❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dotaz na spoj Mikrotik MIMO

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
XXaK

Dotaz na spoj Mikrotik MIMO

Příspěvekod XXaK » 14 years ago

Zdravim,
chtel bych se zeptat, jak mi teoreticky muze chodit spoj postaveny na levnych dual antenach WA225XPN2, RB411AH (680MHz, 64MB RAM) a R52n-M. Vzdalenost je cca 200m, chci si udelat domu spoj z panelaku (optika) aby to protlacilo aspon 50Mbit. Je to s timhle HW mozne?
Diky!
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

myslím že na 200m v pohodě
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Zrejme budeš musieť ubrať výkony, aby sa to neprepalovalo...
0 x

XXaK

midnight_man píše:Zrejme budeš musieť ubrať výkony, aby sa to neprepalovalo...

Taky jsem si rikal, ale nevim jak jinak realizovat takhle rychly spoj s jedinou antenou.
0 x

midnight_man

dobre to máš vymyslené ;) Len podľa signálu potom uber výkon :D aby si nemal -45.....
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

2ks nanostation M5 oproti sebe, na 200 m to tych pozadovanych 50mbps musi dat.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

XXaK

andreas4all píše:2ks nanostation M5 oproti sebe, na 200 m to tych pozadovanych 50mbps musi dat.

ja nevim proc ale pri vysloveni "Nanostation" se mi jezi ochlupeni :D navic k Mikrotikum mam lepsi vztah diky praci
0 x

XXaK

Jeste mne napadlo pouzit 2x GentleBox JC-320 Duplex (diky umisteni RB primo do boxu odpada kabelaz a dalsi box na stozar nekde k parabole), co vy na to?
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Ježí se ti chlupy a nevíš co dat na spoj... :D

NS M5 nebo NB M5 a je to tam...
0 x

XXaK

dubrma píše:Ježí se ti chlupy a nevíš co dat na spoj... :D

NS M5 nebo NB M5 a je to tam...

tak promin :) jsem mel v ruce par 2.4 modelu a vzdy odesly po roce, tak asi proto, ted verim, ze je to uz daleko lepsi :oops:
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Mikrotikem to určitě taky nepokazíš, je to kousek.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

XXaK píše:Jeste mne napadlo pouzit 2x GentleBox JC-320 Duplex (diky umisteni RB primo do boxu odpada kabelaz a dalsi box na stozar nekde k parabole), co vy na to?

Klidně je to možné, ale připrav se na to že ta anténa je obrovská kráva. Jednu tu mám a neměl jsem odvahu ji nikam nasadit :D
0 x

XXaK

honzam píše:
XXaK píše:Jeste mne napadlo pouzit 2x GentleBox JC-320 Duplex (diky umisteni RB primo do boxu odpada kabelaz a dalsi box na stozar nekde k parabole), co vy na to?

Klidně je to možné, ale připrav se na to že ta anténa je obrovská kráva. Jednu tu mám a neměl jsem odvahu ji nikam nasadit :D

Ted jsem dostal do ruky 2 ks 10GHz 70cm paraboly a to sou podle mne kravy :) Gentleboxy 33x33 cm, paraboly 30 cm, nevidim zadnou potiz, uz jsem jich na strechu vytahal dost a dost (hlavne parabol)
0 x

midnight_man

dalsia tema kde sa pohlušia UBNT vs. mikrotik users? Kašlite na to :) Ak chce mimo s mikrotikom, nech má mimo s mikrotikom ;)
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

Proč tam nedáš jednoduše SXT?
0 x