Co je z uvedenych technologii nejlespi na paterni skoky?
Osobne preferuji NSTEME DUAL pac je to oestovano, funguje to a kdyz se pouzije dualni antena tak si tam clovek nastavi jakou frekvenci chce na Hpol a jakou na Vpol cimz se da predejit ruseni. Jedina nevyhoda je rekl bych celkem spatna diagnostika zavad na spoji.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Souboj: Turbo vs. NStreme DUAL vs. 802.11N
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
-
ono by taky šlo udělat dva spoje v klasickém turbu + nstreme + wds a nakonci to zabondovat, výsledkem bude cca 140mbit spoj s rozumnýma odezvama narozdíl od 11n, kde se do 5ms dozhodně nevlezeš při 95% zátěži
0 x
-
spravna odpoved je 10GHz
ale nedasli jinak, pak i ja rikam ze ns2 ma nejlepsi vysledky a s poradnym zelezem a dobrou dual antenou je to radost provozovat ...

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman píše:spravna odpoved je 10GHzale nedasli jinak, pak i ja rikam ze ns2 ma nejlepsi vysledky a s poradnym zelezem a dobrou dual antenou je to radost provozovat ...
A dobrá dual anténa je která?

0 x
-
Besito píše:michal.siman píše:spravna odpoved je 10GHzale nedasli jinak, pak i ja rikam ze ns2 ma nejlepsi vysledky a s poradnym zelezem a dobrou dual antenou je to radost provozovat ...
A dobrá dual anténa je která?
no tot otazka, provozujeme na par mistech od jirouse dvojite ozarovace na klasickych satelitnich parabolach a slape to ok. nicmene dualka od jirouse DuplEX je podle me to nejlepsi.
0 x

ked pises, ze ti tie jirous DuplEX idu fajn, kolko ti ten spoj da, test aj v reale, na akych ryclostiach je to konektnute, ccq?
0 x
Spravna odpoved je 10GHz 
Mas li potrebu nasadit takhle rychly spoj, mel bys mit dost kliosu, aby sis mohl dovolit nehazardovat s jejich spokojenosti.

Mas li potrebu nasadit takhle rychly spoj, mel bys mit dost kliosu, aby sis mohl dovolit nehazardovat s jejich spokojenosti.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
raven-il píše:Spravna odpoved je 10GHz
spravna odpoved je 10GHz ale ne v pripade ze mas 100 klientu a ma te to uzivit

0 x
Bývalý ISP...
-
Thomeless píše:raven-il píše:Spravna odpoved je 10GHz
spravna odpoved je 10GHz ale ne v pripade ze mas 100 klientu a ma te to uzivit
100 klientu te nemuze uzivit

0 x

-
100 klientů tě klidně může uživit, i mě živilo a to byly trošku jiný velkoobchodní ceny 
Do 50Mbit/s se dá vymyslet na RB s kvalitním anténním systémem (základ všeho), v prostředí které není brutálně zarušené.
Osobně máme několik skoků z paneláku na optice do vesniček v okolí města.
Používám buď 5GHz+NSTREME single (35-39Mbit/s HD), nebo 5GHz-turbo+NSTREME single (okolo 50-53Mbit/s HD).
Rychlosti nad 50Mbit/s jsou už záležitost pásma 10GHz.
Někde jsme nuceni používat 2x5Ghz spoj, protože se tam 90cm parabola prostě nedá namontovat.
NSTREME dual jsme pouze testovali, ale nikdy nenasadili, v té době nebyl RB, který by to upočítal. A díky problémům s napájením
a zálohováním nemáme nikde PC.
802.11N jsme testovali a nenasadili, nepřesvědčila nás stabilita.

Do 50Mbit/s se dá vymyslet na RB s kvalitním anténním systémem (základ všeho), v prostředí které není brutálně zarušené.
Používám buď 5GHz+NSTREME single (35-39Mbit/s HD), nebo 5GHz-turbo+NSTREME single (okolo 50-53Mbit/s HD).
Někde jsme nuceni používat 2x5Ghz spoj, protože se tam 90cm parabola prostě nedá namontovat.
NSTREME dual jsme pouze testovali, ale nikdy nenasadili, v té době nebyl RB, který by to upočítal. A díky problémům s napájením
0 x
milankovar píše:100 klientů tě klidně může uživit, i mě živilo a to byly trošku jiný velkoobchodní ceny
A maloobchodni ceny asi taky .... Ale to se bavime o dobe, kdy TRANGO AP stalo 80 000,- SUcko 18 000,- a kupovaly se ...
Bavime se o soucasne situaci. A cene kolem 300kc mesicne za net...
0 x
Josef Smola
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
prumerna cena za net je cca 400kc
Naposledy upravil(a) Tomáš Nesrsta dne 08 Feb 2010 20:22, celkem upraveno 1 x.
0 x
Bývalý ISP...
Thomeless píše:prumerna cena za net je cca 400kc
kdyz to spocitas tak mas :
konektivita 20 000,-
najmy vysilacu cca 5 000,- (1000,-kc / vysilac)
to zanmena ze ze 100 klientu ktery ti davaj 40 000,- mesicne mas tak 15 000,- hrubyho, od toho odecti soc+zdrav, nejaky ty neplatice a ses rad za 10 000,- cistyho. Proto resim situaci jestli nasadit na hlavni spoj Nstreme dual nebo 10GHz. Nakonec jsem se domluvil s Orcavem na docela slusnym leasingu za spoj 25Mbit a kdyz bude potreba tak se da upgradovat.
Jednoduse my to vychazi asi tak ze budu muset min. jeste asi pul roku chodit do prace nez sezenu dalsich 40-50 klientu aby me to aspon uzivilo...
orcave super, az na to ze sem ted od nich vzal taky na operativni leasing spoj s SLA a sou s tim bohuzel problemy.... Uz byli 3 servisy (vymeneny obe ODU), zatim snad OK.. Ale co se tyce reakcni doby a jednani, tak to zas musim rict ze se snazi to jo... borec tu (ostrava) byl z prahy za 3,5hodky....
Jinac ten spoj delal to, ze temer kazdy den se na cca. 10min rozpadl... pred i po rozpadu pak bez jedine chybicky na radiu.... Absolutne nezavisle na pocasi, casu i datovem toku...
0 x
Jan Ptáček
-
Orcavy nebrat, neslysel jsem od nikoho, ze by s nima byl spokojeny.
Bud Summit nebo Alcoma (osobni zkusenost).
Bud Summit nebo Alcoma (osobni zkusenost).
0 x
ty voe,tohle jsou samí takový blbý rady, nebrat tohle protože s nima nikdo v okolí nebyl spokojenej z okolí. Například mi jsme na starých orcave 1111 jely rok a půl uplně nádherně. Jak můžeš říct že celá firma a její pojítka jsou k ničemu? Alcomu tady máme taky a jede v pohodě a rozhodně jí nepovažuju za shitovou. Ovšem stačí se podívat na možnosti upgradu a parametry spoje a prostě vítězí novej 1S10 a defakto je mi uplně jedno od koho protože ten spoj musí chodit. Je mi jedno kolik lidí si ho koupilo protože musí chodit. Taky kritizuješ celou automobilku protože jedno auto od nich nestojí za nic? Taky nebudeš brát nic od UBNT protože nanostationům se odpalujou ethernety? Změníš teď názor na orcave když konečně znáš mě s tim že orcave nám tu funguje?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků