Jedna se o totez od ruznych vyrobcu.
Otazka zni - mate nejake zkusenosti ?
Zkousel jsem si s tim trochu hrat, ale zatim mne to moc nanadchlo. Hlavne mi to dela problemy pri spojeni s MK na 5GHz.
Zkousel to nekdo ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Trendnet TEW-510, SparkLAN - WX-7800A, Tonze AW-6660
Pouzivam TEW510APB uz asi 4mesiace hlavne v 5GHz a chodi mi to super len na Mikrotiku mi to chodi pomalsie ako oproti rovnakemu zariadeniu.Po zaciatocnych problemoch ked som tam vymenil nejaky blby firmware som s tym zariadenim nadmieru spokojny. Pouzivam najnovsi firmwarehttp://trendnet.com/en/downloads/info/TEW-510APB.htm kde funguje aj bridge. V bridge mode mi to potom chodilo asi o 10-20% rychlejsie ako ked som to mal vo WDS. Mam to aj ako bridge a potom 2,4GHz ap zo sektorkou a tiez s tym nieje problem.
0 x
-
Je to citlivé na kolísání napětí. Jinými slovy, pokud to není na UPS, tak je jen otázka času, kdy se to kousne. No a kombinace s AP na 2,4GHz otřes.
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
-
Měl sem to ve wds na pětce na 5km a omylem sem zapl ap mód na dvaapůlce a po pár pingách to šlo do šunek... Měl sem to s tím druhým firmem po tom továrním, s tím třetím posledním sem to nezkoušel, dávám do toho routový firm a umísuju ke klientům. Už to nemám nikde nasazené na páteři, prostě vyhozené prachy.
0 x
Karel Půček píše:Měl sem to ve wds na pětce na 5km a omylem sem zapl ap mód na dvaapůlce a po pár pingách to šlo do šunek... Měl sem to s tím druhým firmem po tom továrním, s tím třetím posledním sem to nezkoušel, dávám do toho routový firm a umísuju ke klientům. Už to nemám nikde nasazené na páteři, prostě vyhozené prachy.
Jaky sw to je ? Nebyl by link ? Me se to nespoji s MK ani se Starosem v modu klient .
Diky
Honza
0 x
-
-
kauco píše:firmwarehttp://trendnet.com/en/downloads/info/TEW-510APB.htm kde funguje aj bridge. V bridge mode mi to potom chodilo asi o 10-20% rychlejsie ako ked som to mal vo WDS. Mam to aj ako bridge a potom 2,4GHz ap zo sektorkou a tiez s tym nieje problem.
Psychicky jsem to nevydržel a zkusil to ještě jednou podle tohoto nastavení. Propustilo to na 6km jen polovinu pingů jediného klienta! Tomu zařízení opravdu něco chybí...
0 x
cau, mam sparklan WX-7800A jako klient pripojeny na AP RB532 s CM9 AR5213 na 5GHz a vse bezi bez problemu uz nekolik mesicu. Je fakt ze jsem mel nejake komplikace behem instalace a nastavovani ale pak uz jsem na to nemusel ani jednou sahnout a stale jede. Nezazil jsem tohle ap s krpatym firmwarem protoze uz pri jeho koupi jsem byl varovan ze s puvodnim firmw to nejede - viz http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.asp?ca=1620&it=9392 takze jako prvni vec sem nahral novy firmware. Mam ale dojem ze jsem mel problem s napajenim, ze byl zrejme spatne pripajeny konektor v ap a ze kdyz jsem apckem pohnul tak se resetilo, ale nejsem si jist a pokud to tak skutecne bylo tak se zrejme jedna o vadu jednoho kusu, nebo jsem ten adapter proste jen malo zastrcil. CO HOVORI JEDNOZNACNE PRO SPARKLANA je to ze na vzdalenost 700m ma na jedne strane antenu WA26-5xP schovanou vevnitr v byte v panelaku cca 2m od okna a namirenou tak ze signal prochazi tesne rohem balkonu a na druhe strane je vsesmerovka ktera je z tohoto pohledu kryta strechou a je z ni videt mozna 5cm ale taky mozna ze nic, to se nam nikdy nepodarilo presne urcit. Takze zazrak, kdyz to srovnam s tim ze jindy mam primou vyditelnost a super anteny a kratsi vzdalenosti a stejne to dela problemy.
Ae je fakt ze ted tam nemam zaplou tu 2,4ghz cast. A pouzivat takovehle ap na pater, hele to mas pred sebou jeste mnoho propocenych kosil u padajcich reseni, teda nez zjistis ze na pater potrebujes neco opravdu poradneho, treba rb.)
Ae je fakt ze ted tam nemam zaplou tu 2,4ghz cast. A pouzivat takovehle ap na pater, hele to mas pred sebou jeste mnoho propocenych kosil u padajcich reseni, teda nez zjistis ze na pater potrebujes neco opravdu poradneho, treba rb.)
Naposledy upravil(a) rrob dne 15 Sep 2006 13:08, celkem upraveno 1 x.
0 x
Uz 3 mesiace mam s tymto zariadenim (TEW510APB) spraveny spoj na cca 11,5km a ide uplne vporiadku a to este je nie celkom dobra viditelnost. Na zaciatku ked som to zapojil to islo ako tak ale ked mi zaprsalo tak zrazu spoj nefungoval tak som potom doladil anteny a od vtedy ani jeden vypadok. Teraz to mam dokonca oproti Wrapu.
0 x
Ahoj ja mám TrendNET TEW510APB v bridge modu na 6km a jed to 1ms a při zatížení se to lehce zvedne, ted nevím už přesně, ale beželo mi to asi okolo 1MB/s a ping byl 10-20ms. Ale uz je to déle co jsem to testoval.
Mam tyto AP na pateřích a 2,4GHz část jako AP pro klienty uz asi 10 měsícu a nemám absolutně zádný problém.
Jirka
Mam tyto AP na pateřích a 2,4GHz část jako AP pro klienty uz asi 10 měsícu a nemám absolutně zádný problém.
Jirka
0 x
Problém tohoto zařízení je - nedokonalý tovární firmware -> to vyřeší upgrade; nedokonale vyřešené ovládání (například Site Survey jen v AP mode
).
Jinak když se podaří tak šlape jak hodinky ale JÁ SEM SE S NÍM DRBAL 4X NEŽ SE MI PODAŘILO HO ROZBĚHNOUT.
Jinak pozoruji ještě dva menší problémy - ve funkci Client pustí do sítě jen jeden počítač takže když chcete mít dva musíte mít ještě router...
; druhá vada při vysílání díky dvourádiovému provedení kde jsou obě rádia spojeny je výstupní výkon nižší tak o 3-5dB oproti klasickému AP, signál mimo to ještě poklesne když připojítě dvě antény...
Příště bych už do něj nešel - VIVA MIKROTIK

Jinak když se podaří tak šlape jak hodinky ale JÁ SEM SE S NÍM DRBAL 4X NEŽ SE MI PODAŘILO HO ROZBĚHNOUT.
Jinak pozoruji ještě dva menší problémy - ve funkci Client pustí do sítě jen jeden počítač takže když chcete mít dva musíte mít ještě router...

Příště bych už do něj nešel - VIVA MIKROTIK

0 x
rrob píše:cau, mam sparklan WX-7800A jako klient pripojeny na AP RB532 s CM9 AR5213 na 5GHz a vse bezi bez problemu uz nekolik mesicu. Je fakt ze jsem mel nejake komplikace behem instalace a nastavovani ale pak uz jsem na to nemusel ani jednou sahnout a stale jede. Nezazil jsem tohle ap s krpatym firmwarem protoze uz pri jeho koupi jsem byl varovan ze s puvodnim firmw to nejede - viz http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.asp?ca=1620&it=9392 takze jako prvni vec sem nahral novy firmware. Mam ale dojem ze jsem mel problem s napajenim, ze byl zrejme spatne pripajeny konektor v ap a ze kdyz jsem apckem pohnul tak se resetilo, ale nejsem si jist a pokud to tak skutecne bylo tak se zrejme jedna o vadu jednoho kusu, nebo jsem ten adapter proste jen malo zastrcil. CO HOVORI JEDNOZNACNE PRO SPARKLANA je to ze na vzdalenost 700m ma na jedne strane antenu WA26-5xP schovanou vevnitr v byte v panelaku cca 2m od okna a namirenou tak ze signal prochazi tesne rohem balkonu a na druhe strane je vsesmerovka ktera je z tohoto pohledu kryta strechou a je z ni videt mozna 5cm ale taky mozna ze nic, to se nam nikdy nepodarilo presne urcit. Takze zazrak, kdyz to srovnam s tim ze jindy mam primou vyditelnost a super anteny a kratsi vzdalenosti a stejne to dela problemy.
se nediv ze mas problemy na ostetnich klientech kdyz tam mas pripojenej takovej bordel

0 x