❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
špatná polarizace zářiče
špatná polarizace zářiče
nemají to na tom obrázku špatně posazené? http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=920
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
no je
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Nojo ale v horizontalu bys mel mit sito na vysku
Ve vertikalu je sito tak jak ho maji tedy maji to spatne.

0 x
ok, myslím si to také, chtěl jsem se pouze ujistit, protože nikde není žádný návod
0 x
-
- antispam: Ano
Taky jsem s tím měl problém - koupil jsem http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=919 (22dBi) i tu http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=920 (27dBi). Na papírech byla nakreslená jen ta 22dBi. Šipka na zářiči byla zvrchu dolů (vertikální polarizace), síto bylo takto jak na fotce našířku. Ty malé 22dBi fungují supr. Tu velkou 27dBi jsem smontoval podle fotky na i4wifi (tzn. blbě), na spoji pak místo očekávaných -68dBi bylo -82dBi. Ovšem zrovna na tom místě byla dost zasažená Fressnellova zóna, tak jsem to přičítal tomu. Teď vidím, že je ten zářič o 90° otočenej. Myslíte, že to může mít vliv na úroveň signálu?
0 x
OndrejSkipala píše:Myslíte, že to může mít vliv na úroveň signálu?
Jasně a velkou !
0 x
-
honzam píše:OndrejSkipala píše:Myslíte, že to může mít vliv na úroveň signálu?
Jasně a velkou !
Tam jde asi o tu mřížku na sítu, na plné parabole by to problém nebyl. Nebo se mýlím? No, vypadá to, že si vylezu na tu střechu ještě jednou, hurá

0 x
U stredove paraboly to je jedno, ale sito neni kulate a kdyz ho mas obracene prijdes o cast plochy a tedy antena bude mit mensi zisk.
0 x
U sitove anteny musi byt zaric soubezne ze sitovanim reflektoru jinak to neni smerova antena a sito se vubec jako odrazna plocha neuplatni viz. polarizacni mriz. U sitovych anten se pro jinou polarizaci nutne otocit celou antenu. Pokud se na to koukam na obrazku z odkazu kde je mrizka na site vertikalne tak zaric musi byt tez vertikalne, pokud by to bylo opacne je sito propustne a tudiz jako by tam nebylo.
0 x
-
kazmik píše:U sitove anteny musi byt zaric soubezne ze sitovanim reflektoru jinak to neni smerova antena a sito se vubec jako odrazna plocha neuplatni viz. polarizacni mriz. U sitovych anten se pro jinou polarizaci nutne otocit celou antenu. Pokud se na to koukam na obrazku z odkazu kde je mrizka na site vertikalne tak zaric musi byt tez vertikalne, pokud by to bylo opacne je sito propustne a tudiz jako by tam nebylo.
Tak jsem si to myslel. Tak pro příště že

0 x
sito je normalni vysec z kruhove paraboly, roztec mezer by mela byt minimalne 1/20 tina lambda coz me teda u sit PW moc nevychazi tak nevim, dneska neni problem koupit levne parabolu tak nevidim duvod pouzivat sita, plna parabola by mela mit vzdy lepsi vlastnosti.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Důvpd používat síta může být i snaha o co nejmenší plochu v případě extrémní zátěže prouděním vzduchu. Síto také nezasahuje tak výrazně do vzhledu budov. Účinnost reflektoru by měla odpovídat plné parabole již při rozestupu jeho prvků ve vzdálenosti 1/8 lambda.
0 x
pri 1/8 lamda to bude fungovat ovsem pochybuji ze je ta roztec takova cca. 7 mm. dalsi co je u sit problemove tak jsou ty odlivane a jejich rozstrepene hrany. ty spusobuji ze se zvysuje sum.
0 x
ale sita PW funguji docela slusne a to si myslim ze ty mezery zdaleka 1/8 lambda nejsou.
0 x