❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

karta UB5

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

karta UB5

Příspěvekod okoun » 15 years ago

mám problém s touto kartou od verze 4. když fixnu vysílací výkon třeba na 10 dB tak karta nic nevysílá (asi -1 dB) bych odhadoval. Ale když dám výkon třeba na 18, 19, 20 dB tak karta začne vysílat jako blázen. Na verzi 3 s tím problém nebyl. Nevíte jak to řešit?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Selič

Příspěvekod Selič » 15 years ago

Minimální skutečný vysílací výkon UB5 je 6dB. To znamená nastavit v ROS4.x výkon minimálně 13 nebo 14dB. Pri menším nastavení karta nevysílá.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

okoun

hm tak to je divný protože mě při 15 dB vůbec nevysílá
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ef

Příspěvekod ef » 15 years ago

to okoun: Jakou máš verzi MK? Protože mám stejnou zkušenost jako Selič. Používám MK 4.10 a 4.6.
0 x

okoun

mám 4.11 a spoj na 250m a signál -87 při 15 dB na druhé strnaně mám kartu r52 s výkonem 5dB a to mi dává -59
0 x

Selič

Vidim problém v tom 4.11
Zkus tam jeste v TX-power dat "card rates".
0 x

okoun

já asi především zkusím dát verzi 5 a potom zkusím to co radíte...
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

okoun píše:mám problém s touto kartou. Nevíte jak to řešit?

V podpisu mas "Jsem pro zakázání produktů Ubiquiti" Tak proc je pouzivas?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

Pintero píše:
okoun píše:mám problém s touto kartou. Nevíte jak to řešit?

V podpisu mas "Jsem pro zakázání produktů Ubiquiti" Tak proc je pouzivas?

pouziva to, lebo to prazi jak hovado. ale prazi s tym cez MK a to je dobre. keby s tym prazi cez UBNT zariadenie, tak je to zle... :lol: :lol: :lol:

prosim, nekomentuj a neodpovedaj na tuto moju uletenu myslienku.
0 x

okoun

hmm musím,

no já ty karty dostal tak jsem si říkal že je nasadím a jak vidím tak h.....
jsou to jediné produkty od UBNT co mám, ale asi za chvilku poletěj do koše, celkem jsem se u toho spoje rozčiloval dost...
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

okoun píše:hmm musím,

no já ty karty dostal tak jsem si říkal že je nasadím a jak vidím tak h.....
jsou to jediné produkty od UBNT co mám, ale asi za chvilku poletěj do koše, celkem jsem se u toho spoje rozčiloval dost...

něco děláš špatně.. my jich máme na síti desítky!! 3.10, 3.30, 4.3, 4.11 a žádnej problém nikdy nebyl. Citlivostně se mi zdá tak o 2-3dB lepší než nesmrtalná klasika CM9.. takže bych to u Tebe viděl (promiň mi ten výraz) na chybu mezi židlí a klávesnicí :)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

ef

Příspěvekod ef » 15 years ago

to sub_zero:
Exportni prosím tě sem výpis nastavení karty. Nebo mi to alespoň pošli SZ. Děkuji.
0 x

Selič

něco děláš špatně.. my jich máme na síti desítky!! 3.10, 3.30, 4.3, 4.11 a žádnej problém nikdy nebyl. Citlivostně se mi zdá tak o 2-3dB lepší než nesmrtalná klasika CM9.. takže bych to u Tebe viděl (promiň mi ten výraz) na chybu mezi židlí a klávesnicí

Na nstreme dual jako prijimaci je lepsi jak CM9. Hlavne neodchazi na prepeti.
0 x