nojo jardaxi, sice pěkný že to je spoj bez navýěšení atd, ale cenovka za 140tis insider nabízí airona za 103 propustnost +- stejná (možná o něco vyšší) sice to neni FOD, ale na spoji kde budeš potřebovat 100Mbit+ tak určitě místo na ten poloviční U najdeš.... takže ja kdybych se měl rozhodnout tak mam skoro jasno.... další po čem bych se poohlídnul by byl asi SAF FreeMail... jako ray se mi poměrně libí, ale myslim, že cenovka je vysoká....
sem zvědavej s čim a pokud teda vůbec příde UBNT a jestli to nějak zahýbe s cenama našich profi 10G spojů....
jo a jenom kdybych chtěl dát do spoje cca 140k tak určitě radši šáhnu po alcomě než po ray... ne z vlastní zkušenosti ale spíš ze zkušeností kluků z HKfree se kterými se znam, kde mi říkali ěnco o tom, že ray při IPTV a toku nad 100Mbit má nějaké probloémy se zahazováním paketů, což alcoma nemá. tak či onak, vzhledem k cenové politice p. peterky myslím, že právě on se vydává správnou cestou a pomáhá nejvíc v rozšiřování rychlého netu i na odlehlejší místa právě díky cenám, které umí i na pojítku s velmi vysokou propustností nabídnout.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10G spoj na splátky - jaké jsou možnosti?
Re: 10G spoj na splátky - jaké jsou možnosti?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Jen takova pripominka k tomu, ze maji vyrobci mezi lidma hodne penez - kdyz si spocitate, na jake RPSN to prodavaji, tak zas takovy chudaci nejsou. Navic prodaji spoje, ktere by jinak neprodali. Spis bych videl problem, pokud to prodavaji pres nejakou leasingovku, tak trati zisk z uveru ...
Ale jak jsem napsal, je to idealni moznost, jak hnout sit spravnym smerem bez cekani.
Ale jak jsem napsal, je to idealni moznost, jak hnout sit spravnym smerem bez cekani.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:Jen takova pripominka k tomu, ze maji vyrobci mezi lidma hodne penez - kdyz si spocitate, na jake RPSN to prodavaji, tak zas takovy chudaci nejsou. Navic prodaji spoje, ktere by jinak neprodali. Spis bych videl problem, pokud to prodavaji pres nejakou leasingovku, tak trati zisk z uveru ...
zisk z uveru sice trati, ale zase dostanou hned prachy od leasingovky. Pokud maji dost vlastnich financi, tak je pro ne urcite lepsi delat pronajem spoje. Tady nabouchaji o 1/3 vic penez nez z prodeje.
0 x
jak píše miract... pokud mají prachy vydělá jim to "víc" avšak platí to opravdu jenom pokud maj prachy na co potřebujou, mnohdy ale prachy dělaj prachy neboli když mam naleasingováno mrak spojů, tak mam prachy v těch spojích sice mi to něco vydělá, ale kdybych ty spoje prodal moh bych těch x mil. investovat do něčeho ještě ziskovějšího = vydělal sem na prodeji a vydělaný prachy mi dál vydělaj... ale co tady poučuju většina je podnikajících tak asi každý ví jak to funguje....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
rouchi píše:nojo jardaxi, sice pěkný že to je spoj bez navýěšení atd, ale cenovka za 140tis insider nabízí airona za 103 propustnost +- stejná (možná o něco vyšší) sice to neni FOD, ale na spoji kde budeš potřebovat 100Mbit+ tak určitě místo na ten poloviční U najdeš.... takže ja kdybych se měl rozhodnout tak mam skoro jasno.... další po čem bych se poohlídnul by byl asi SAF FreeMail... jako ray se mi poměrně libí, ale myslim, že cenovka je vysoká....
sem zvědavej s čim a pokud teda vůbec příde UBNT a jestli to nějak zahýbe s cenama našich profi 10G spojů....
jo a jenom kdybych chtěl dát do spoje cca 140k tak určitě radši šáhnu po alcomě než po ray... ne z vlastní zkušenosti ale spíš ze zkušeností kluků z HKfree se kterými se znam, kde mi říkali ěnco o tom, že ray při IPTV a toku nad 100Mbit má nějaké probloémy se zahazováním paketů, což alcoma nemá. tak či onak, vzhledem k cenové politice p. peterky myslím, že právě on se vydává správnou cestou a pomáhá nejvíc v rozšiřování rychlého netu i na odlehlejší místa právě díky cenám, které umí i na pojítku s velmi vysokou propustností nabídnout.
Pro mne za mne, jen inzeruju co jsem vycetl, kazdy at se rozhodne sam.
Pokud je pro tebe zasadni problem cena, je to tvoje volba. On taky Insider jiste dobre vi, proc to prodava tak vyrazne levneji, i kdyz je to podle nej "lepsi nez nejlepsi"

Po SAFech jsem taky trochu koukal, ale zatim s nimi nemam ani teoretickou zkusenost

0 x
Jardax píše:Pro mne za mne, jen inzeruju co jsem vycetl, kazdy at se rozhodne sam.
Pokud je pro tebe zasadni problem cena, je to tvoje volba. On taky Insider jiste dobre vi, proc to prodava tak vyrazne levneji, i kdyz je to podle nej "lepsi nez nejlepsi"
Po SAFech jsem taky trochu koukal, ale zatim s nimi nemam ani teoretickou zkusenost
No jasně že Vím, máme uplně jinde výrobní náklady, nezaměstnáváme zástupy lidí a hlavně koncepčně nemáme uplně totožný aim s ostatními výrobci. Výroba a prodej je jedna ze strategií jak se mu přiblížit.
Tuhle cenovou politiku táhneme od začátku a jsem přesvědčený, že investice do naší technologie lituje málokdo. Zbytek ISP z naší strategie těží, protože jsme ceny technologie stáhli s sebou. Faktem je, že většina konkurence se naší technologií, mírně řečeno inspirovala a ačkoliv o tom možná ani neví, tak používá věci, které dodáváme na trh.

0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
Ja jenom vim, ze se ostatni jen usmivaji. A vsichni bez vyjimky pouzivaji diplexor.
Nicmene, byl jsme jen zvedavy, kolik casu uplyne nez zareagujes
Jinak je mi to sumak - pouzivam RAY.

0 x
Jardax píše:Ja jenom vim, zee ostatni jen usmivaji. A vsichni bez vyjimky pouzivaji diplexor.
Uz si zase vymyslis, polarizacni diplexer uspesne vyzkousela a pouziva treba Alcoma, nebo SAF, Remec a chystaji se dalsi.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
a jak dostat spoj na splatky, kdyz papirove (neplatce dph) nevykazuje zisk,ba naopak ztratu ?
neni problem neoficialne splacet urcitou sumu, stejne tak neni problem se takovemu splaceni papirove upsat...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Racom Ray v plne kapacite bez navyseni na 36 mesicu pres leasingovku snad je jeste mozny. Pripadne 3-6 splatek bez splatek primo od prodejce. Dalsi moznosti individuelne s obchodnikem. 

0 x