❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

kolíše signál RB411+xr5+JRC29

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soooc

Re: kolíše signál RB411+xr5+JRC29

Příspěvekod soooc » 14 years ago

ppp76 píše:Tak Dcomka a mas po problemech :) hlaven poradnou kabelaz ne neco z i4 za par korun :evil:

Dcom nebrat! Anteny rezaví, po 3 letech jsou jak liska, muzu poslat mnoho fotek sundanych smejdu od Dcom. Navic je to takove DODO, je potreba ten ozarovac vepredu omotat vulkanizackou, jinak do nich tece :( Asi 20ks po 3 letech skoncilo v popelnici ...

Tyhan je super, ale je to konstrukce s ozarovacem, ne kazdemu se to libi a vyhovuje. Mame od nich uz 6 let 90 cm 5GHz anteny s limcem jak krava a nesahlo se na ne.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

soooc píše:
ppp76 píše:Tak Dcomka a mas po problemech :) hlaven poradnou kabelaz ne neco z i4 za par korun :evil:

Dcom nebrat! Anteny rezaví, po 3 letech jsou jak liska, muzu poslat mnoho fotek sundanych smejdu od Dcom. Navic je to takove DODO, je potreba ten ozarovac vepredu omotat vulkanizackou, jinak do nich tece :( Asi 20ks po 3 letech skoncilo v popelnici ...

Tyhan je super, ale je to konstrukce s ozarovacem, ne kazdemu se to libi a vyhovuje. Mame od nich uz 6 let 90 cm 5GHz anteny s limcem jak krava a nesahlo se na ne.

No tak to si dovolim uz nesouhlasit ... driv rezively .. kvuli tomu sem je nepouzival , ale to byly ty prvni roky ted uz s nima neni problem ....
Proc chces ozarovac omotavat ???a kde ho omotavas? jakoze celej? a ze neni vodotesneprovedenej ... neznas ze nejlepsi izolace je dira? co vepredu natece vzadu vytece :))) ja s nima problem nemam vubec zadnej uz dobre rok nebo dva
. JInak me presvedcily ted asi 14 dnu nazpet je jsou dobry ... testoval sem maxlink 24dB a Dcom 24dB + groove... klient 3 km s maxlinkem propustnost cca 29Mb s dcomem 51 Mb mluvim o tcp testu ne udp. Test byl oproti 90° prowaxu v nku 20Mhz kanal .
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Som za tyhana :) je to super antena, nechytá tolko rušenia, netreba do nej tlačiť vysoký výkon...len tá konštrukcia a váha.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Neni vse Dcom, co vypada jako Dcom. Pokud sundas zepredu ozarovace tu ucpavku a je na plosnem spoji napsano Dcom, tak mas stesti. Pokud ne, tak je to nejaka pravdepodobne mene povedena kopie. Ja pouzivam paraboly Dcom pres 5 let a nemuzu si vubec stezovat. A to ze je po okrajich 5 let stara parabola trosku zrezla, mi vubec nevadi. Na signal to vliv nema. Si rekneme, jak bude za 5 let vypadat prowax. :)
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

nechápu to navážení do jiroušů, mám jich spousta (jrc24extreme) a žádnej problém jsem neměl, nejsou to nejlepší antény, ale rozhodně ne nejhorší, je to asi to minimum co by kvalitní ISP měl používat.
bohužel tyhan antény a štourač jsou parametricky dobré, ale ta dostupnost prostě není ideální, ale to bude asi u všech, který nejsou dělaný ve velkovýrobě.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

miract píše:Neni vse Dcom, co vypada jako Dcom. Pokud sundas zepredu ozarovace tu ucpavku a je na plosnem spoji napsano Dcom, tak mas stesti. Pokud ne, tak je to nejaka pravdepodobne mene povedena kopie. Ja pouzivam paraboly Dcom pres 5 let a nemuzu si vubec stezovat. A to ze je po okrajich 5 let stara parabola trosku zrezla, mi vubec nevadi. Na signal to vliv nema. Si rekneme, jak bude za 5 let vypadat prowax. :)

Vsechny byly objednane a dodane primo dcomem .... vsechny umrely. Nateklo tam pod tim vickem, ktere zminujes. Pomohlo to vicko omotavat vulkanizackou. Mam podezreni, ze ten sedy plast byl prilis tesny a plosnak vevnitr zadrzoval vodu a tak nevytekala odvodnimi dirkami. Na plosnaku byl velky napis Dcom a v2 :)

U me proste Dcom skoncil, trochu ozerle z kraje bych bral, ale z tech vyhozenych parabol byly nektere zrezavele v cele plose ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

taky sem dostal do ruky Dcom 27db a chytal teda rez fest (venku asi 3roky). Nasral jsem na nej 2 vrstvy syntetiky a zatim trpi pres rok venku a ok. Neni v nejakym zatisi, ale cumi hezky do krajiny,vitr,dest, secko se to na nej vali z prvni ruky. Jeden Prowax 24db jsem taky koupil uz docela dobre chycenej, vsechno jednou zrezne...zajimala by me cena anteny, kdyby byla z nerezu udelana...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

tyhan objednávám přímo u výrobce a jezdím si pro ně, nemám to daleko, na skladě toho maj kupu, ale jak sami říkali tak třeba aspa v podstatě nemá zájem je prodávat, oni dělaj celkem často cenový akce, chce to sledovat ten jejich shop.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

okoun píše:nechápu to navážení do jiroušů, mám jich spousta (jrc24extreme) a žádnej problém jsem neměl

zapomínáš, že je potřeba brát v úvahu tvoje rychlosti, a pak rychlosti těch, kteří potřebujou přes spoj dostat to, co se třeba blíží hranici propustnosti karet. Samozřejmě, já jsem taky u rychlostí 10-15Mbit neměl s jirouskama problém. Až budeš mít někdy 100Mbit konektivitu, povíme si. Zatím máš pár klientů a šetříš, proto ti stačí méně kvalitní výrobky. Jednou třeba taky dojdeš do stádia kdy si řekneš NE, tohle už nemám zapotřebí.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

miract píše:Neni vse Dcom, co vypada jako Dcom. Pokud sundas zepredu ozarovace tu ucpavku a je na plosnem spoji napsano Dcom, tak mas stesti. Pokud ne, tak je to nejaka pravdepodobne mene povedena kopie. Ja pouzivam paraboly Dcom pres 5 let a nemuzu si vubec stezovat. A to ze je po okrajich 5 let stara parabola trosku zrezla, mi vubec nevadi. Na signal to vliv nema. Si rekneme, jak bude za 5 let vypadat prowax. :)

Prowax rezavej zadnej :D ale jeden problem meli , nez zacli delat ty dirky s tema plastovejma sroubkama na odpavani kondezatu tak jak je meli dokonale utesneny tak se v lete ten plastovej radom nafouk a obcas povolil , navrtal sem vsade dole maly dirky a mam klidek ....
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:nechápu to navážení do jiroušů, mám jich spousta (jrc24extreme) a žádnej problém jsem neměl, nejsou to nejlepší antény, ale rozhodně ne nejhorší, je to asi to minimum co by kvalitní ISP měl používat.
bohužel tyhan antény a štourač jsou parametricky dobré, ale ta dostupnost prostě není ideální, ale to bude asi u všech, který nejsou dělaný ve velkovýrobě.

Jirouse sem skoro vsecky uz vymenil casem za prowaxky a nevim o nich ... mel sem u nich prblem jak maj v ozarovaci ty dirky na odvod kondezatu ze se casem zanesli a zustavala v nich voda ....
0 x

okoun

Leeonek píše:
okoun píše:nechápu to navážení do jiroušů, mám jich spousta (jrc24extreme) a žádnej problém jsem neměl

zapomínáš, že je potřeba brát v úvahu tvoje rychlosti, a pak rychlosti těch, kteří potřebujou přes spoj dostat to, co se třeba blíží hranici propustnosti karet. Samozřejmě, já jsem taky u rychlostí 10-15Mbit neměl s jirouskama problém. Až budeš mít někdy 100Mbit konektivitu, povíme si. Zatím máš pár klientů a šetříš, proto ti stačí méně kvalitní výrobky. Jednou třeba taky dojdeš do stádia kdy si řekneš NE, tohle už nemám zapotřebí.

no tak nejsem trouba abych tahal 100Mb nějakým 802.11n i když mám takovej spoj na 7km, jrc duplex a protáhne to 80/80Mb tak pohodička, ovšem stačí nám když dá spoj 40Mb (802.11a) jedním směrem, víc to stejnak nepůjde a to s JRCčkem udělám v pohodě, není co řešit.
kdybych šetřil tak bych kupoval waveantky či maxlinky, ne fakt to nechápu, problém jsem neměl. asi to bude tím, že k nim nedávám koaxy, ale jede to rovnou do krabice a tam potom nezateče
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

okoun píše:no tak nejsem trouba abych tahal 100Mb nějakým 802.11n i když mám takovej spoj na 7km, jrc duplex a protáhne to 80/80Mb tak pohodička, ovšem stačí nám když dá spoj 40Mb (802.11a) jedním směrem, víc to stejnak nepůjde a to s JRCčkem udělám v pohodě,

Tak takovy spoj mam take, ale kdyz tam zacne tect 40M realneho provozu latence je 20ms
0 x

okoun

no to mi máme, 30ms, ale řešíme to QoSem, tedy nikdy to neždímu na plno
0 x