❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

technologie, která půjde skrze stromy

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David Liška
Kontaktovat uživatele:

Re: technologie, která půjde skrze stromy

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Vživotě bych nepostavil spoj na jakýmkoliv pásmu nad 1 GHz skrz stromy, protože i když se to podaří rozchodit, existuje tolik nestálých rozhodujících faktorů šíření, že spoj nelze považovat za stabilní.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

a stavěl jsi někdy spoj do 1Ghz? Ono tvrdit že nidky by jsi to neudělal.... Někdy není zbytí pokud není jiná cesta
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no jo tak když dáš na bullety 26 dB + anténku 26 dB tak je to výkon jako hovado, to bych se tedy bál i zkoušet :x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David Liška
Kontaktovat uživatele:

2 honzam: Stavěl jsem jich desítky i dole i hóre a to bych to tam radši nepřipojoval, než za to potom nést zodpovědnost.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Kolikrát se mi stalo, že se nakonec při instalaci zjistilo, že není viditelnost nebo je to štrejch. Kdykoliv jsem to nechal bejt s tím, že to nějak snad půjde, tak jsem ve finále zjistil, že ty výdaje se servisem a častým řešením problémů byly neúnosný. Proto bych teď takovýmu klientovi řekl, že je mi fakt líto, ale ať se připojí od nějaký spolehlivý konkurence. Toť můj názor. Amen
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Jo a ještě že nevěřím, že existuje nějaký pojítko v těchto pásmech "za roh". To by za tím rohem totiž ten signál musel opravdu bejt, ale pokud ho tam ani nenaměřím, pak se domnívám, že si ho to pojítko z prstů nevycucá.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no prodávají se do dolů karty na mikrotika 800 MHz, ale venku je to zakázáno používat, ale je jasné že by to šlo lesem jako nic
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

taky UBNT vyrábí 700MHz karty, který se v zahraničí používaj uvnitř plynovodů
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

Peyrak píše:taky UBNT vyrábí 700MHz karty, který se v zahraničí používaj uvnitř plynovodů

nebo treba 180-280MHz
http://www.ubnt.com/xr1
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Tohle pásmo bych chtěl vyzkoušet, ale je mi blbý vyhazovat prachy za kartu, kterou už nikde víceméně nepoužiju.
0 x