❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dotaz na spoj Mikrotik MIMO

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
XXaK

Re: Dotaz na spoj Mikrotik MIMO

Příspěvekod XXaK » 14 years ago

goblajz píše:Proč tam nedáš jednoduše SXT?

Udelam spoj i s licenci L3 nebo si budu muset dokoupit L4? Zvladne HW SXT alespon 50Mbps? To jsou otazky na ktere neznam odpovedi a tudiz tam nemuzu dat jednoduse SXT.
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

Ano, ano, můžeš...
0 x

XXaK

goblajz píše:Ano, ano, můžeš...

carramba, to jsem v uzkejch, jdu hledat jak to spojit s L3 :lol:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

bridge vs client-station
0 x
Jan Ptáček

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

bridge vs. Station WDS :) facha ok...L4 uz jen na cistokrevna APcka...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

XXaK píše:
goblajz píše:Proč tam nedáš jednoduše SXT?

Udelam spoj i s licenci L3 nebo si budu muset dokoupit L4? Zvladne HW SXT alespon 50Mbps? To jsou otazky na ktere neznam odpovedi a tudiz tam nemuzu dat jednoduse SXT.

SXTčko utahne s přehledem 3x víc než smolených 50Mbit. Stačí na ptp spoj L3 když to přepneš APčkovou stranu na bridge a frčíš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

XXaK

Díky všem, po konzultaci s kolegou (který mi to snad i nastaví) beru SXT, ušetřím peníze, koupím jedno navíc jako záložní (přece jen, panelák je trošku na kopečku a blesky kolem pálej o 106) a budu mít pokoj, ještě jednou, díky.
0 x

XXaK

Fiha, test na 100m, 85Mbit FD :shock: ihned po zakladnim nastaveni (TX power na 11dB), zadny ladeni kanalu nic, sem zvedav, jak to pojede s prekladem ale to az v pondeli
0 x

zzam

Příspěvekod zzam » 14 years ago

Jak říká Goblajz - SXT antény na každou stranu a máš levné řešení a požadovaným výsledkem. Jen nezapomenout na jedné straně L4 licenci, aby jsi mohl vysílat v režimu AP
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

zzam píše:Jak říká Goblajz - SXT antény na každou stranu a máš levné řešení a požadovaným výsledkem. Jen nezapomenout na jedné straně L4 licenci, aby jsi mohl vysílat v režimu AP

Zadnou L4ku nepotrebuje
0 x
Jan Ptáček

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

zzam : na bridge level 3 na obou stranach, na 1 mode Bridge na 2 Station WDS. L4 jen na cistokrevne APcko na kryti klientu...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

XXaK

pcwifi píše:zzam : na bridge level 3 na obou stranach, na 1 mode Bridge na 2 Station WDS. L4 jen na cistokrevne APcko na kryti klientu...

PW

musi byt station WDS? Jsem to mel pouze jako station bridge dle:

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=Xz6hzlDmauA
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

to zalezi jestli chces mit transparentni birdge a nebo jestli budes routovat...
0 x
Jan Ptáček

XXaK

net.work píše:to zalezi jestli chces mit transparentni birdge a nebo jestli budes routovat...

mno chtel jsem maskaradu bo dovnitr nic smerovanyho nemam...
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

pokial to SXT na tvojej strane bude routovat na nejaky iny rozsah nepotrebuješ viac menej WDS, ak chceš prenášať routing spoza tých SXT buď to dáš do módu bridge - station pseudobridge alebo bridge ( WDS mode dynamic a default bridge) - station WDS. Ja pouzivam WDS na P2P spoje. Ak viete presnejsie o co je WDS transparentnejsie sem s tym.
0 x