❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Improvizované zvýšení propustnosti pomalého spoje.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
zelenka
antispam: Ano

Re: Improvizované zvýšení propustnosti pomalého spoje.

Příspěvekod zelenka » 15 years ago

ACK se ted drzi na 59, spatnej pristup je mineno to, ze anteny jsou 42m vysoko a pristup tam je pouze po kramlich.
Jinak osobne se priklanim ke spatnym (mozna porusenym kabelum) na strane klienta, mam pripravenej, promerenej Belden RF400, kazdopadne pocitam i s moznosti spatnych pigtailu nebo karty, tak mam pripravenou i CM9 a R52.
Kazdopadne me ceka i presun krabice s technologii na pozici, kde nebude dochazet k zadnym vyraznejsim ohybum a krizeni kabelu.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

tyjo jako s těma anténama jsi to fakt dost silně přestřelil žekl bych... měl jsi na takovou vzdálenost dát aspon nějaký 24, nebo ještě líp 29tky paraboly..(jj nebo provax) a navíc nejlíp hned za parabolu dát krabici a RBcko přímo pigtailem na anténu... to by jsi pak viděl tu změnu... já mam 24ky maxilink na 2,5km se signálem -60 hned na anténu přidělanej Mkovej bullet a výkon stažen do limitu....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

rouchi píše:... já mam 24ky maxilink na 2,5km se signálem -60 hned na anténu přidělanej Mkovej bullet a výkon stažen do limitu....

minimalne 5 a vice dBi pres limit
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

reset píše:
rouchi píše:... já mam 24ky maxilink na 2,5km se signálem -60 hned na anténu přidělanej Mkovej bullet a výkon stažen do limitu....

minimalne 5 a vice dBi pres limit

bullet m5 sa da stiahnut na 6db, takze 24 + 6 mi stale vychadza na 30db... alebo sa mylim?
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

snad 27dBm, ne?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...