Momentalne pouzivam konfiguraciu pc i815 celer 600MHz 64mb ram a mam tam 3 eth karty a jednu redukciu RB14 kde mam jednu CM9 a jednu CM10 kartu. Zatial to ide dobre ale planujem tam dat este jednu RB14 redukciu v ktorej budu 4 karty pravdepodobne TL-WN560G.
Ake komplikacie by mohli nastat naco si mam davat pozor pouziva niekto taketo divociny?
Jedna sa mi hlavne o pridelovanie irq pretoze sa mi to nejako nezda uz teraz a nie ked tam pribudnu dalsie 4 karty.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dve a viac RB14 redukcii plne wifi kariet
Trevor píše:Momentalne pouzivam konfiguraciu pc i815 celer 600MHz 64mb ram a mam tam 3 eth karty a jednu redukciu RB14 kde mam jednu CM9 a jednu CM10 kartu. Zatial to ide dobre ale planujem tam dat este jednu RB14 redukciu v ktorej budu 4 karty pravdepodobne TL-WN560G.
Ake komplikacie by mohli nastat naco si mam davat pozor pouziva niekto taketo divociny?
Jedna sa mi hlavne o pridelovanie irq pretoze sa mi to nejako nezda uz teraz a nie ked tam pribudnu dalsie 4 karty.
Takzez by me zajimalo, jestli uz tohle nekdo ozkousel, neb totez zrovna delam

0 x
mě by právě zajímalo jestli to nemůže způsobovat nějaké problémy ,jediné co sem vyhrabal někde na czfree fóru je to že pokud je sdíleno víc karet na jednom irq tak se spomalují jednotlivé karty ale pokud se jen spomalí rychlost sběrnice tak to myslím bezdráty s přenosovkou max 2,5mB/s nemůže ohrozit, ne?
0 x
No ale preco potom drbe karty na rovnake irq ked ma kopec volnych
Ked som nastavil v biose irq na tvrdo tak pri urcitej kombinacii mk vobec nenabehol a tusim ze sa to resetlo
Mne sa jedna hlavne oto aby to nemalo vplyv na spolahlivost rychlost nie je az tak podstatna kedze ako pises tak wifi ma limity niekde inde ako su limity zbernice

Ked som nastavil v biose irq na tvrdo tak pri urcitej kombinacii mk vobec nenabehol a tusim ze sa to resetlo

Mne sa jedna hlavne oto aby to nemalo vplyv na spolahlivost rychlost nie je az tak podstatna kedze ako pises tak wifi ma limity niekde inde ako su limity zbernice
0 x
Trevor píše:No ale preco potom drbe karty na rovnake irq ked ma kopec volnych![]()
já myslím že pro některé karty prostě nejde použít některé přerušení, moc dobře si pamatuju svoje pc začátky a instalace zvukovek která neběžela na jiném irq než 5 nebo 7

nemusíš ani chodit daleko, stačí v windows přehodit irq grafiky nebo řadiče a už se s tím nedomluvíš
0 x
V nekterych deskach to dela. Obcas kdyz slozim nove ap (RB14+4xCM9) tak to nekterou z wlan "nevidi". Pak nezbyva nez improvizovat a zkouset vsechny pci sloty, jestli to v nekterem z nich jede a v biosu zakazat zbytecnosti (zvukna, usb, lpt a alespon jeden serial).
Hodne desek mi nesnasi plnou RB14 v prvnim pci od procesoru. Na prvni pohled to vypada ok, ale jak jdou vsechny wlanky do zateze, nepochopitelne se ty spoje odpojuji.
Pouzivam desky asus pro P4 a core2duo (a obcas gigabyte, kdyz me chce nekdo nasrat
)
Hodne desek mi nesnasi plnou RB14 v prvnim pci od procesoru. Na prvni pohled to vypada ok, ale jak jdou vsechny wlanky do zateze, nepochopitelne se ty spoje odpojuji.
Pouzivam desky asus pro P4 a core2duo (a obcas gigabyte, kdyz me chce nekdo nasrat

0 x
T-T