uz par dni sa trapim s jednym problemom.. ked to vezmem od konca tak mam nasledovne zapojenie:
klient(rb711, v5.6, protokol any) - ap(r52, protokol nv2, skusal som aj nstreme ale vysledok rovnaky, strecene do rb600 v5.6) - nstreme dual spoj (karty v rovnakej rb600)- druhy koniec v alixe (v5.6), z toho switch, potom dalsi alix (v3.30), za nim trasa rocket m5-rocket m5, dalsi switch a dalsi alix (v3.30)... a potom trasa dalej... no a teraz k tej zaujimavosti.. ked pustim btest v tcp (1 spojenie) na klienta z rb600 dostanem cca 30mbit (rb600 na 100%), ked pustim s dalsieho alixu v poradi je to menej, z dalsieho zasa menej az z toho posledneho uvedeneho je to uz nie 30 ale len 18mbit.. nestretli ste sa uz niekto s takymto problemom? v udp to ide vsetko ok a tiez ked pustim viac nez jedno spojenie (btest som pustal s poctom spojeni 1) tak tiez to da plnu rychlost ako ma mat..
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
zaujimavy problem s priepustnostou
- midnight_man
to je normalne, tie TCP testy je najlepsie robit X86 vs. X86 

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hlavne je to klasicka vlastnost TCP... kazdej aktivni prvek=nejaky zpozdeni.. ve vysledku mas jinej RTT nez na ten prvni router. A je jedno jestli mas WIn nebo test delas z Mikrotiku. Pokazdy tam to TCP okno mas.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
Naposledy upravil(a) hapi dne 17 Oct 2011 22:43, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tabulka hovoří jasně. Pokud je fixnutý window size na 16kB, tak prostě do netu horko těžko dáte s latencí 20ms rychlost na jedno spojení 6.6Mbit.
0 x
priznam sa ze v tento okamih presne nerozumiem ale asi to bude tym ze tabulku nevidim
teda tipujem ze je to ten obrazok co si tu postol ty Happi?.. mozete mi to nejako blizsie popisat nech sa nakopnem spravnym smerom? vdaka

0 x
cemu na tom nerozumis ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
asdewq píše:priznam sa ze v tento okamih presne nerozumiem ale asi to bude tym ze tabulku nevidimteda tipujem ze je to ten obrazok co si tu postol ty Happi?.. mozete mi to nejako blizsie popisat nech sa nakopnem spravnym smerom? vdaka
viewtopic.php?t=7008&p=77714#p77708
0 x
netusite jak je to s propustnosti eth - wifi ? (v idealnich podminkach)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
cize ak to spravne chapem, tak tcp window zalezi od koncovych zariadeni teda zakaznikov pc a web server voci ktoremu komunikujem a jediny sposob ako do toho zasiahnut je znizit latencie..? aspon to mi vychadza z toho co som sa zatial na nete docital
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
asdewq píše:cize ak to spravne chapem, tak tcp window zalezi od koncovych zariadeni teda zakaznikov pc a web server voci ktoremu komunikujem a jediny sposob ako do toho zasiahnut je znizit latencie..? aspon to mi vychadza z toho co som sa zatial na nete docital
ano a nebo zajistit, aby se windows okna dynamicky zvetsovala /musi podporovat obe strany/
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
nevíte kolik udělá router os při bt testu max velikost tcp okna?
zdá se mi že dál jak 32kB nejde
zdá se mi že dál jak 32kB nejde
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...