Dobry den prajem, mam problem a prosim o radu a pomoc. Mam spoj
AP-Bridge:
RB112
MK2.9.22
CM10
3m rf240
vsesmer KBT http://www.kenbotong.co.id/english/product/49/product49_3_1.htm
dynamic ACK
Frequency mode: Regulatory domain
Slovak republic
antena gain 12 dB (skusal som aj 0dB, skoro ziadna zmena)
Station:
RB112
MK2.9.20
CM10
3m rf240
parabola http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.asp?ca=1627&it=9422
dynamic ACK
Frequency mode: Regulatory domain
Slovak republic
antena gain 0 dB (skusal som dat 24dB, vobec sa nekonektol)
Signal: -63 az -70 (lieta)
TX/RX Rate: 54Mbps a lieta az na 6Mbps
priama viditelnost
vzdialenost 400-500m
Z pohladu klienta pri BW teste receive ide krasne (20mbit) send je vsak katastrofa, velmi lieta a dosahuje male rychlosti. Je mozne ze je zle nasmerovana ta parabola a dobre chyta signal vsesmerky ale vysiela niekde mimo a vysielany signal sa niekde odraza a vsesmerka ho chyta slabo? Smeroval som podla alignment ale bolo to na rychlo.
Dalsi klient vzdialeny asi 100-150m na wrap+staros+cm9+1,5m rf240, sito KBT, ide na to iste ap vynikajuco z coho usudzujem ze na apcku problem nebude. PROSIM Vas o radu ako postupovat, co skusit nastavit, pripadne pri dosmerovani anteny ako postupovat aby som to poriadne vyladil, velmi pekne dakujem za kazdu radu ci skusenost.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RX=OK TX=uplne zle
-
konektor na tej parabole je samozrejme smerom hore, cize V polarizacia a hore preto lebo na spodnej strane dipolu su odvodnovacie otvory, cital som to na stranke vyrobcu. Nevie mi niekto prosim pomoct? Nieje vadna antena? Nezabudajte ze na druhej strane je vsesmerka, nie taka ista parabola. Je vhodna tato parabola na pouzitie oproti vsesmerke? Ja uz neviem kde hladat chybu... vazne vas prosim o radu pripadne ak to budem znova smerovat na co si dat pozor a ako to poriadne otestovat? dakujem pekne
0 x
Kazda lama si dneska hraje na ISPcko a to ani neumi poradne cist, to zeru Smile
Jak napsal skrebon, vyhod vsesmer a dej tam sektor. Vsesmery na 5G jsou smeckovy vsechny.
Musím souhlasit v obou bodech

Nejen, že neumí číst, ale ani to nechtějí číst a o snaze dalšího studia ani nemluvím. Už si tu připadám jak na diskuzi CZFREEnetu. Chybí tu jen dotazy jak udělat 5GHz anténu z plechovky od Kosteleckých párků a jak nakonfigurovat Mikrotik, abych mohl sdílet DSLko s 15 kamarády přes WiFi.
0 x
Lidi to vidí jako nejlevnější řešení, radši zaserou všechno dokola než aby si připlatili za sektorku případně 2, právě z důvodu ceny se ty všesměrky používají. Nejvíc mě točí když nějaké pako si strčí všesměrku na 2 kanál když je obsazený 1,3,4,7 a pak je volno, navíc si vybere 14db všesměr aby to měl gut a nechá záření na default, normálně bych to pleskal přes uši...
0 x
Coman píše:
Musím souhlasit v obou bodech
Nejen, že neumí číst, ale ani to nechtějí číst a o snaze dalšího studia ani nemluvím. Už si tu připadám jak na diskuzi CZFREEnetu. Chybí tu jen dotazy jak udělat 5GHz anténu z plechovky od Kosteleckých párků a jak nakonfigurovat Mikrotik, abych mohl sdílet DSLko s 15 kamarády přes WiFi.
Od parku je moc velka plechovka, doporucuji RedBull ale to zas ta antena vyjde draho, tak nas temi antenami snad nikdo nezaplavi.

0 x
jednu radu ti dam na tuzdalenost co ppisujes nepotrebujes takhle silny anteny podle mne si v ty oblasti wifi proste zabil
a taky uvauj nad tim ze tyhl vsesmery maj mrtvy zony to znamena ze se klidne muze stat ze kdyz posunes antenu o par metru vis tak ti chodit bude ale poprosim te sundej ty silny anteny a smeruj spoje podle oka (na primou viditelnost)
klidne si muzes vyzkouset ze na ten vsesmer se chytne o kilometr dal z mista kde je prima viditelnost, na USB adapter a bude ti fungovat..
predpokladam ze nad fresnelovou zonou si taky uvazoval tak aby si mnel v polovine vzdalenosti aspon 5x5 metru pruhled...
doporuim ti zkus si to nakreslit a pocitej ze od kolmice na vsesmer mas 3,5 stupne vzarovaci uhel pak 7 hluchy misto a zase 7 st. misto s nizsim ziskem atd...
kazdopadne vsesmer sundej jinak z toho budes rodit tak jako ja ted
a mezi nama
ten stav co popisujes je na spoje min 3km dlouhy taze by mne ani neprekvapilo kdyby jsi jednim klientem odstrelil toho druhyho
snad jsem ti aspon trochu pomohl...
a taky uvauj nad tim ze tyhl vsesmery maj mrtvy zony to znamena ze se klidne muze stat ze kdyz posunes antenu o par metru vis tak ti chodit bude ale poprosim te sundej ty silny anteny a smeruj spoje podle oka (na primou viditelnost)
klidne si muzes vyzkouset ze na ten vsesmer se chytne o kilometr dal z mista kde je prima viditelnost, na USB adapter a bude ti fungovat..
predpokladam ze nad fresnelovou zonou si taky uvazoval tak aby si mnel v polovine vzdalenosti aspon 5x5 metru pruhled...
doporuim ti zkus si to nakreslit a pocitej ze od kolmice na vsesmer mas 3,5 stupne vzarovaci uhel pak 7 hluchy misto a zase 7 st. misto s nizsim ziskem atd...
kazdopadne vsesmer sundej jinak z toho budes rodit tak jako ja ted

a mezi nama

snad jsem ti aspon trochu pomohl...
0 x