Jo, další zbytečnej topic a další otázky kterou anténu, kolik mi tam proleze atd.
Pro ty trpělivější prosím o kontruktivní rady, zejména s možným narušením fresnelky střechou domu ve výhledu.
Spíchnul jsem jednoduchou stránku, abych centralizoval více názorů od různých lidí.
http://pojitko.snouman.net/
Wi-Fi jde trochu mimo mně, a tak si nechám radši poradit.
Velice děkuji za reakci.
Zejména pak uživateli "hapi" který mi opravdu pomohl a dal cenné rady.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj na 3 833m a problém s fresnelkou?
-
- antispam: Ano
Asi bych se bal vic tech stromu, az na nich budou listy.
0 x
-
Není to z fotky zřejmé, ale jsou dál za barákem.
Jinak by to bylo asi o domluvě...
Jak to řešítě? Domluva s majitelem a zastřižení, pokácení?
Jinak by to bylo asi o domluvě...
Jak to řešítě? Domluva s majitelem a zastřižení, pokácení?
0 x
No ja nevim, pri pohledu na druhou fotku se mi zda, ze ty stromy jsou sice za barakem, ale brani (nebo spis budou branit - rostou rychle potvory....) vyhledu na druhou stranu spoje.
Ja to resim tak, ze se stromy snazim obejit, tzn. dalsi meziskok.
V tomto pripade bych to tak resil, zvlast, pokud by se melo jednat o pater.
Ja to resim tak, ze se stromy snazim obejit, tzn. dalsi meziskok.
V tomto pripade bych to tak resil, zvlast, pokud by se melo jednat o pater.
0 x
Fresnelka narusena asi bude. Na takovou vzdalenost bude polomer nejakych 7 metru. a ten tam cisty asi nebude.
Pokud to lze, tak bych tu antenu dal na obou koncich co nejvys.
Domluvil bych se s majitelem, ze mu to zastrihnes a kdyz se bude cukat, tak jedine internet zadarmo. To pomaha vzdycky
Pokud to lze, tak bych tu antenu dal na obou koncich co nejvys.
Domluvil bych se s majitelem, ze mu to zastrihnes a kdyz se bude cukat, tak jedine internet zadarmo. To pomaha vzdycky

0 x
-
Má to být soukromý spoj, ale asi nic jiného než IT servis mi nezbyde, doufám, že majitel bude rozumný člověk...
Toto je to focené z druhého patra, anténa bude o 4-5metrů výš...
Myslíte, že se dostanu s takhle narušenou fresnelkou alespoň na 8/8Mbps?
Toto je to focené z druhého patra, anténa bude o 4-5metrů výš...
Myslíte, že se dostanu s takhle narušenou fresnelkou alespoň na 8/8Mbps?
0 x
Pokud to bude o 5m vys, tak narusena temer jiste nebude.
Mozna nez ty Jirousy bych pouzil ProWAX 24dBi. Cenove to vyjde asi o 1000kc vic.
Rychlost by mohla byt i vyssi nez pises.
Mozna nez ty Jirousy bych pouzil ProWAX 24dBi. Cenove to vyjde asi o 1000kc vic.
0 x
-
RaMa píše:Pokud to bude o 5m vys, tak narusena temer jiste nebude.
Tangenta mi řiká, že pokud anténu zvednu o 5m, tak osa mezi anténami se zdvihne nad střechou domu o 4,88m. Což je příjemné...
Dostal jsem tip na Jirouse jako profi antény, ale co tu už týden prolézám fórum, tak prowax je také často zmiňován...
Děkuji za radu.
//EDIT:
Fresnelova zóna mi podle kalkulátoru vychází na max 5m, takže to by to mohlo být v pořádku?
0 x
no mám spoj s horší viditelností na 4 km 5G a v limitu tam vytáhnu 10/10Mb s anténou od D-comu 24dB. takže tady by to neměl být problém
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
snouman.net píše:Fresnelova zóna mi podle kalkulátoru vychází na max 5m, takže to by to mohlo být v pořádku?
Jak jsi to pocital? Vychazi to na 7m polomer. 5m by to bylo na 12GHz

0 x
-
RaMa píše:snouman.net píše:Fresnelova zóna mi podle kalkulátoru vychází na max 5m, takže to by to mohlo být v pořádku?
Koukni na link v prvním postu. Aktualizoval jsem stránku a přidal jsem screenshot, jak mi to vyšlo, tak by mě zajímalo co jsem tam špatně naklikal

0 x
-
RaMa píše:Pokud to bude o 5m vys, tak narusena temer jiste nebude.
Do jakého boxu mám namontovat to RBčko?
U Jirouse to maj hezky řešené rovnou boxem přímo dělaným na anténu...
0 x
prowax má taky box přímo za anténu. A má tu výhodu že je celokovový
0 x
snouman.net píše:RaMa píše:snouman.net píše:Fresnelova zóna mi podle kalkulátoru vychází na max 5m, takže to by to mohlo být v pořádku?
Koukni na link v prvním postu. Aktualizoval jsem stránku a přidal jsem screenshot, jak mi to vyšlo, tak by mě zajímalo co jsem tam špatně naklikal
Chyba je v tom, ze ja pocitam stred a ty to pocitas v miste, kde jsou ty stromy

0 x
honzam píše:prowax má taky box přímo za anténu. A má tu výhodu že je celokovový
Ahoj, používáš od ProWAXu panelboxy?? Jak tam řešíš konektor od antény ke kartě? Když tam je ten plech s boardem, tak se mi tam normální konektor nevejde...

Používáš nějaký L-redukce, nebo přímo pigtaily s L konektorem?
Děkuji
0 x