❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterBoard 7xx

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

RouterBoard 7xx

Příspěvekod lwq » 15 years ago

Tak na na i4wifi uvedli novy RB711 od MK, zajimave, ale na muj vkus nevhodne.

Chtelo by to seriak, aspon jako radovej konektor. Jack na napajeni zbytecnej, to jo, ale stejne to na dracku nepujde.
Kdyz vezmete RB411 a pridate CM9, tak je to sice drazsi, ale kdyz se neco stane s kartou - cokoliv, tak ji proste vymenite. Tady ? Hura kuchat cely board - bezva zabava na stozar.

Kazdopadne, tehle deska je zajimavou predzvesti nove Atheros platformy CPE od MK. 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Me to spis prijde jako dobra volba, resi to jednu pro hodne lidi dulezitou vec a to je cenovka , pokud bude integrovana karta v kvalite jako externi karty tak v tom nevidim problem .
Problem ze by odesla karta sem resil jednou jedinkrat za xroku takze s tim bych problem nemel a kdyz neco zhebne proste vymenim komplet streva a je poreseno. Zatim sem za to ze je to dobra volba, cas ukaze jestli bude kvalitka. Ostatne sem pet kousku obednal a hned jak budou je testnu :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

já osobně jsem jedině pro tohle řešení. Vemu a vyměnim celej vnitřek. Nemusim se patlat s nastavováním. Doma nastavim, vyměnim a jdu pryč. Osobně to za začnu používat místo RB411 na ptp spoje. Spotřeba je díky integrovaný wifině dost nízká což se mi líbí. RB411 stojí asi o 60,- levněji a to tam nemám kartu. Ano, seriak mohly udělat aspoň jako systemovej konektor ale tohle je udělaný na cenu. Navíc jak už jsem říkal, když mikrotik běží k mamince tak bios přepne na boot ethernet a pořešeno. Už jsem takhle opravil několik RBček a bez seriaku. Navíc, kterej počítač má dneska seriak.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Muj pocitac ma seriak :D
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

ppp76 píše:Muj pocitac ma seriak :D

Muj taky, pres USB redukci :lol: Nejde o to, zda ma pocitac seriak, ale proste me jen zarazi, ze tam nemohli dat jakykoliv konektor, na ty tri potrebne piny ...

Jinak uznavam, ke klientum to bude asi to prave orechove, kdyz pujdou po cenovce, tak je tohle jasna volba a kdyz tolik ne, tak RB411 s CM9 to jisti. Akorat premyslim, ze bych se konecne dokopal k postupne vymene UFL konektoru za MMCX, ale to bude porod typu "jakej tam je zas konektor, sakraaa" :lol:

Akorat je na nic, ze je ted takove nedostatek HW od Mikrotiku.

BTW: Kterou kartu / karty s MMCX byste doporucili ? (A proc byste tak udelali ?) :idea:
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Prosim o spravce o presun vlakna do spravneho subfora ... Pardon :roll:
0 x