❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj na 3,5km udělat na 2,4 nebo 5Ghz?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

JirkaRTJ píše:Ahoj
Zařízení TEW510APB je opravdu na jedné IP.

Já používám TEW510APB. Není to podstatné, ale restart je asi tak 10x rychlejší než u Compexe AG

ACK je něco jako timeout do kdy AP čeká na paket než vyhodnotí chybu a požádá o nový. u TrendNetu se nastavuje hodnota ACK atd. normálně pokusem. Compex měl menu kde se zadá vzdálenost a on ti poví co máš doplnit. Je to taková vychytávka, ale jen kvůli ni bych do Compexe určitě nešel.

Já ty Compexy měl nastavené jako bridge nebo jak to tam bylo nazvané. Ted už si to přesně nevybavuji.

Rozhodnutí do čeho jit je asi na tobě, ale vem si to třeba pokud porovnáš provoz na dálnicích a silnicích. Pokud máš na silnici jen 10 aut stačí ti normální silnice, ale při 1000 autech bude přecpaná a budeš přemýšlet jak jí rozšířit, ale to bude relativně nákladnější než kdybys to udělal ihned.

Nevím jak řešíš financování, ale pokud se třeba skládáte na zařízení (např. Občanské sdružení) tak by se ti taky mohlo stát, že Franta Hospoda ti po roce vyčte, že to stálo tolik a tolik peněz a funguje to mizerně. Pak už mu nevysvětlíš že jsi nakoupil levnější zařízení proto aby mu zbylo na pivko.

Pokud uvažuješ pokrokově jdi do 5,4Ghz :D
Internet se vyvíjí rychleji než se nám může zdát. o2 propaguje IP TV atd.
Ceny jsou ještě vysoké, ale v "IP" je budoucnost.

Co se týká parabol každopádne doporučuji s radomem. Já mám bez a v zime jsem je musel čistit aby to jelo.

Nevím kde nakupuješ, ale řekl bych, že TrendNET TEW510APB je levnější než Compex AG.

JirkaRTJ

Jirko díky za info. Myslíš že ten Trendnet naladím proti Mikrotiku s CM9 kou?
0 x

JirkaRTJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JirkaRTJ » 18 years ago

Ahoj

Trochu jsem ještě doplnoval předchozí přispevek. Takže na to koukni nevím kdy jsi to četl.

To zda se spojí s cm9 jsem opravdu nezkoušel, ale já bych řekl že ano.
Myslím, že TrendNET používá také Atheros čipset.

Já nedám na TrendNEt dopustit :-)

JirkaRTJ
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

JirkaRTJ píše:Ahoj

Trochu jsem ještě doplnoval předchozí přispevek. Takže na to koukni nevím kdy jsi to četl.

To zda se spojí s cm9 jsem opravdu nezkoušel, ale já bych řekl že ano.
Myslím, že TrendNET používá také Atheros čipset.

Já nedám na TrendNEt dopustit :-)

JirkaRTJ

OK tak pomalu je jasno. Dám do PC CM9ku nebo CM10ku a na druhé straně budu laborovat.. :-)
0 x