❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj 2450m kapacita od 80 Megabit pásmo? Výrobca?
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spoj 2450m kapacita od 80 Megabit pásmo? Výrobca?
Bych dal SAFa 24G a nebo radsi 11G a je to vyresene na dosmrti ... Pri vyuziti leasingu ci splatek je to v klidu koupitelne 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Když SAF tak 17Ghz, co sem pořád motáte 24Ghz :) už sem to tu psal mockrát, podívejte na dosahy. 17ka má o 1/3 větší oproti 24ce při stejném výkonu a parabolách. Tzn. budeš mít podstatně větší rezervu při nepříznivém počasí.
0 x
Ruku na srdce ... kolik procent spojů běžného ISP je nutné mít ve fullduplexu (resp. asi přesněji symetricky)? Naprosté minimum ... a to ještě jenom proto, že je to možná v kolečku a to co je teď upload by se mohl stát downloadem.
Technické provedení fullduplexu ala Siklu je fullduplex. To, že je to fyzicky jenom jedno rádio a napohled tedy wifina je matoucí a nemá to žádný hmatatelný vliv. 75:25 znamená (zjednodušuji), že jedna strana pošle dva pakety, druhá jeden a tak dokolečka. Tedy vlastně garantovaná propustnost oběma směry zároveň. A rozdělení 1:1 je pak symetrický fullduplex. Sice půlgigo na gigovém rádiu, ale komu to vadí?
Technické provedení fullduplexu ala Siklu je fullduplex. To, že je to fyzicky jenom jedno rádio a napohled tedy wifina je matoucí a nemá to žádný hmatatelný vliv. 75:25 znamená (zjednodušuji), že jedna strana pošle dva pakety, druhá jeden a tak dokolečka. Tedy vlastně garantovaná propustnost oběma směry zároveň. A rozdělení 1:1 je pak symetrický fullduplex. Sice půlgigo na gigovém rádiu, ale komu to vadí?
keksik píše:Nieco podobne by som potreboval aj ja, ale zatial nikto tu nedal nejake relevantne info. SIKLU asi nechcem, lebo to nie je realny duplex. Skor SAF ci Alcoma alebo Nera.alebo.. asi je to zrejme jedno koho, len neviem aky mix fekvencie sirky pasma vyziareneho vykou popri co najmensich poplatkoch TUSR (vratane teda freeband), od koho kde tonakupit a ake sa komu podarili uhadat ceny.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
mě, protože za první, jedna strana pošle 3 pakety a druhá 1 paket, a pak taky latence. Latence, to je to podstatný. Neni to tedy fyzickej duplex i když jak říkáš, komu to vadí. No ale skuz si to, duplexní pojítko se chová jinak než halfduplexní.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Vše nad 5G mám plný full
Akorát bych ty latence siklu chtěl vidět ... dokud to nedoženeš na strop, tak to nijak extra rozdíl od ethernetu nebude. Skoro na všech našich linkách je jeden směr tak mizivý, že není ani na grafech vidět.
Honba za každou desetinou milisekundy je zbytečná. Důležitější je spíš stabilita, jitter, než absolutní hodnota latence (opět - do určité míry, samozřejmě).

Honba za každou desetinou milisekundy je zbytečná. Důležitější je spíš stabilita, jitter, než absolutní hodnota latence (opět - do určité míry, samozřejmě).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Rozdíl siklu vs duplexní spoje je 1ms vs 0,8ms. Měřeno smokepingem, uvedené hodnoty jsou průměrné, testované p2p spoje:
Summit 10Ghz
Peterkostroj 10Ghz
Saf 17Ghz
Summit 10Ghz
Peterkostroj 10Ghz
Saf 17Ghz
0 x
tak nějak započítáváš latenci toho stroje na kterej pingáš. Neni možný aby byl rozdíl pouze 0.2ms. Ten rozdíl bude větší a předně by se hodilo změřit latenci pouze jednim směrem, tam by se to totiž ukázalo moc pěkně. Ale to je fuk, 0.2ms je nic.
Jinak pokud koukám na smokeping tak Orcave 1S10 má 0.5ms
Jinak pokud koukám na smokeping tak Orcave 1S10 má 0.5ms

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
tyhle spoje mám od gw první skok, testuju smokepingem od gw na routery za spojema. Stroj se smokepingem je přes switch a vlanu, tzn. může ještě zkreslovat. Uvedené pingy jsou klidové, při téměř žádném, nebo minimálním vytížení spojů a routerů.
Důležité je nicméně srovnání rozdílů, a ty jsou ve stejných podmínkách přesně takové, jaké jsem uvedl.
Důležité je nicméně srovnání rozdílů, a ty jsou ve stejných podmínkách přesně takové, jaké jsem uvedl.
0 x