❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak nastavit areu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

jak nastavit areu

Příspěvekod okoun » 14 years ago

ahoj, potřebuji zabezpečit ptp spoj a šifrování nechci použít. na ap jsem nastavil areu s názvem "hobit1" a čekal jsem že klient se bez nastavení nepřipojí, ale připojil se. tedy nevím v čem je problém
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 14 years ago

Ahoj, princip AREA je spíše opačný. Tedy zabezpečení pro klienty. Když máš na klientech a na AP stejné AREA, tak když někdo dá poblíž tvého AP svoje jiné AP s tvým SSID, třeba jen pro podráždění konkurence, tak když nepřítel nezná Tvoje AREA, tak se Ti žádný klient nepřepojí ke konkurenci a jsi vysmátý. Klient si při připojení může kontrolovat k jakému SSID, AP MAC, k jakému AREA. Když jedno z toho neklapne tak smula, pokud to tedy kontroluješ. Má to jen Mikrotik, tak pozor. Taky je to parametr pro radius, ale to je z jiného soudku.
0 x

okoun

tak jestli jsem to dobře pochopil, tak stačí nastavit na ap v advenced areu a u klienta se to nastaví v connect listu?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

ano, presne tak a nemusis resit ani ssid, ale pozor, je to proprietalni reseni MT !
okoun píše:tak jestli jsem to dobře pochopil, tak stačí nastavit na ap v advenced areu a u klienta se to nastaví v connect listu?
0 x
Jan Ptáček

okoun

net.work píše:ano, presne tak a nemusis resit ani ssid, ale pozor, je to proprietalni reseni MT !
okoun píše:tak jestli jsem to dobře pochopil, tak stačí nastavit na ap v advenced areu a u klienta se to nastaví v connect listu?

no to jsem právě, rád protože já nic jiného na síti nemám než litvu
0 x