❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

FILTRE pre WiFi pásmo 5-6GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
slaco

FILTRE pre WiFi pásmo 5-6GHz

Příspěvekod slaco » 13 years ago

0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

Jen vocas by to za ty prachy koupil... :lol:
0 x

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 13 years ago

Když se oprostíme od peněz, nějak jsem nepochopil, jak to vlastně funguje, získal jsem z těch grafů dojem, že to filtruje rušení z ostatních kanálů, ale ne z toho, na kterém se vysílá a přijímá, nebo jsem to jen blbě pochopil? Ale osobně zůstávám u svého osvědčeného filtru, pár metrů útlumového koaxu :)

Pokud to opravdu funguje, tak u veledůležitého 5 GHz spoje to možná nějaké opodstatnění ekonomické najde. Ale souhlasím, že ty ceny jsou příšerné.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Jak by šlo odstranit rušení na kanále, který musíš používat? Jak poznáš, že je to rušení a jak to odstraníš ze signálu ještě před vstupem do aktivní součástky? Řekl bych, že to není teoreticky možné. Snad leda si nechat poslat signál protistrany jinou cestou (třeba optikou :-) a na té druhé odečíst vše, co tam nepatří, to by šlo ...

Ten filtr řeší to, že wifi karty jsou zarušitelné i signálem mimo naladěný kanál. Rušení na používaném kanále odstraníš jenom fyzickou kvalitou anténní soustavy.

Používat jako filtr koax je vtipné :-) Utlumíš i to, co potřebuješ.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

A kdyz ti ten kanal nekdo zarusi, tak vezmes filtr za tisice, hodis ho do popelnice a koupis jinej na cistejsi kanal? :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

je tam napsáno, že je to mechanicky přeleditelný a není to zakápnutý, tak tam asi budou šroubky, kterejma to doladíš na spektráku, určitě tomu půjde i poladit rozsah na 40MHz kanál, jen to chce výbavu, kterou asi málokdo má
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

to hej, uz ta vidim v zime pri -20 ako ladis filtre, ktore boli naladene v labaku. Jedina moznost je to vratit, aby to preladili.

Otázka znie, do akej miery pomôže spoju filtrácia susedných freq? Stojí to za tých 400€ na single N spoj?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Taky jsem tu nabídku teď dostal. Přeladění na jinej dělají za 10€. Jen jsem si říkal k čemu to je, když se nemá používat pevnej kanál... Cena je pochopitelně o ničom. Kdyby to bylo 250Kč na ne 250€, tak by se to jako jakýsi drobný vylepšovátko eventuelně dalo použít, nicméně když mě někdo přímo do antény na stejným kanálu začne smažit, tak se stejně musím přeladit jinam. Teoreie je to krásná, praktické využití se mě zdá býti 0.
0 x

midnight_man

až by niekto kupil 4 filtre pre dual N spoj a o 2 mesiace ti niekto streli UBNT 20dB MIMO sektoru na tvojej freq v 40Mhz, tvojím smerom...obesíš sa.
0 x

Jojo

Příspěvekod Jojo » 13 years ago

Same keci od veci a nic vic...
Uz to nekdo testnut v reale nebo je tu zas jek hromada teoretiku?

midnight_man - Ikdybych byl nejvetsi debil, tak bych se se sektorem neladil na tvoju frekvenci
:-DDD

ludvik - Ty vypadas ze vis o cem je rec, mas s tema filtrama nejakou zkusenost?

Cena je celkem dost ale levnejsi jsem na 5ghz nenasel ani na sikmookych webech tak nevim co tu kdo remca.

Budu rad za kazde info z realu!
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Vím o čem je řeč. Ale jinak jsem jen součást hromady teoretiků :-) Alespoň co se týče filtrů na 5GHz.
Jojo píše:ludvik - Ty vypadas ze vis o cem je rec, mas s tema filtrama nejakou zkusenost?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

midnight_man

jojo, ubezpečujem ta ze v časovom horizonte 2 mesiacov sa takých debilov nájde 2-3ks minimálne. :roll:
0 x

Jojo

Příspěvekod Jojo » 13 years ago

midnight_man píše:jojo, ubezpečujem ta ze v časovom horizonte 2 mesiacov sa takých debilov nájde 2-3ks minimálne. :roll:

Chlape, chlape ty jsi asi pořádně zamindrákovaný když hnedka každýho nazýváš debilem. To tě doma neučili slušnému chování a úctě?...

S takovou to fakt nikdo nebude testovat :-D
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Jojo, měl bys přestat moralizovat a rači si jít objednat testovací filtry za akční cenu, když si myslíš, že za ty peníze a ve stávající situaci a legislativě se koupě vyplatí.
0 x

midnight_man

Jojo ty kde poskytuješ svoje služby? No v našom meste už nie je čistý kanál, ako ináč ti to mám vysvetliť? Sken sa neustále mení, pribúdajú antény, menia sa freq...či si myslíš, že konkurencia neladí spoje? Niekto zaruší ich, oni preladia...zarušia niečo iné....

Doteraz sa dodržiaval aspoň fakt že všesmerky a sektory boli na kanáloch určených pre danú krajinu a nie na žiadnom medzi alebo mimo rozsah. No dnes bezproblémov vidíš v scan liste sektory a všesmery s názvom firiem na 5060Mhz alebo 5815Mhz rozstrelené na celé mesto. Som maximálne skeptický voči tomu. Verím, že to pomôže ale neverím že mi do roka niekto nezaruší moju freq.
0 x