❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WA2204 vytlačuje Ovislink 5460 - jsou jeho dny sečteny?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
jumbocb

Re: Originál

Příspěvekod jumbocb » 19 years ago

teo píše:Dobé už sem to zprovoznil, prvního klienta s AP Lite.

Doporučujtete dávat APLite kde to jen de? (ke klinetům?)

To je alespoň z mého pohledu velice rozumná varianta a hlavně je grátis u klientů (a ne jen u nich) AP lite mám i na některých přistupových bodech a funguje dobře
0 x

Ming-li

Příspěvekod Ming-li » 19 years ago

teo píše:
mato1 píše:
teo píše:V síti používám nové WA2204 - hardwarově jsou totožné s Ovislinky 5460 a stojí jen lehce přes tisícovku. Tyto stroje fungují i jako WISP (Bezdrátový klient s routrem) a jsou tudíž seznační pro použití u klientů.

Mají zabudovaný 5ti portový switch (i s WAN ethernet portem). Běží na nich Linux s vypracovanějším ovládáním než u Ovis5460.

Na druhou stranu nemají u první hardwarové revize (jež se právě doprodává) Watchdog. Ale narozdíl od Ovislinku stále nemrzne. Tento stroj nemá žádnou extra citlivost a už se mi stalo že několikati shořel adaptér (díky výkyvům napětí v elektrické síti) ale to už řeším přepětovými ochranami. :lol:

Na trhu je právě teï druhá hardwarová revize, zatím mám jen dva kusy; první revize sem nakoupil přes 30 kousků a byly výborné; bojím se toho aby nebyly dělané velmi složitě jako když porovnáváme Ovis1120 a 5460; doufám že výrobce zůstane u jednoduchého AP které netuhne jako Ovis5460 :x

Povídejte vaše skušenosti na WA2204 nebo představte Vaše používané AP u klientů včetně cenové relace, pro připomenutí WA2204 stojí právě teï 1048Kč a Ovislink 5460 teï 1471Kč

Díky všem :wink:

jako klientske ap pouzivam prave 5460 a ani jedna mi zatial od nasadenia nezdochla a mam tam furt povodny FW s ktorym som ho dostal...
mam na sieti asi 30 kusov - bezproblemove

Co vím tak spousta lidí je s Ovisem5460 nespokojená, v síti mám Ovisů5460 zhruba 25 a za poslední rok jsem řešil asi 3 reklamace (na jednom odešel jeden LAN port, další bralo zlomek signálu, poslední se po připojení na vysílač do 10 minut zamrzl). Mimo to jsem měl páteřní spoje poskládané právě z Ovisů a nebyl týden kdyby něco nezamrzlo (co se páteře týče). Teï jsem je povyměňoval za WA2204 a ok ale teï budu měnit za Mikrotiky...

JINAK SEM K PRVOTNÍMU TEXTU ZAPOMĚL ŘÍCI ŽE SE TA WA2204 DOCELA ZAHŘÍVÁ... MÁ PLECHOVÉ DNO... ale narozdíl od Ovislinků 5460 nemění při vysoké teplotě skupenství z pevného na kapalné :lol: :!:

Celkem dobrej forek pouzivat na patere Ovisaky nebo neco jim podobneho. Tyhle zarizeni za 1000kc vcetne prislusenstvi zdarma :) nejsou stavene na takove zatizeni. Takovej RB532 se dvema wireless kartama je rad ze to zvlada... Podivej se kolik stoji zarizeni na paterni spoje napr. BreezeNET. My pouzivame Ovisaky ke klientum (90% ma Ovisaky) a zadnej problem s nima nebyl. Meli jsme tam dva D-linky, ale ty uz jsou nekde v propadlisti dejin (asi na skladce :) )
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

Ming-li píše:
teo píše:
mato1 píše:
teo píše:V síti používám nové WA2204 - hardwarově jsou totožné s Ovislinky 5460 a stojí jen lehce přes tisícovku. Tyto stroje fungují i jako WISP (Bezdrátový klient s routrem) a jsou tudíž seznační pro použití u klientů.

Mají zabudovaný 5ti portový switch (i s WAN ethernet portem). Běží na nich Linux s vypracovanějším ovládáním než u Ovis5460.

Na druhou stranu nemají u první hardwarové revize (jež se právě doprodává) Watchdog. Ale narozdíl od Ovislinku stále nemrzne. Tento stroj nemá žádnou extra citlivost a už se mi stalo že několikati shořel adaptér (díky výkyvům napětí v elektrické síti) ale to už řeším přepětovými ochranami. :lol:

Na trhu je právě teï druhá hardwarová revize, zatím mám jen dva kusy; první revize sem nakoupil přes 30 kousků a byly výborné; bojím se toho aby nebyly dělané velmi složitě jako když porovnáváme Ovis1120 a 5460; doufám že výrobce zůstane u jednoduchého AP které netuhne jako Ovis5460 :x

Povídejte vaše skušenosti na WA2204 nebo představte Vaše používané AP u klientů včetně cenové relace, pro připomenutí WA2204 stojí právě teï 1048Kč a Ovislink 5460 teï 1471Kč

Díky všem :wink:

jako klientske ap pouzivam prave 5460 a ani jedna mi zatial od nasadenia nezdochla a mam tam furt povodny FW s ktorym som ho dostal...
mam na sieti asi 30 kusov - bezproblemove

Co vím tak spousta lidí je s Ovisem5460 nespokojená, v síti mám Ovisů5460 zhruba 25 a za poslední rok jsem řešil asi 3 reklamace (na jednom odešel jeden LAN port, další bralo zlomek signálu, poslední se po připojení na vysílač do 10 minut zamrzl). Mimo to jsem měl páteřní spoje poskládané právě z Ovisů a nebyl týden kdyby něco nezamrzlo (co se páteře týče). Teï jsem je povyměňoval za WA2204 a ok ale teï budu měnit za Mikrotiky...

JINAK SEM K PRVOTNÍMU TEXTU ZAPOMĚL ŘÍCI ŽE SE TA WA2204 DOCELA ZAHŘÍVÁ... MÁ PLECHOVÉ DNO... ale narozdíl od Ovislinků 5460 nemění při vysoké teplotě skupenství z pevného na kapalné :lol: :!:

Celkem dobrej forek pouzivat na patere Ovisaky nebo neco jim podobneho. Tyhle zarizeni za 1000kc vcetne prislusenstvi zdarma :) nejsou stavene na takove zatizeni. Takovej RB532 se dvema wireless kartama je rad ze to zvlada... Podivej se kolik stoji zarizeni na paterni spoje napr. BreezeNET. My pouzivame Ovisaky ke klientum (90% ma Ovisaky) a zadnej problem s nima nebyl. Meli jsme tam dva D-linky, ale ty uz jsou nekde v propadlisti dejin (asi na skladce :) )

Co takhle WA2204 a reboot tlacitko. Mate jej tam a pokud ne jaky FW tam pouzit at jej tam mam. Diky.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 18 years ago

Máme v síti asi 300 OvisLinků WL5460, z toho posledních 100 jsou v2, jako klientská zařízení. Nestává se, že by tuhly takovým způsobem, aby to bylo na obtíž. Když už, tak po úderu blesku v určité oblasti a následném výpadku dodávky el. energie občas jeden z několika desítek zamrzne. To je cca 1 x za měsíc jeden kousek, což si ve většině případů dokáže rebootovat i sám zákazník......... SPOKOJENOST

Ty nové, o kterých je zde řeč, máme v síti asi teprve dva měsíce v počtu cca 20 ks a ještě se nestalo, že by zamrzly nebo byly nějaké potíže. Mód WISP.
0 x

Saty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Saty » 17 years ago

WA2204A (nyní spíše už WA2204B) používáme v síti jako koncové zařízení pro zákazníky, jedou bez probému, pro klienty výhoda režimu WISP s možností připojit více PC, ve verzi 1.4.2 funkční jednoduché QoS, VPN, Watchdog, IP, MAC a Port filtering, Port forwarding, 3 režimy, ...

Za cenu cca 615Kč s DPH mi to přijde jako skvělé zařízení.
V síti máme více jak 350 těchto zařízení, reklamací pár bylo, ale nic strašného.
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 17 years ago

Saty píše:WA2204A (nyní spíše už WA2204B) používáme v síti jako koncové zařízení pro zákazníky, jedou bez probému, pro klienty výhoda režimu WISP s možností připojit více PC, ve verzi 1.4.2 funkční jednoduché QoS, VPN, Watchdog, IP, MAC a Port filtering, Port forwarding, 3 režimy, ...

Za cenu cca 615Kč s DPH mi to přijde jako skvělé zařízení.
V síti máme více jak 350 těchto zařízení, reklamací pár bylo, ale nic strašného.

Kde je to za taku cenu ?
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Saty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Saty » 17 years ago

0 x