❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AP 60ghz
Re: AP 60ghz
mě šlo o to nastavit správný
, čekal jsem více manuálních nastavení, nemám rád příliž že se to nastaví samo
0 x
Az to v country USA bude vediet kanal 5 a 6 tak to chcem...inak je cely region na dve veci. Pri UBNT AF24 mam zasa radsej dominikansku republiku a tak. Kazda krajina ma svoje vyhody 
0 x
Občas na tohle forum kouknu, ale nikdy jsem neměl potřebu nic komentovat (jsem začátečník).
Proto ta registrace až teď v okamžiku kdy mne zajímalo něco na co jsem nenašel odpověď.
Myslím, že tyhle informace zajímají více lidí a taky že nejde o žádné tajné know how.
Smysl komunitního fora chápu právě ve sdílení informací.
Ale budiž, pokud zde žádnou odpověď nenajdu, jednotky koupím a jejich reálné i maximální dosahy sem napíšu.
Tom
Proto ta registrace až teď v okamžiku kdy mne zajímalo něco na co jsem nenašel odpověď.
Myslím, že tyhle informace zajímají více lidí a taky že nejde o žádné tajné know how.
Smysl komunitního fora chápu právě ve sdílení informací.
Ale budiž, pokud zde žádnou odpověď nenajdu, jednotky koupím a jejich reálné i maximální dosahy sem napíšu.
Tom
komenski píše:Tome, Tome.. v 1h v noci ses zaregistroval a už bys chtěl všechny těžce získané zkušenosti jako na talíři?
Co kdyby sis od každé jednotky koupil nejprve pár kousků, pár měsíců je reálně testoval a dal nám zde svá moudra Ty?
Anebo takto slušně požádej výrobce, ten by měl mít zájem prodávat
0 x
200 stran je hodně a ty informace jsou nekompletní.
A některé i dost staré. Předpokládám, že se s novejma verzema ROSu posouvaji i limity.
Určitě by tuhle informaci v téhle ucelené formě uvítalo více uživatelů fora.
Tom
A některé i dost staré. Předpokládám, že se s novejma verzema ROSu posouvaji i limity.
Určitě by tuhle informaci v téhle ucelené formě uvítalo více uživatelů fora.
Tom
shooter píše:Trocha to tu bylo psany takže to projdi sice 200stran není málo ale nikdo ti nebude psát jak bude chodit cube proti LHG protože ho ještě nikdo nemá v ruce
0 x
tak jo LHG vs LHG 850m jede rok a bez nějákých zavratných výpadku cca 1 za 3 měsíce když to vypnu Ros 6.44
druhej je WAP proti Wap v parabole od canopky a na 250m taky v cajku zatím o tom nevím ale ani nevím kanaly musel bych se podívat
ale byly tu střelci co LHG zkoušely na 3km
druhej je WAP proti Wap v parabole od canopky a na 250m taky v cajku zatím o tom nevím ale ani nevím kanaly musel bych se podívat
ale byly tu střelci co LHG zkoušely na 3km
0 x
Ja si pamatuji, teda alespon myslim, ze na czfree foru, kdyz bylo hodne stran, tak na prvni strane ten kdo vlakno zalozil dal takove shrnuti a postupne ho editoval. Clovek pak nemusel uplne vse procitat, ale informace se dozvedel hned.
1 x
TomBi píše:Občas na tohle forum kouknu, ale nikdy jsem neměl potřebu nic komentovat (jsem začátečník).
Know how spociva v tom, ze to musis ako curak vsetko vyskusat, pobehat sajty, pohrat sa s doladenim...casom ako sa to vyvijalo odsledovat rozdiely v ROS....toto je know how. Ty sem prides a chcel by si to hned vyklopit. Nech sa pacit, mas tu okienko hladat tak hladaj...alebo nehladaj a chod si to realne po skusat.
0 x
Vyzkouseno mame toto:
wAPG-60ad-A - wAPG-60ad-A .....130m
wAPG-60ad-A - LHGG-60ad ......530m
LHGG-60ad - LHGG-60ad ......810m
Netvrdim, ze by to neslo na vetsi vzdaenosti, ale na vic to vyzkoseno nemame.
Co vyzkouseno nemame a zajimaly by mne zkusenosti ostatnich, je frekvencni koexistence vice jednotek na jednom sajtu.
1. Napr jestli lze provozovat sousedni sektory v sousedicich kanalech (tzn napr 58320 a 60480 ) aniz by dochaelo k ruseni
2. Jestli lze pouzit stejny kanal na nesousedicich sektorech (tzn napr 6 sektoru pomoci dvou kanalu 58320 , 60480 , 58320 , 60480, 58320 , 60480 )
K.
wAPG-60ad-A - wAPG-60ad-A .....130m
wAPG-60ad-A - LHGG-60ad ......530m
LHGG-60ad - LHGG-60ad ......810m
Netvrdim, ze by to neslo na vetsi vzdaenosti, ale na vic to vyzkoseno nemame.
Co vyzkouseno nemame a zajimaly by mne zkusenosti ostatnich, je frekvencni koexistence vice jednotek na jednom sajtu.
1. Napr jestli lze provozovat sousedni sektory v sousedicich kanalech (tzn napr 58320 a 60480 ) aniz by dochaelo k ruseni
2. Jestli lze pouzit stejny kanal na nesousedicich sektorech (tzn napr 6 sektoru pomoci dvou kanalu 58320 , 60480 , 58320 , 60480, 58320 , 60480 )
K.
TomBi píše:Napište prosím reálné zkušenosti s multipointem s Mikrotik jednotkama.
Zajímá mne jestli již korektně funguje připojení 4-8 klientů na sektor.
A dále mne zajímají vzdálenosti pro multipoint. A to jak vzdálenosti maximální (dné např umělým limitem konkrétní jednotky), tak reálně vámi provozované.
wAPG-60ad-A - wAPG-60ad-A
wAPG-60ad-A - SXTsq-60ad
wAPG-60ad-A - Cube-60ad
wAPG-60ad-A - LHG-60ad
wAPG-60ad-A - LHGG-60ad
wAPG-60ad-SA - wAPG-60ad-A
wAPG-60ad-SA - SXTsq-60ad
wAPG-60ad-SA - Cube-60ad
wAPG-60ad-SA - LHG-60ad
wAPG-60ad-SA - LHGG-60ad
Tom
0 x
Tech 530m, jake tam mate bezdratove hodnoty? Jak to jede? Padne to v nejakem desti?
vyzkouseno mame sousedni kanaly a nemelo by to nic delat. Myslim ze i stejne kanaly napr. jedna strana budovy a druha strana budovy by mely fungovat. Nejlepe aby mezi tim byla nejaka prekazka a do jineho smeru...
vyzkouseno mame sousedni kanaly a nemelo by to nic delat. Myslim ze i stejne kanaly napr. jedna strana budovy a druha strana budovy by mely fungovat. Nejlepe aby mezi tim byla nejaka prekazka a do jineho smeru...
0 x
-
Kaja píše:wAPG-60ad-A - LHGG-60ad ......530m
Zkouseli jsme to same na 630m a bylo to uplne nepouzitelne. Spojene to nejak bylo, ale hodnoty i propustnost uplne k nicemu i za hezkeho pocasi... Tak se divim, ze by to na 530m jelo.. Vam to chodi normalne, jak v pripade horsiho pocasi?
0 x
arrabbella píše:Kaja píše:wAPG-60ad-A - LHGG-60ad ......530m
Zkouseli jsme to same na 630m a bylo to uplne nepouzitelne. Spojene to nejak bylo, ale hodnoty i propustnost uplne k nicemu i za hezkeho pocasi... Tak se divim, ze by to na 530m jelo.. Vam to chodi normalne, jak v pripade horsiho pocasi?
Zkoušeli jste různé kanály? Včetně 64Ghz?
0 x
-