❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výložník na stožár

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Olda123

Výložník na stožár

Příspěvekod Olda123 » 17 years ago

jaký používáte výložník na stožár ? jde mi o ten tlustý co bývá na střechách panelových domů . Teď přesně nevím jeho průměr takže nemůžu vybírat . Chtěl bych něco jako toto : http://www.skylan.cz/galerie/SkyLan/lok ... 8.JPG.html ( omlouvám se autorovy fotky za zneužití ) ale trochu větší aby se vměstnala i 60 cm anténa a nezavazele ostatním anténám takže tak 80 - 100 cm . Co používáte na síti vy ?
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

pouzivam presne take ako je na tej fotke, robia sa s odskokmi 20, 30, 50cm (mozno aj 40 to neviem) a maju jeden uchyt - ako na tej fotke alebo uchyty 2 s tym ze je ta trubka odspodu vystuzena podperou... ked mas 60cm antenu tak uchyt je v najhorsom v jej strede t.j. min odskok je 30 aby si tu jtam dostal ak ma byt bokom vacsie ako 50 som v zivote nepotreboval...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

za to uchycení bych je pleskl, když to přitáhneš tak se ti zdeformuje ten vinkl, po zkušenostěch se mu nejlíp jeví tohle http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=661 na 76mm stožár se dají sešroubovat 2 k sobě a drží to neuvěřitelně, dělají se odskoky od 35 a 50cm tuším
Jinak profi na víc antén tohle
http://www.wifiprofi.cz/41-vylozniky/
určitě si vybereš, cena je myslím velice příznivá. Dřív sem si je dělal sám ale za ty prachy to radši koupím než se s tím řezat, svařovat a nechat zinkovat ;)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

to jsou fotky odemně, ten držák se nikde nedeformuje asi máš na mysli jinej. Ten tvůj se deformuje. Ta kleština se pak rozjede a je to na houby, tohle se nikde nezdeformuje a to máme asi 4 na síti a nemužu si stěžovat jako na ten tvůj první. Kupoval jsem ho na wifi.aspa.cz
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

hapi píše:to jsou fotky odemně, ten držák se nikde nedeformuje asi máš na mysli jinej. Ten tvůj se deformuje. Ta kleština se pak rozjede a je to na houby, tohle se nikde nezdeformuje a to máme asi 4 na síti a nemužu si stěžovat jako na ten tvůj první. Kupoval jsem ho na wifi.aspa.cz

:)) když to pořádně přitáhneš, myslím opravdu pořádně, tak se ti vyrovná ten L profil nebo se ohýbají ty pásoviny, pokud máš ale už 4 tak to klobou dolů... Těch co sem posílal mám na stožárech asi kolem 50 a nikdy sem s nima nezaznamenal žádný problém a to po nich bez problémů lozím a stoupám na na konce těch 50cm výložníků celou vahou někdy i s 60sm parabolou v ruce (moje váha je 86kg). Zkus si na jednom z těch 4 udělat to samé ;)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

a právě ty co máš tym ty, jak maji jeden kus výložníku přivařenej na tu tyč, tak ty se právě pěkně blbě dotahujou. Ten třmen se krásně rozjede po dotahování a tak můžeš utahovat do nekonečna. Možná záleží na výrobci.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Leeonek píše:
hapi píše:to jsou fotky odemně, ten držák se nikde nedeformuje asi máš na mysli jinej. Ten tvůj se deformuje. Ta kleština se pak rozjede a je to na houby, tohle se nikde nezdeformuje a to máme asi 4 na síti a nemužu si stěžovat jako na ten tvůj první. Kupoval jsem ho na wifi.aspa.cz

:)) když to pořádně přitáhneš, myslím opravdu pořádně, tak se ti vyrovná ten L profil nebo se ohýbají ty pásoviny, pokud máš ale už 4 tak to klobou dolů... Těch co sem posílal mám na stožárech asi kolem 50 a nikdy sem s nima nezaznamenal žádný problém a to po nich bez problémů lozím a stoupám na na konce těch 50cm výložníků celou vahou někdy i s 60sm parabolou v ruce (moje váha je 86kg). Zkus si na jednom z těch 4 udělat to samé ;)

Souhlasim s tebou, uplne stejna zkusenost, berem ty same, v siti jich bude uz pres 200ks a nikdy zadny problem :) A dva za sebou udrzi taky ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Leeonek

hapi píše:a právě ty co máš tym ty, jak maji jeden kus výložníku přivařenej na tu tyč, tak ty se právě pěkně blbě dotahujou. Ten třmen se krásně rozjede po dotahování a tak můžeš utahovat do nekonečna. Možná záleží na výrobci.

Řekl bych že oba myslíme jiný kousek, ty co jsem na ně házel link nemají třmen, mají 2 vratové šrouby a dotahují se vzadu za stožárem přes profilovanou pásovinu. Když vemeš 2, dají se použít v podstatě jako takové to anténní Učko ale oproti němu mají dost vysokou stabilitu.
To Učko připevňuje se ke stožáru tímto http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=766 ) můžeš přitahovat jak chceš ale vždycky se ti při stoupnutí na něj pohne

soooc píše:A dva za sebou udrzi taky ;)

mám jisté meze, neříkám že neudrží, ale od doby kdy podemnou prdla stupačka a já jsem sjel na stožáře asi o 2m mezi televizníma anténama už svárům které jsem nedělal sám, moc nevěřím ;)
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

leonek: ta fotka co si sem hodil, mam par takych vyloznikov ale su uplne na figu, deformuju sa, mozes ich utahovat ako chces, na tensich hladkych trubkach sa to kruti stale... ked tu bola emma jedine pootacane anteny som mal koli tym vyloznikom a bolo uplne jedno ako silno boli utiahnute.. ta fotka co tu bola ako prva, garantujem ti ze skor stiahnes tu 12tku zavit, nez na tej konzole cokolvek ohnes a drzi ako privarena v zivote sa mi nikde nepootocila ani o kusok
0 x

Leeonek

Nevím kde ty konzole berete, já v ipmedii a neměl jsem problém, používám je zásadně na trubky průměru 76mm. Když se podíváš na to první foto, pásovina co je navařená kolmo k vodorovné části, jak je silná, 6mm? Když přitáhneš třmen tak si troufnu říct že to ohnu ikdyby tam byl 8mm závit.
Každý máme jinou zkušenost a každý si bude stát za svým, to je jasné. Tady Olda ať si udělá názor sám ;)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Tady je obrazek - s timhle nehla ani Ema ani Cyril, anteny jsou presne nasmerovany. Tady jsou pridelane na prihradaku, na STA stozar samozrejme taky pasujou :) Zdroj nakupu stejny jako Leeonek.

Obrázek
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

ZnuGy

Příspěvekod ZnuGy » 17 years ago

to je krasa ...
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 17 years ago

chci se jeste zeptat jestli máte skusenosti s takovými drzaky ( http://wifi.aspa.cz/satelitni-drzak-na- ... 6cm-z18110 ) jestli pujde umistit na stozar v panelaku ( predpokladam ze jsou vsechny stejne ) a jestli se neprotaci . chci na nej umistit 60 cm antenu a potrebuji co nejveci stabilitu . Dík za rady
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 17 years ago

Ahoj, pujde, jen si porid delsi srouby.

Mira
0 x