❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak to nastavit

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
jet

Re: Jak to nastavit

Příspěvekod jet » 16 years ago

net.work píše:
michal.siman píše:
jet píše:Jo dík,už to jede jak jsem si představoval, nevěděl jsem že když vypnu dhcp tak wan nejede,ted jsem to přepl do lan a ip přiděluje Mikrotik super dík moc.

no mozna bych k tomu dodal, ze tim ze vypnes DHCP tak to neznamena ze wan nejede, wan jede stale, akorat ze jsi vypnul DHCP a tim padem kdyz pripojene pocitace hledaji dhcp server tak ho najdou az na mikrotiku a tim ze jsi to zapojil do LAN tak jsi jen obesel NAT a routovani, ale ty sluzby na tom zarizeni stale bezi. pokud se pletu tak me opravte ...

coze O_O pokud dobre vim, tak dhcp request se vysila broadcastove a ten pres NAT neproleze, takze PC ip nedostanou z MikroTiku......... :roll: :roll: :roll:

Ano máš pravdu tady jsem dělal chybu po připojení do lan to projde až k mikrotiku
0 x