Ale nechci žádné hádky, jestli je lepší CPU od AMD než od INTELu, protože je za lepší cenu
❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaký CPU preferujete pro PC s routerOS, AMD nebo INTEL?
-
tom-tom
Jaký CPU preferujete pro PC s routerOS, AMD nebo INTEL?
Podobných dotazů bylo na různých fórech spousta, ale tady jsem nic nenašel a navíc mě zajímá, co se nejvíce používá přímo pro Mikrotik.
Ale nechci žádné hádky, jestli je lepší CPU od AMD než od INTELu, protože je za lepší cenu
.. prostě jen hezky napište, jaký CPU nejraději osazujete a jaké k tomu máte důvody, případně zkušenosti, spolehlivost.
0 x
-
Besito
Mám zatím jen dva MikroTiky. Jeden běží na Cyrixu cca 200 Mhz a na druhém mám AMD 900 Mhz.
To AMD se hřeje jak čert...
Mikrotik na Cyrixu se kousne cca 1x měsíčně a s AMD 1x za dva měsíce....
Tak že asi vyměním oba kompy a dám tam intely...
0 x
-
Besito
Mám zatím jen dva MikroTiky. Jeden běží na Cyrixu cca 200 Mhz a na druhém mám AMD 900 Mhz.
0 x
-
Repkins
Besito píše:Mám zatím jen dva MikroTiky. Jeden běží na Cyrixu cca 200 Mhz a na druhém mám AMD 900 Mhz.
Myslím, že kousnutí se není až tak vinou CPU (pokud je vpořádku) jako spíš deskou nebo RAM. Mám CPU Cyrix na jednom routeru a bez problémů běží už několik měsíců bez restartu. Používám i AMD Durony, ale u těch je lepší použít co největší chladič s co největším větrákem. Ani ne kvůli tomu, že by extrémně hřály, ale spíš proto, že velký větráky mají míň otáček a víc vydrží. A jedou potichu.
0 x
-
teo
No teda jako Mirkotik PC nemáme mám board ale máme server takže obdobu, běží na něm Linux Debian ale to je nepodstatné - když sem konzultoval s technikem zdali použít AMD nebo Intel rozhodně doporučil Intel kvůli dlouhodobé životnosti a cenově je Celeron velmi zajímavý - více než AMD Sempron. Pokud se někdo ptá proč ne Intel Pentium 4 tak kvůli tomu že Linux je nenáročný systém - na servru nám běží Celeron 1,7Ghz a jeho průměrné využití není více jak 10% a obsluhuje více jak 100PC....
Nejsem zastánce Intelu, to vůbec... AMD bych cpal do každého herního počítače, ale do servru raději něco kancelářského
Nejsem zastánce Intelu, to vůbec... AMD bych cpal do každého herního počítače, ale do servru raději něco kancelářského
0 x
- Radoko77
kazdy tu spomina zahrievanie, intel, amd, mrznutie a ine ... to vsetko je predsa o niecom inom,
nemali by ste uvazotat takto: lepsi procesor je ten ktory vie rychlejsie ratat s celymi cislicami? treba si pozriet konkretne benchmarky pre konkretne aplikacie
nemali by ste uvazotat takto: lepsi procesor je ten ktory vie rychlejsie ratat s celymi cislicami? treba si pozriet konkretne benchmarky pre konkretne aplikacie
0 x
-
jumbocb
No já nevím podle mých zkušeností je to asi jedno mám 4 routery na nich je osazeno jak AMD i Intel a nepozoruju někaké větší problémy jediné co je je pravda že mašina s ADM 1900+ se opravdu hřeje ale i to bych nepovažoval za nějakou velkou závadu a konečně ona zmiňovaná mašina jede jede 18 měsíců bez větších problémů s jedním vytuhnutím a právě kvuli teplotě ale to byl extrém kdy v místnosti bylo kolem 45 st. Jinak další masiny jsou osazeny Duronem 900 a intelem 500 a na poslední AMD 500 a vše bez problémů.
Takže já bych to asi neřešil
je ale pravda že ty mašiny jedou téměř na volnoběh.
Takže já bych to asi neřešil
0 x