❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
divně se chovající nstreme dual.
divně se chovající nstreme dual.
Resim zvlastni problem ze spojem nstreme dual, situace se má tak že spoj v normálu jde cca 30Mbit/s ale v dualu max cca 12Mbit a přitom nstrem rozhraní ukazujecca 12MBit ale u rozhraní Tx antény je 24Mbit. Jen by mě zajímalo jestli měl něko obdobný problém. Verze 4.2 mikrotik 433ah
- Přílohy
-
- nstrem.png
- (39.38 KiB) Staženo 1202 x
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
zkus tam dat MK 3.30 jestli to bude delat to samy. je mozny ze tam maji jeste nejakou chybku
0 x
Bývalý ISP...
Mal som podobný problém. Bolo to spôsobené rušením medzi kartami , po prehodení do alixa kde sú lepšie rozmiestnené karty spoj dal 40 Mbit FD.
V obyčajnom NS to dávalo 40 Mbit v turbe 60 Mbit ale po prehodení do dualu ledva 10 Mbit jedným smerom druhým ani 1 Mbit aj ked na karte bol TX 40 Mbit . Tiež to bola 433AH. Alix problémy vyriešil.
Aké tam máš na kartách nastavené výkony, aké karty tam máš a aké antény používaš ? Verzia mikrotiku nič nevyrieši.
V obyčajnom NS to dávalo 40 Mbit v turbe 60 Mbit ale po prehodení do dualu ledva 10 Mbit jedným smerom druhým ani 1 Mbit aj ked na karte bol TX 40 Mbit . Tiež to bola 433AH. Alix problémy vyriešil.
Aké tam máš na kartách nastavené výkony, aké karty tam máš a aké antény používaš ? Verzia mikrotiku nič nevyrieši.
0 x
Nastavil jsem 1xrb600 s cm9 a dostavam z toho max toto, co na to řeknete? Procesor jede na 100%.
poradíte jak z toho dostat více.
díky za info Dejv.
vzdalenost 400m ve městě, antény 22dbi wa22-5xpro
poradíte jak z toho dostat více.
díky za info Dejv.
vzdalenost 400m ve městě, antény 22dbi wa22-5xpro
- Přílohy
-
- nstream.png
- (156.71 KiB) Staženo 741 x
0 x
těžko říct lae za 1. testuejš btestem z rbčka na rbčko. Za 2. ti jeden směr vysí na 18Mbit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
1. blbe udelanej test, musis nastavit mimo jine tx a rx rychlost, pak ti to nepretizi prcesor a nebo to testnout jinou masinkou
2. tx spoj ti jede blbe
2. tx spoj ti jede blbe
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
že sem tak smělí
jakto že op změně verze tam máš o 20dB lepší signál v jednom směru?

0 x
jo aha, oni tady maji probmél dvá
0 x
BIGG píše:Přesně tak jak píše Hapi.
Za prvé, nikdy netestuj spoj - spoj ale vždy měj něco před tím a něco za tím, třeba PC s b-testem.
Nejlépe nějaké ftípko a tahej více souborů najednou.
Za druhé, RB 600 není s výkonem nic moc, teda pokud to nemáš v bridge.Jestli na tom routuješ tak z toho víc asi nevytáhneš.
Mám jeden spoj 14Km v DNS a jedu 38Mb bez turba a ty to máš pár metrů, chybu bych viděl v tvém testu.
asi to bude opravdu tim rb600 - tak jsem si myslel že jde o poměrně výkonný rb, ale nic moc.
co doporučujete jako náhradu?
2x alixe či něco jiného.
0 x
ne neni to RBčkem. Copak envidíš že ti jeden směr běží na 18Mbit? Pak ti schazuje oba směry.
0 x
kdyz mam bezny provoz tak je pripojeno 54M oboji, jakmile pustim tenhle bandwith tak klesne tx na 36 a i 18. anteny jsem znovu poladil ale nic jsem nenasel.
tak nevim.
tak nevim.
0 x
Protože chybuje tak se pak sníží, přelaď na jinej kanál.
0 x
jakej odstup máš mezi kanály?
0 x