Ahojte
Často sa nam stavalo ze pri slabsom dazdi alebo snezeni sa nám rozopadol spoj SIAE 80GHz, Spravil som si vypocet co som nasiel na nete a vychadza mi to ze ho treba naladit na -31 dB pri 64QAM. Mali sme tam -52.
Doladili sme to na -32dB.
Moja otazka je ako spravne nastavit ATPC ?. Tiez by som rad nastavil aj aby sa zmenila modulácia. Ale neviem ako. Mate niekto skusenosti ?
Prikladam screany. ATPC mam asi myslim si dobre ale to ACM som nejak nenastavil
Dakujem za kazdu radu
Michal
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM
-
SIAE spravne nastavenie ATPC a ACM
- Přílohy
-
- SIAE_80_ATPC.png (52.6 KiB) Zobrazeno 3367 x
-
- SIAE_80_ACM.png (64.69 KiB) Zobrazeno 3367 x
0 x
Najskor musis ist do equipment - bw mod link - tuto si nastavit minimalnu modulaciu a sirku kanala, najnizsiu modulaciu a najvyssiu modulaciu, tx ramp enabled a acm engine - max througput. Potom nastavit ATPC v zalozke radio branch/powers -automatic. Potom urcit pokial ma byt max Tx power, v akom rozsahu ma atpc regulovat (vacsinou max 20 alebo 30dB) a thresholdy pre s odsupom 3dB. Takze ak chces signal cca -50. Tak High das na -48 a Low na -51 a v tomto rozmedzi to bude regulovat, odstup od low a high je min 3dB. Z tvojich screenov je sice ATPC nastavene (ale ides stale na maximum) ale ACM nemas vobec zapnute, takze radio ide len na 64Qam a potom sa rozpoji, najskor pojde nastavit este QPSK a 16QAM.
0 x
-
Ďakujem za radu
ale aj tak mi stale nedava nejake rozdiely v signale pri tom ACM ???
To asi nie je dobre, tam musi byt nejaky odstup
ale aj tak mi stale nedava nejake rozdiely v signale pri tom ACM ???
To asi nie je dobre, tam musi byt nejaky odstup
- Přílohy
-
- SIAE_80_ATPC_2.png (97.05 KiB) Zobrazeno 3271 x
0 x
Tam ide o to, aky max tx power to radio vie pri danych modulaciach. Mozno vie pri tych 80GHz vsade rovnaky ale vidis, ze na tej 11tke vie vyssi tx len pri nizsich modulaciach.
0 x
-
11 mam aj ja, a tam mi to dava to iste co tebe. Ale na 80 sa mi to nejak nezda
0 x
-
Nemate niekto mibs tabulku pre tento spoj a neviete nahodou ake je meno pre snmp ?
Ďakujem
Ďakujem
0 x
Co sa tyka celkovo SNMP tak pri SIAE nenajde clovek na nete skoro nic. OIDcka si musis pohladat sam snmp walkom. Meno na SNMP sa pouziva meno usera. Vytvoris si v jednotke usera napr "SIAE" a potom v dohladovom softe pouzivas toto meno ako komunitu, kedze vacsina veci ma "public" alebo daco take tak som si spravil makro ktore odkazuje na toto "SIAE"zvukarmiso píše:Nemate niekto mibs tabulku pre tento spoj a neviete nahodou ake je meno pre snmp ?
Ďakujem
0 x
- milan.mocko@dcn.sk
- Kontaktovat uživatele:
napiste mi na milan.mocko@dcn.sk a pomozem so vsetkymi technickymi otazkami vratane SNMP.
0 x