❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CM10 s RB433 - slaby vykon signalu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
petikluk
antispam: Ano

CM10 s RB433 - slaby vykon signalu

Příspěvekod petikluk » 15 years ago

Ahoj,
mam RB433 a ten je krome jineho osazen cm10 pro lokalni pokryti wifi signalem. Problem ale je, ze i kdyz mam 5dbi antenu, tak na 7m od anteny mam slaby signal. Muzete poradit cim by to mohlo byt? Diky moc.
Petr
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

petikluk píše:Ahoj,
mam RB433 a ten je krome jineho osazen cm10 pro lokalni pokryti wifi signalem. Problem ale je, ze i kdyz mam 5dbi antenu, tak na 7m od anteny mam slaby signal. Muzete poradit cim by to mohlo byt? Diky moc.
Petr

ze by spatne zvolena antena a/b v nastaveni ?
0 x

petikluk

Příspěvekod petikluk » 15 years ago

Mam nastaveny antena mod na antena a, antena gain na 5dbi a frequency mode na regulatory domain.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

petikluk píše:Mam nastaveny antena mod na antena a, antena gain na 5dbi a frequency mode na regulatory domain.

tak zkus nastavit antena b
0 x

OndrejSkipala

Příspěvekod OndrejSkipala » 15 years ago

Ajfel píše:
petikluk píše:Mam nastaveny antena mod na antena a, antena gain na 5dbi a frequency mode na regulatory domain.

a modlit se, jestlis ji neodpálil :) Oproti kartám od Mikrotiku mají CM_ otočené konektory.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 14 years ago

OndrejSkipala píše:
Ajfel píše:

a modlit se, jestlis ji neodpálil :) Oproti kartám od Mikrotiku mají CM_ otočené konektory.

Je možné kartu odpálit, když je zapojený opačný konektor než je ten v nastavení MK? Jako že na MK kartách je A opačně než na CMkách?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

R52 i CM9,10 jsem zapnul bez anteny uz kvanta :lol: a nikdy kvuli tomu zadna neodesla... kupodivu i UB5 to prezily. U RB711,R52n-M apod. to uz radeji neriskuju. Popravde jsem nad tim, ze to ma (pokud ma) R52 a CM9 otocene nikdy netapal, pri ozivovani v RBcku jsem udelal scan > malo siti ? 2 vstup > znova scan, vse ok > dokonfigurovat a zdar.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 14 years ago

No a čím je to způsobeno, že se karty můžou zničit?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

Petr S. píše:No a čím je to způsobeno, že se karty můžou zničit?

Zjednodusene receno tim, ze konektor neni antena. Tzn. vykon karty se pres konektor nevyzari ven, ale odrazi se treba polovina zpatky do karty a to ty vystupni obvody znici. Je tam takovy maly switch vystupu. Ten to vetsinou odnese a pak CM9 ma zhruba o 20db nizsi citlivost i vykon.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Když nastavíš na kartě výkon na 17db a nenecháš tam default, neodejde Ti žádná.
Proč odejde když není připojená anténa? Zkus si na zesilovači odpojit repráky a dej výkon na max, při běhu bez zátěže odpálíš koncové stupně.
CM10 jsou šmejdy, když začínali, pár jsem jich koupil. Měli ale zvláštní chování při regulaci výkonu. Nakonec jsem se jich raději zbavil.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

NF zesilovaci se bez zateze nic nestane, zakazkove stavbe teto techniky jsem se nejaky cas venoval, tak si to troufam tvrdit. Na VF panuji jine zakonitosti tam to evidentne koncovemu stupni neprospiva.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

NF no nestane protože je tam ochrana, to se většinou dělá, ale úplně ty nejjednodušší schémátka tam to odpravíš
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

to tie cm10 este niekto pouziva?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

proč by někdo používal nejhorší kartu na trhu?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Jakou ochranu myslis u NF ? Byvaji pouze proti skratu a boucherotuv clen proti zakmitum jinak nic, klidne to zkus ze se tomu nic nestane :)
0 x