Zdravím všechny,
zajímal by mě jestli mám jen smůlu nebo je tu problém a nikdo v ČR neřeší ?
Rozhodl jsem sem se zkusit výrobky od UBNT v normě 802.11n Rocket M5. Narazil jsem na problém s horizontálním a vertikálním signálem. Horizontální signál je o cca 20dB horší něž vertikální. Závada se projevuje jen, když regulujete vysílací výkon podle norem. Signály jsou stejné když zapnete rocket na cca 22dBm a více což je v ČR nelegální. Závada není ve firmware.
Údajně se jedná o malé množství těchto vadných kusů. Zařízení Rocket, které sou vyrobené v roce 2010 jsou údajně v 100% v pořádku, ale nenašel jsem nikoho, kdo v ČR prodává Rocket vyrobený v tomto roce.
Diskuze na stránkách ubnt
http://ubnt.com/forum/showthread.php?t=14006
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vadný Rocket M5
to jenom potvrzuje to co tu říkám, opravdu se těšim až to někdo připojí k tý metrový parabole co prodávaji a napálí to k vršku paneláku kde sídleji ISPíci. To musí totálně zahltit vstupy karet.
Možná se zdá že tu hanim UBNTu bez důvodu ovšem tohle to to celkem potvrzuje.
Možná se zdá že tu hanim UBNTu bez důvodu ovšem tohle to to celkem potvrzuje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Na to byl pry lepsi magnetron a mikrovlnky v ohnisku 60cm tyhana namirenej na ISP vysilac
Jen asi bude problem sehnat ho na 5Ghz 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Akorat uz nebude moc mobilni
Jinak na niceni vstupu karet by stacil i 1Kw z ty mikrovlnky, kdyz se to vhodne nasmeruje, tedy tech 2.4 karet coz uz dnes neni zajimave.

0 x
UBNT = výrobce magnetronů, by se uplatnili v domácnosti 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Na CM9 a podobne karty bez filtru staci i 2,4 GHz magnetron, viz:
http://www.czfree.net/forum/showthread. ... adid=20455
)
http://www.czfree.net/forum/showthread. ... adid=20455

0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Tak jsem vyzkoušel 6 kusů (Rocket) na všech stejná závada. Zkoušel jsem to i se zapojením paraboly od ubnt rozdíl signálů je cca 20dB jak jsem psal. Při malém výkonu se to nedá vůbec použít k provozu, když se ten Rocket nezapna na cca 23dB. Jak to můžou prodávat!
0 x
Zkuste prubnou jen na zkoušku frekvenci 5320,pokud to Vaše antény zvládnou.Taky jsem s tím laboroval a měl podobný problém a domnívám se, že to bylo větším zarušením na jedné straně spoje. Nastavit v Channel Width 20MHz, někde na dědině by to asi na 40 šlo, ale ve městě je to spíš horší. Dnes mám rozdíl mezi Chain 0 / Chain 1 od 0 do 5 dB. Software předpokládám, že máte v5.1.2. Já to mám v tento okamžik takto, Chain 0 / Chain 1: -67 / -67 dBm. Je to WDS spoj a AirMax zapnut.
0 x
Jarin píše:Zkuste prubnou jen na zkoušku frekvenci 5320,pokud to Vaše antény zvládnou.Taky jsem s tím laboroval a měl podobný problém a domnívám se, že to bylo větším zarušením na jedné straně spoje. Nastavit v Channel Width 20MHz, někde na dědině by to asi na 40 šlo, ale ve městě je to spíš horší. Dnes mám rozdíl mezi Chain 0 / Chain 1 od 0 do 5 dB. Software předpokládám, že máte v5.1.2. Já to mám v tento okamžik takto, Chain 0 / Chain 1: -67 / -67 dBm. Je to WDS spoj a AirMax zapnut.
A jaký výkon s Rocketu do toho pouštíte víc jak 22 dB ? 5320 vyzkouším o víkendu
0 x
Včera bylo u i4WIFI "školení" IPv6 a mimo jiné si tam i4 hodila presentačku spoje na 2380m Rocket M5 + nanodish.
Maník to tam presentoval, ukazoval test rychlosti a pak klikl na záložku s výkonem
Nastaveno 20dbm !!! Ptám se kolik má ta anténa zisk? Prej 28dbm Takže v klidu před očima cca 20-ti účastníků to smaží 48dbm
Druhej nýmand z i4 hned chtěl zachraňovat situaci a tak do mikrofonu říká: "ten výkon máme samozřejmě takto nastavený pouze pro účely školení a předvedení"
Ptám se proč že je to takto přepálené zrovna pro účely demontrace a školení?
Prej aby dosahovali takovýchto výsledků (60Mbps/60Mbps)
Tak jsme chtěli ať to hodí do normy a předvedou. No ono to totiž do normy dát nelze, protože to nestáhnete pod 10dbm čili s anténou jsme na 38dbm minimálního výkonu.
Útlumové články prej neprodávají
No když to takhle "zreguloval" tak to nedalo víc jak 7Mbps.
Maník to tam presentoval, ukazoval test rychlosti a pak klikl na záložku s výkonem

Druhej nýmand z i4 hned chtěl zachraňovat situaci a tak do mikrofonu říká: "ten výkon máme samozřejmě takto nastavený pouze pro účely školení a předvedení"

Ptám se proč že je to takto přepálené zrovna pro účely demontrace a školení?
Prej aby dosahovali takovýchto výsledků (60Mbps/60Mbps)
Tak jsme chtěli ať to hodí do normy a předvedou. No ono to totiž do normy dát nelze, protože to nestáhnete pod 10dbm čili s anténou jsme na 38dbm minimálního výkonu.
Útlumové články prej neprodávají

No když to takhle "zreguloval" tak to nedalo víc jak 7Mbps.
0 x
tak to je fakt bezva kdyz to takhle predvadi na prezentacich 

0 x
fajn, aspoň je vidět že nevařim z vody to co jsem tu měsíc vypouštěl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik