Zdravim,
surne zhnama tuto spojku : http://wifi.aspa.cz/vf-l-kus-spojka-n-m ... 65-z18427/
ale nikde ju neviem najst. Nevie niekto kde ju zohnat??
Vdaka
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Uhlova spojka
oscar píše:http://wifi.aspa.cz/vf-l-kus-spojka-n-m ... 65-z18427/
http://wifi.aspa.cz/vf-l-kus-spojka-n-m ... 65-z18427/
Zkusil bych GES:
http://www.ges.cz/cz/ug-27-u-GES06700619.html
http://www.ges.cz/cz/bn299750-GES06700622.html
0 x
Dan Skoupý
- stouracpetr
http://www.ebay.com/itm/N-adapter-Jack- ... 439a4279c5
Utlum cca 0,2 dB, CSV do 1,15 ,dodani cca 14 dnu.
0 x
-
Jestli ma byt ta spojka pouzivana na vic nez 1GHz, tak silne nedoporucuju.
SWR do 1,15 byva u techto noname na frekvencich do 1GHz.
SWR do 1,15 byva u techto noname na frekvencich do 1GHz.
0 x
- stouracpetr
Pane Mudroch
Venoval jsem hodinu sveho casu,abyste na vlastni oci mohl spatrit prubeh CSV [SWR] mnou zminovanych a doporucovanych N spojek.Jak je patrne z prilozenych grafu,jsou velmi dobre pouzitelne az do 7 GHz,s urcitym zhorsenim parametru i na vyssich kmitoctech.Prestoze se jedna o ,,no name,,komponenty,peclivym vyberem se da dosahnout velmi dobreho pomeru vykon/cena.
P.S.Cervena linka znaci prubeh CSV[SWR] zakoncovaciho odporu 50 Ohm.
Petr Stourac
0 x
-
Děkuji za informaci i za grafy, cením si Vašeho času.
Nepopírám že výběrem se dají najít i "použitelné" kusy, ale je otázka na jak dlouho je jejich konstrukce stabilní, aby v zhoršených podmínkách spolehlivě pracovaly i několik let.
Další otázkou je, kolik ze zde přítomných má možnost zkontrolovat si kvalitu jakéhokoliv RF materiálu? Obávám se, že jen mizivé procento.
Samozřejmě, pokud tento produkt nabízí Vaše firma jako ověřený kus, tak je to chválihodné a samozřejmě to zcela mění cituaci.
Jsem moc rád že je zde někdo, kdo dané problematice rozumí a jak je vidět, tak má i čím měřit.
Bude mi ctí když zde bude možnost vyměňovat si zkušenosti.
Jelikož u měření je kromě výstupu důležitý i proces a metodika, tak mám na Vás pár otázek ohledně měření které jste provedl:
1. čím bylo PSV (SWR) měřeno a jakou metodou
2. co bylo použito jako kalibrační normál (open, short, load)
3. co bylo použito jako testovací zátěž
4. jaké byly použity měřící kabely
Pro pobavení přikládám taky jeden graf který poukazuje i na jiné "no-name" spojky na které se dánarazit v běžném obchodě (např. dříve zmíněné).
Hodnoty jsou v mU - tedy horní vodorovná linka znázorňuje SWR 1:2.
Zelená: precizní spojka
Modrá: no name č.1
Červená: no name č.2
Konektory-spojky noname č.1 a č.2 byly přitom koupeny v tom samém obchodě který zde raději nebudu jmenovat (ti za to prakticky nemůžou)...
Při měření jsem použil:
Měřák: ZVL6 (metoda: vektorová analýza dvojbranu
Kalibrační normál: ZV-Z121
Zátěž: nakalibrovaný druhý port analyzátoru a v rámci kontroly byl použit kalibrační normál od Rosenbergeru 50ohm N-m (vč. 78115)
Kabely: fázově stabilní kabely do 16GHz (modré) CBL-3FT-NMNM+ (distributor Minicircuits)
Nepopírám že výběrem se dají najít i "použitelné" kusy, ale je otázka na jak dlouho je jejich konstrukce stabilní, aby v zhoršených podmínkách spolehlivě pracovaly i několik let.
Další otázkou je, kolik ze zde přítomných má možnost zkontrolovat si kvalitu jakéhokoliv RF materiálu? Obávám se, že jen mizivé procento.
Samozřejmě, pokud tento produkt nabízí Vaše firma jako ověřený kus, tak je to chválihodné a samozřejmě to zcela mění cituaci.
Jsem moc rád že je zde někdo, kdo dané problematice rozumí a jak je vidět, tak má i čím měřit.
Bude mi ctí když zde bude možnost vyměňovat si zkušenosti.
Jelikož u měření je kromě výstupu důležitý i proces a metodika, tak mám na Vás pár otázek ohledně měření které jste provedl:
1. čím bylo PSV (SWR) měřeno a jakou metodou
2. co bylo použito jako kalibrační normál (open, short, load)
3. co bylo použito jako testovací zátěž
4. jaké byly použity měřící kabely
Pro pobavení přikládám taky jeden graf který poukazuje i na jiné "no-name" spojky na které se dánarazit v běžném obchodě (např. dříve zmíněné).
Hodnoty jsou v mU - tedy horní vodorovná linka znázorňuje SWR 1:2.
Zelená: precizní spojka
Modrá: no name č.1
Červená: no name č.2
Konektory-spojky noname č.1 a č.2 byly přitom koupeny v tom samém obchodě který zde raději nebudu jmenovat (ti za to prakticky nemůžou)...
Při měření jsem použil:
Měřák: ZVL6 (metoda: vektorová analýza dvojbranu
Kalibrační normál: ZV-Z121
Zátěž: nakalibrovaný druhý port analyzátoru a v rámci kontroly byl použit kalibrační normál od Rosenbergeru 50ohm N-m (vč. 78115)
Kabely: fázově stabilní kabely do 16GHz (modré) CBL-3FT-NMNM+ (distributor Minicircuits)
- Přílohy
-
- SPOJKY_1.jpg (70.72 KiB) Zobrazeno 1866 x
0 x
-
Zde je ještě jeden obrázek - to samé ale S11 v log. stupnici.
Někomu se z této stupnice čte mnohem lépe tak ji sem pro jistotu dávám taky...
Všem přeji hezký večer.
Mudroch
Někomu se z této stupnice čte mnohem lépe tak ji sem pro jistotu dávám taky...

Všem přeji hezký večer.
Mudroch
- Přílohy
-
- SPOJKY_2.jpg (74.03 KiB) Zobrazeno 1864 x
0 x
- stouracpetr
Dobry den,pane Mudroch
Ucelem meho prvniho prispevku :
bylo navest zajemce o uhlovou N spojku spravnym smerem tak,aby se vyhnul nakupu ,,no name,, vyrobku,ktere si toto oznaceni s velkou pravdepodobnosti zaslouzi,jedna se mozna o podobne nepodarky,ktere jste mel prilezitost zmerit.Pokud jsem tomuto zajemci neco doporucil,znamena to,ze mne nekolik takovychto kusu proslo rukama,bylo zmereno a shledano pouzitelnymi.
Mnou zminene konektory maji robustni konstrukci a rozptyl parametru do 6 GHz je minimalni,tzn.ze zajemce uz nemusi vybirat,staci objednat zmineny typ[ne u mne,ale na ebay].
Dale jen heslovite:
HP 8350,83592B,Wiltron 560-97A50-1[pres 40 dB],APC7,N,Midw.Microwave 2001,Narda 370,Weinschel F 1408,koaxialni kabely pri tomto mereni nepouzivam,i ty fazove stabilni zanaseji do mereni drobne odchylky,Wiltron je pripojen primo k 83592B.Moznost mereni do 18 GHz, s 83570A + prisl.do 26,5 GHz.
P.S.Cas bezi,musime jeste vyrabet,zajemci o Reflektor 23 dBi dual by se hnevali.
Petr Stourac
Ucelem meho prvniho prispevku :
stouracpetr píše:http://www.ebay.com/itm/N-adapter-Jack-plug-RF-right-angle-/290350856645?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item439a4279c5
bylo navest zajemce o uhlovou N spojku spravnym smerem tak,aby se vyhnul nakupu ,,no name,, vyrobku,ktere si toto oznaceni s velkou pravdepodobnosti zaslouzi,jedna se mozna o podobne nepodarky,ktere jste mel prilezitost zmerit.Pokud jsem tomuto zajemci neco doporucil,znamena to,ze mne nekolik takovychto kusu proslo rukama,bylo zmereno a shledano pouzitelnymi.
stouracpetr píše:[attachment=0]
...Prestoze se jedna o ,,no name,,komponenty,peclivym vyberem se da dosahnout velmi dobreho pomeru vykon/cena.
Mnou zminene konektory maji robustni konstrukci a rozptyl parametru do 6 GHz je minimalni,tzn.ze zajemce uz nemusi vybirat,staci objednat zmineny typ[ne u mne,ale na ebay].
Dale jen heslovite:
HP 8350,83592B,Wiltron 560-97A50-1[pres 40 dB],APC7,N,Midw.Microwave 2001,Narda 370,Weinschel F 1408,koaxialni kabely pri tomto mereni nepouzivam,i ty fazove stabilni zanaseji do mereni drobne odchylky,Wiltron je pripojen primo k 83592B.Moznost mereni do 18 GHz, s 83570A + prisl.do 26,5 GHz.
P.S.Cas bezi,musime jeste vyrabet,zajemci o Reflektor 23 dBi dual by se hnevali.
Petr Stourac
0 x
-
Děkuji za objasnění a schvaluji (přitakávám), nebudu nadále zdržovat... 
PS: záleží na tom, co je považováno za "drobnou odchylku". Vyšší přesnosti měření modernějšími metodami spočívají v kalibraci celého pracoviště včetně měřících kabelů až po rovinu konektorů. Potom se dostáváme garantovaně prakticky na desetinky dB což si myslím že je v tomto případě víc než dostatečná přesnost.

PS: záleží na tom, co je považováno za "drobnou odchylku". Vyšší přesnosti měření modernějšími metodami spočívají v kalibraci celého pracoviště včetně měřících kabelů až po rovinu konektorů. Potom se dostáváme garantovaně prakticky na desetinky dB což si myslím že je v tomto případě víc než dostatečná přesnost.
0 x