzi se vydalo nez s na to prislo?

a jakeze to davas super trooper anteny ke klientum?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

net.work píše:

a jakeze to davas super trooper anteny ke klientum?

Aspon 90cm parabolu se stahnutym vykonem, aby byl hodny k pasmu a zbylo ho hodne pro vsechny.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

ppp76 píše:nemluvim tu o vyvojovejch chybach ty maj sici vyrobci verze od verze ... ale jak dlouho ubehlo a kolik verzi se vydalo nez s na to prislo?

Jo to je dalsi vec, se kterou me mikrotik posledni dobou opravdu "bavi" - skoro co den to nova verze. A to ze nektere dokazi sundat dost zahadnym zpusobem vsechno v dane bridgovane casti site po upgradu bez zmeny konfigurace, je jen bonbonek. Samozrejme, staci se v tom hodinku rypat a prijdes na to cim to je(i kdyz tohle konkretne mi dodneska neni jasny uplne, nekde ta 5.8 funguje s wlanem v bridgi a nekde je treba ho z bridge vyhodit)
Oproti tomu ubnt 5.3(.3 nebo .5) proste funguje a defacto o ni nevim.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Anteny davam takovy ktery bohuzel nejsou bezne k sehnani a kdo nezareagoval vcas tak dneska nesezene ... 90 cm parabolu , takovou zhovadilost ke klinetovi nedam , nejvetsi mam 60 cm prowaxky na nstreme dual spojich , jestli nekdo hodla rvat ze porusuju vykon tak se mejli protoze asi nevi jak funguje nstreme dual ... jinak v siti delam routing takze zadnej bridge mi zadna verze tiku neschodila , coz mela bejt asi narazka na verzi5.10 a jeji problem s eoip tunelem .... jinak pokud to tu zas spadava to valky u versus m , tak u u odsuzuju anteny anteny a zas jen anteny coz odsuzuju i u m a tech jejich novejch plastosracek.
Jen doufam ze 10tka zustane porad jen pasmo na ptp spoje a ikdyz by nedej boze prosli pb10 tak i tak se to snad v eteru jeset zvladne POKUD se lidi budou chovat rozumne a naucej se premejslet ... coz je utopie ale sem optimista :mrgreen: a kdyz ne tak uz stejne prechazim na 17G :twisted:
0 x

tetsuo

Příspěvekod tetsuo » 13 years ago

ppp76 píše:Pokud to nepredelaj tak aby to vyhovovalo normam a vyhlaskam tak se teho nebojim a zustavam u alcomy a i kdby to sem propasovali stejne k nim nepujdu , radeji za zaplatim za alcomu nez abych trnul hruzou kdy mi to napadne nejakej vir ... nebo snad slysel nekdo o nejakem zarizeni ktere by napadal vir krom ubnt???? ja zatim ne :mrgreen: , samozrejme kazde ma sovje vyvojove mouchy ale tenhle brundibar co tam meli bylo poradny slapnuti do hovna ... a bat se aby se mi tohle stalo nekde na pateri .... :evil:

HP tiskarny maj taky vira ! Vira může dostat třeba lednice když je online. Všechny tyhle věci jsou počítač s vlastním os, tak proč ne. A te díra v UBNT nebyla v airos jako takovém ale ve webserveru kterej je v airos použit. A že se díra objeví je jasné protože UBNT jsou po světě miliony ve srovnání s tím je alkom pár kusů. Ale ono je to stejně jedno 8)
0 x