❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis
-
- antispam: Ano
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
njn, ted toho bude plna pr*el, kluci sikmooky zkopirujou uple vsechno 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
mestska zalezitost
spoj na 8km co by dal aspon 25-30Mbit mi to nenahradi a bitva v nekde uz tak zasekane "petce - 5ghz" pokracuje...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Dade_Marfi píše:njn, ted toho bude plna pr*el, kluci sikmooky zkopirujou uple vsechno
když to bude fungovat, tak je mi jedno z jaký části planety to bude

hlavně konečně ukázaly, že vyrobit to neni žádná věda. Vlastně co na tom je věda, dneska se dá koupít hotovej modulátor, nastaví se mu frekvence, naperou do toho data a hotovo. Seženou nějakýho linuxáka aby jim na to udělal rozhraní s ovládáním a šmitec.
Stejně tak jako na czf někdo stavěl 100Mbit ronju. Taký žádná věda ale mít na to vybavení což většina lidí nemá.
Už to někdo koupil? ná to v provozu?
Možná by jsme se divily co je vevnitř. Třeba tam je R52 s rozšířeným kanálem a předělanou výstupní částí, něco jako má Insider na airtiku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
asi se nam zadny tester nesveri
takze cekacka..."SPOJ bude dostupný na začátku prosince 2010!! "

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to hapi - nikdo to asi jeste nekoupil .. kdyz : dodani prosinec 2010
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Mam objednano, tak dam vedet. Uz jsme v minulosti narvali prachy do jinejch hovadin, ktery nam ted lezi ve sklepe tak za tech 86tis. Kc ten risk stoji. Kdyztak tu mam trasu 180m tam by to mohlo chodit i kdyby to bylo uplne tupy 

0 x
Už se těším až sem někdo napíše svoje zkušenosti. Papírově to vypadá fakt moc dobře
Nevíte, pane z Alternetiva, jestli bude někdy dostupná i verze s větší parabolou co by zvládla i 3 km? 

0 x
Taky jsem si objednal, ale zatím má dodávka tendenci se neuste "odsouvat". Budu ho potřebovat po novém roce, tak doufám že nakonec nebudu objednávat "jistotu" 24Ghz.
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
Neni tohle dost podobnej spoj ?
Prijde mi zajimave, 2,5km skok v 80GHz pasmu s rychlosti 100mbps a vice po ugradech ... A za sto kilo korun
Jen by to chtelo mit moznost dostupnych, jinych anten ...
http://wifi.aspa.cz/siklu-spoj-etherhaul-1200-kompletni-spoj-s-antenami-drzaky-napajenimi-z102923/

Prijde mi zajimave, 2,5km skok v 80GHz pasmu s rychlosti 100mbps a vice po ugradech ... A za sto kilo korun

Jen by to chtelo mit moznost dostupnych, jinych anten ...

http://wifi.aspa.cz/siklu-spoj-etherhaul-1200-kompletni-spoj-s-antenami-drzaky-napajenimi-z102923/
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Není dost podobnej, je uplně stejnej, prodávají to všichni dokola ale nikdo neví kdy doopravdy budou :)
Větší antény? Je to za 100k co bys chtěl, na přeskoky ideální a k tomu je to taky určené. Pokud to chceš jako levnější ekvivalent desítky na delší vzdálenost, tak to asi nebude to pravé...
Větší antény? Je to za 100k co bys chtěl, na přeskoky ideální a k tomu je to taky určené. Pokud to chceš jako levnější ekvivalent desítky na delší vzdálenost, tak to asi nebude to pravé...
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:Není dost podobnej, je uplně stejnej, prodávají to všichni dokola ale nikdo neví kdy doopravdy budou![]()
Za 100k bych to bral z bez anten s moznosti si k tomu vybrat dle libosti - tedy tak aby z toho mohl byt i spoj treba na 5-8km, coz jine 80GHz spoje umi ... Nehledam v tom ekvivalent desitky, ale moznost bez licence (a za levno) utect z pasma, kde se konkurence chovaji jako opice s ovislinkem v jedne a granatem v druhe ruce

0 x
takže hledáš ekvivalent desítky abys nemusel chytat granáty. A je dobře že to má pevný anteny i když tušim plastový. Nemá náhodou i gigabeam taky pevný paraboly?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:takže hledáš ekvivalent desítky abys nemusel chytat granáty. A je dobře že to má pevný anteny i když tušim plastový. Nemá náhodou i gigabeam taky pevný paraboly?
Nevim, s E banded nemam zkusenosti - zatim ... Ale dost uvazujeme o BridgeWave - je to velmi slusne vypadajici

EDIT: s temi granaty jsi to napsal skvele

0 x
hapi píše:takže hledáš ekvivalent desítky abys nemusel chytat granáty. A je dobře že to má pevný anteny i když tušim plastový. Nemá náhodou i gigabeam taky pevný paraboly?
jo, gigabeam MA pevnou parabolu a jen jednu velikost, 60 nebo 65cm, nemam to presne zmereny.
0 x