K3NY píše:Viktor Novotný píše:kus za kus pri vyjeti logu jako dukazu chybneho kusu
a co konkretniho v tom logu je ?
To by mě taky zajímalo ... díky předem!
K3NY píše:Viktor Novotný píše:kus za kus pri vyjeti logu jako dukazu chybneho kusu
a co konkretniho v tom logu je ?
Selič píše:Nějaké zkušenosti s metrolinq ONE?
jakduch píše:Jiný obchodní název pro levnější 42dbi šedesátky od ignitenetu. Ochuzená střeva, ethernet bez optiky, ale zase malá spotřeba a utáhne to napájet mikrotik. Znám síť kde se jich řádově použily asi dvě desítky a problém byl na jediném spoji po fyzické stránce (náraz). Jinak samozřejmě v období blbých firmwarů to byl nepoužitelný šrot.. Teď přes to mám připojený i UNMS server a neprojevují se žádné problémy. Za málo peněz hodně muziky.
basty píše:za me si kup LHG a budes mit klid.
cibula píše:Ahojte,
Zacala sa mi restartovat 2.5G verzia. Na stitku to ma uvedene napajanie 24-48VDC. Napajal som to cez PoE s originalnym PoE (48V) napajacom. Jednotka sa zacala restartovat hned ako skoncil DFS scan na 5GHz zalohe, zacalo sa to vyhodne 22.12. rano, potom to pokracovalo este vyhodnejsie 24.12. Povodne som myslel, ze odchadza napajac, tak som ho vymenil. Kabel som zaroven prebehol s TDR a bol okej. Upgradol som firmware na posledny. Nic z toho nepomohlo. Na par dni pomohlo vypnut 5GHz radio, no teraz to robi aj bez neho. Pisal som na Ignite a vyjadrili sa sposobom, ze asi HW problem a treba RMA, k tomu, ci podobne uz videli sa nevyjadrili.
Isiel som tam s lab PSU a ked to napajam priamo na svorkovnici s napatim mensim ako 46VDC, tak to uz ani nenabehne, pri 48VDC sa to restartuje po boote, tak to teraz napajam originalnym napajacom (ten ma o kusok viac ako 48VDC) priamo na stoziari cez cca 2m dlhy eth kabel a zatial to drzi. Viac ako 48VDC som skusat nechcel, davnejsie som sa pytal Ignite podpory, ci to spapa aj 54VDC a hovorili, ze nie, ze to jednotku poskodi.
Niekto, kto pouziva Metrolinq, mate podobnu skusenost?
Toto radio je stare zhruba pol roka a aby som ho mohol poslat na reklamaciu bez mesacneho vypadku, tak budem musiet kupit nahradne.
Ak je to ale bezna zalezitost, ze Ignite prestane fungovat po 6 mesiacoch, tak radsej rovno kupim nejaky e-band nez investovat do nahradneho kusu, niecoho, s cim budu len dalsie problemy.
Dakujem.