❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nekvalitne MMCX konektory WaveCon?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
midnight_man

Nekvalitne MMCX konektory WaveCon?

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Došli mi 4 ks:
http://www.i4wifi.cz/pigtail-mmcx-male- ... d2056.html

po zacvaknuti do UBNT XR5 karty má konektor strašnú vôlu, chodí to do strany. Skúšal som klasický MMCX - male RSMA, ten drží na fest. Opticky sudim ze WaveCon má ten maličký krúžok na tom konektore o niečo tenší a teda to v MMCX karte nedrží poriadne. Obávam sa, či to nebude mať dôsledky na kvalitu spoja.... Beží mi to oproti Wisp station, momentalne signal 85 (obavam sa ze wisp neprezil minulotyzdnovu burku) zajtra tam ide RB411 s R52, pokial bude signal stale nič moc, zrejme to bude chyba toho blbeho pigtailiku. Stretli ste sa stym niekto?????? Az ma zarazilo ked som toto riešil, nechapem ako to mozu predavat take niečo.
0 x

midnight_man

A je to tu ...spoj ma signal 61/64 ccq 85/40-60% .... priepustnost realne max 20/20 (nesymetricky).... priama viditelnost. Nechapem, staviam na tie pigtaily hnusne..
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 14 years ago

mam podbnou zkusenost ale spis u protikusu na jedne z poslednich serii rb711 - jakykoliv mmcx pigtail - at uz z gentleboxu ci samostatny pigtail - se v tom kvedla a ma to celkem vliv na signal. V i4 rikali ze to zatim nikdo jiny nereklamoval, vzali jsme tedy par 711 ze 100mega, kde jich asi tolik neotoci a doufali ze bude starsi serie. Bohuzel vysledek podobny. Zrejme se budeme muset na chvili vratit k ufl konektorum..
0 x

midnight_man

Presne, beha to v tom ako zadarmo....človek potom nevie kde je chyba. Objednal som drahsie mmcx inej znacky s wifi.aspa som zvedavy.

///RB711 mam teraz 4ks v kosiku na MMCX....nestraš ma. idem ich vyhodit?
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

No jo to je normalni ze se vykla, ale na kvaltu signalu to vliv nema. Uz jsem o tom jednou psal. Staci na RB711 malou pinzetou zmacknout vnitrek konektrou a signal je perfektni. Vyzkousej to. Delal jsem to tak uz snad na 20 RBsach, ktery meli spatnej signal a uz je ok.

superweb píše:mam podbnou zkusenost ale spis u protikusu na jedne z poslednich serii rb711 - jakykoliv mmcx pigtail - at uz z gentleboxu ci samostatny pigtail - se v tom kvedla a ma to celkem vliv na signal. V i4 rikali ze to zatim nikdo jiny nereklamoval, vzali jsme tedy par 711 ze 100mega, kde jich asi tolik neotoci a doufali ze bude starsi serie. Bohuzel vysledek podobny. Zrejme se budeme muset na chvili vratit k ufl konektorum..
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 14 years ago

hocimin1 píše:No jo to je normalni ze se vykla, ale na kvaltu signalu to vliv nema. Uz jsem o tom jednou psal. Staci na RB711 malou pinzetou zmacknout vnitrek konektrou a signal je perfektni. Vyzkousej to. Delal jsem to tak uz snad na 20 RBsach, ktery meli spatnej signal a uz je ok.

Zkusim, ale neni to uspokojivy stav, kdyz si clovek musi dodelavat neco sam.. :)
Ja se s tim setkal poprve asi pred 14 dny..zajimavy je, ze v r52hn drzi konektor daleko lip, se starsi 711 jsem to zatim nemohl porovnat - vsechny v provozu.
0 x

midnight_man

no som zvedavy čo to bude, ked mi pridu tie 711tky v kombinacii s tym MMCX čo spominam v teme to tam zrejme ani držať nebude. Jezisi, ved klasicky malý MMCX pigtail ked som chcel zacvaknut do CM11 chcelo to dost pritlačiť aby to tam cvaklo, a toto? ach jaj
0 x